Devítiměsíční vzteklinka

33005
10.1.16 18:40

Devítiměsíční vzteklinka

Ani nevím, jestli chci nějakou konkrétní radu. Možná spíš si jen nějak utřídit, jak pojmout výchovu naší princezny, na základě zkušeností jiných, s podobným dítětem.

Je jí devět měsíců a už začíná vystrkovat růžky, co se týče prosazování sama sebe.

Aktuálně si chce vyvztekat prso na usnutí přes den. Podotýkám, že u prsa jsem nikdy běžně neuspávala, pouze v nouzovkách, kdy nic jiného nezabralo (nemoc, zuby, usínání v cizím rušivém prostředí). Do teď problém s usínáním vcelku nebyl, posledních asi 14 dní začne při pokládání do postýlky hysterčit a ječí, chce kozu. Vydrží se vztekat dlouho, nějaké chování, tulení, zpívání, uspání na velké postely, houpání v předsíni v kočáře nezabírá. Zatím jsem to povětšinou vzdala a prso dostala, protože tu mám i druhé dítě a nemůžu se s ní crcat hodinu, ani jsem neměla zatím nervy a srdce ji nechat natvrdo vyřvat.

Podobně s jídlem, dá kolikrát pár lžiček a konec. Čeká prso. Nedám, za půl hodiny má už hlad, znovu nabídnu jídlo, zase pár lžiček, aby se neřeklo, pak si začne cumlat palec, být protivná a chtít prso. Dalš pokusy se lžičkou už nejsou možné, protože kolem sebe akorát vztekle máchá rukama a začne se rozčilovat a ječet.

Jsem si 100% jistá, že ji nic netrápí a že si to opravdu vyvztekává, protože to dělá jen mě. Když je s ní doma jen chlap, tak jí slušně, usínání bez problémů - chvíli si hraje nebo povídá v postýlce a pak to zalomí.

Je mi jasné, že tohle je jen začátek a období vzdoru bude s tou naší madam asi zajímavé. Takže uvítám zkušenosti matek se stejnými dárečky… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14110
10.1.16 18:55

@Svistice já mám hustýho vzteklouna,.a le začal až v roce a čtvrt :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
10.1.16 18:59

Hele, znas me.. Nevidim duvod, proc ji nevyhovet. V 9 m mi prijde fakt mala, ja vyhovim i 20 m. Myslim si, ze vychovne spravne je ji nevyhovet napr v situaci, kdy chce skakat, lozit po stole, kdyz chce patlat tv obrazovku jogurtem, kdyz chce tahat pejska za ocasek… Ale to, ze ji das prso, myslim nevadi. Naopak si rikam, ze cimmvic ciratu kolem toho budes delat, tim vic bude mit mala pocit, ze je nutne si prso vyrvat. A hlavne ji treb zas rostou zuby, nebo nejaky skok vpm vyvoji… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33005
10.1.16 19:12
@Krrysa píše:
@Svistice já mám hustýho vzteklouna,.a le začal až v roce a čtvrt :mrgreen: :mrgreen:

Ona je jinak milionový dítě, věčně vysmátý. Ale už od porodního sálu má tu blbou vlastnost, že jakmile má jakoukoliv nepohodu, tak prostě ječí a ječí, jako by ji někdo rval nohu. Ona prostě je a bude kapánek hysterka.
První dítě si něco cíleně zkoušelo vyvzteknout okolo roku a půl a jinak je v porovnání s tím, co tu kolikrát čtu, opravdu slabý čajíček. Takže u naší madam jsem zatím trochu zaskočená a špekuluju, jak to pojmout, abych nezabila ji nebo sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.1.16 19:17

@brko Já mám trochu jinej pohled na věc, protože ona evidentně s tím usnutím problém nemá. Ona má problém, protože nedostane kozu. Když je táta, tak ví, že koza není, takže si prostě lehne a chrní. Teď je to koza, za půl roku to bude lízátko… To je to, oč mi tu běží.
A vadí mi teda dělat dítěti živýho dudlíka. Zadruhý když dám prso, tak se nacucá a pak nežere… vzhledem k jejím 6.95 kg, na kterých už měsíc stagnuje, ji fakt jen na mlíku nehodlám nechat, když vím, že jíst umí.
Navíc teda můj problém je, že nesnáším, když se mnou kdokoliv snaží manipulovat. Na to jsem přímo alergická a teď mi to tu vysekne par excelance můj vlastní devítiměsíční harant… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
10.1.16 19:19

V devíti měsících bych normálně kojila, je to mimino. Moje se rozjedla až okolo roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
10.1.16 19:28

Mám ráda klid, dala bych jí kozu :lol: hlady neumře, klid bude, spokojená taky.. tak prostě není blbá, ví co má ráda a ví, že to máte vy, tak proč by ječela na otce :mrgreen: (s tím lízátkem - na to ji snad nebudete třičtvrtě roku učit aby ste jí ho pak sebrala, né ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BQ
5845
10.1.16 19:38
@Svistice píše:
Navíc teda můj problém je, že nesnáším, když se mnou kdokoliv snaží manipulovat. Na to jsem přímo alergická a teď mi to tu vysekne par excelance můj vlastní devítiměsíční harant… :roll:

Já si myslím, že naše děti nás mají něco naučit - zrcadlí nám naše problémy a dávají tak příležitost nahlédnout na ně jinak. To co píšeš by mi k tomu sedělo. Opravdu si myslíš, že s Tebou 9m manipuluje? Neprojevuje prostě nevinně jen nějakou svou potřebu - např. mít Tě víc u sebe? Nemůže to podobně být i v jiných situacích, kdy máš pocit, že ať někdo „manipuluje“?
Neber to zle, jen třeba námět k zamyšlení. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.1.16 19:44

@BQ Díky, neberu to zle. :) Mám druhé dítě a myslím, že umím odlišit, kdy má dítě problém a kdy si něco vyřvává. Navíc u sebe mě má, nemám problém ji před tím usínáním chovat, tulit se s ní na posteli - nechce, je vzteklá až na půdu. V okamžiku, kdy začnu vyhrnovat triko cvak - mám úplně vyměněné dítě, úsměv od ucha k uchu, protože ví, že bude prso.
Když je doma s tatínkem, ani po mně neštěkne. Separačka přes den zatím nulová.

Ale je fakt, že díky tomu pocitu, že se mnou cičí, to podstatně hůř snáším. A proto v tom tápu. A je jasné, že ona to vycítí, že tady asi máma úplně jistá v kramflecích není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
10.1.16 19:59

Jee, jako bych četla o naší skoro 9m vzteklině. Oproti staršímu bráchovi je to furie už od těhotenství :mrgreen: U nás to sice není o kojení (to by si mohla zkusit a asi bych urychleně dostavila, klidně mě tu sežerte :mrgreen: ),ale dnes například o nošení když smažím a pak že jsem si dovolila jí nedat jídlo od sebe z talíře (zrovna česnečka) :roll: Normálně sebou plácne o zem, čelem bije do podlahy a řve :lol: zatím je mi to spíš k smíchu, ale je mi jasné, že časem přituhne a budu muset být setsakra důsledná. Syn měl hodně výživné období vzdoru, ale tohle bude zřejmě jinej level :mrgreen:

Rada k tomu kojení (od někoho, kdo není takovej kojící maniak jako většina tady)-buď dej prso kdy si řekne neno odstav úplně (v obou případech budeš mít klid) nebo holt důsledně trvej na kojení jen v časy, kdy jste zvyklé a přežij ty scény :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33005
10.1.16 20:06

@kerrankin Byly noci, kdy jsem kojila i 7× (zuby), to vím, že beze mně neusne. Teď už teda při 3. probuzení putuje k nám do postele. :mrgreen: Sice s nepovažuji za matku aktivně nevyhledávající kontaktní rodičovství, ale aktivně ho používající, v okamžiku, kdy to dítě potřebuje.
Navíc se cítím od syna právě dost vycvičení v tom „Nikdy bych…“, protože ten fakt sám usnout neuměl a dělali jsme kvůli němi psí kusy a já byla v tomto ohledu naprosto v pohodě, protože jsem věděla, že on to tak potřebuje. Že nejde primárně o mně, ale o něj, o jeho základní potřebu spánku.

Proto jsem z té naší opice taková rozpačitá. Kdyby dělala i chlapovi scény, tak neřeknu ani ň, sklapnu podpatky a dám prso. Ale já z ní mám prostě pocit, že s maminkou prostě „cvičí“. :lol: A ve mě se to tak pere dát prso a mít klid/být zásadová a nedat a pěkně si to vyžrat… :think:

Ale děkuji za postřehy, diskuze je pro mně velmi podnětná. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
10.1.16 20:14

@Svistice Ty jsi mi nějak podobná, vše co píšeš jako by vylezlo ze mě :mrgreen: Akorát teda 7 kojení v noci ani smykem, maximálně dvě :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Lutonka
10.1.16 20:16

Klidně písni SZ, zanadáváme si na ty naše hysterky bez potřeby obhajovat kojení/nekojení ;)

• Citovat
  • Upravit
33005
10.1.16 20:23
@Lutonka píše:
@Svistice Ty jsi mi nějak podobná, vše co píšeš jako by vylezlo ze mě :mrgreen: Akorát teda 7 kojení v noci ani smykem, maximálně dvě :mrgreen:

Zrovna jsem Ti chtěla napsat, že mi ty děti máme skoro jak přes kopírák. :lol:
Ono to moc o kojení nebylo, hlavně o tom uklidnění kvůli zubům. Zas dám raději prso, než mít dítě x týdnů po nocích na panadolu.

Odstavovat zatím nechci, i když vím, že by to mohlo možná pomoct. Nechce flašku - jde ji o obal, obsah by byl zřejmě vyhovující, jednou jsme do ní dostali 40 ml UM, než si všimla, že je to z lahve, doma dělanou kaši s UM baští s chutí. Při její paličatosti a váze na to zatím nemám, to přiznávám. Kojím těď
3× denně + 2-7× v noci, takže alespoń z toho nějaký kalorie má a nejde s váhou dolů.

Do teď jsem si taky myslela, že dítě pod rok si nic vědomě vyvztekat neumí. Malá mě ovšem vyvedla z omylu. To už není žádné miminko, ale normální miniaturní dítě.
A přesně jsi vystihla to, že teˇ%d jd ev podstatě o h.ovno, ale s postupem času u nás bude důslednost asi alfou a omegou dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
10.1.16 20:26

Ohhh Rada bych poradila, lec sama na radu cekam :mrgreen: tedy ne s kojenim, spis s tim hystercenim..plus do toho prijde druhe. takze bud budu alkoholik nebo budu..vtipna vinarka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí