Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Premek_Orac píše:
No, asi by to měla ta maminka řešit s lékařem, případně dětským psychologem, případně s sebou všude nosit cyklistickou helmu.
Podobné věci v dětství dělávaly později silně narušené osobnosti. Psal o tom psycholog Hubálek ve své knize o vrazích.
Náš mladej si sice mnoc neubližuje, a le teda vzteklej ej řádně, takže scény s válením po zemi jsou běžný… taky by mě zajímalo, co z něj vyroste
![]()
No doufala jsem, že sem nějaká napíše něco ve smyslu i moje dnes 30ti letá dcera je normání a dělala to taky. Ale zatím to teda vypadá tak, že rodiče těch dětí jsou někde pod drnem a nemůžou přispívat. ![]()
Píšete, že je to časté - pak nevím, proč se neozve nějaká maminka s touto zkušeností jejíž dítě je už starší.
Zakladatelka
Syn ma obdobi kdy to dela taky a kdy ne. Jsou mu teda dva roky, co z nej bude netusim, ale zatim vuci ostatnim agresivni neni, spis naopak
Ja teda predpokladam, ze z toho vyroste ![]()
@Schara No tak on ten chlapeček taky není agresivní vůči okolí, ale řekla bych že je to v jádru nešťastné dítě. Dlouhodobější frustrace se často mění v aresivitu. ![]()
@Anonymní píše:
@Schara No tak on ten chlapeček taky není agresivní vůči okolí, ale řekla bych že je to v jádru nešťastné dítě. Dlouhodobější frustrace se často mění v aresivitu.
No konkretne u nas doufam, ze to prejde az zacne syn mluvit poradne a dokaze svoje emoce vyjadrit i jinak nez takhle. A teda ani nemuzu rict, ze je syn nestastny.Ba naopak, je to dost zive a vesele dite. Akorat jak neni po jeho tak se takjle obcas vztekne
tak treba to ten chlapecek ma podobne.
Vyrostou z nich většinou úplně normílní lidé, tak jako z jiných dětí.
No můj nejlepší kamarád byl na tohle expert jeho mamka dodnes vzpomíná, jak z něj byla něšťastná a čekala, že jednou práskne hlavou tak, že už nebude. Co z něj je dneska šťastnej chlápek s fajn ženou a 3dětma. VŠ a specializuje se na vzdělávání, personalistiku a zážitkové semináře s tělem
. Si z něj děláme srandu, že učí práskat lidi hlavou do zdi hromadně, aby jako měli ten zážitek.