Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Svistice Podle mě si zbytečně komplikuješ život,9měsíční dítě bych nakojila jak si řekne, málo se nají klidně, bych dokojila, chce u prsa usnout, tak ať usne, je to mimino. V čem je lepší například usínání s dudlíkem? Taky je to zlozvyk a že, si kojení vyřvává, mluvit asi ještě neumí, tak jak ti to má říct? Kojením uspávám 16měsíční, beru to jako výhodu, do 10minut spí a já mám klid, když je unavená chytne mě za ruku a dovede k posteli, každý den přibližně ve stejný čas, žádné řevy a stresy se před spaním u nás nikdy nekonaly. Děti jsou malé jen chvíli, mám už jednu 18letou a jak ráda vzpomínám na dobu kdy mě takhle potřebovala ![]()
@Krrysa Slava Bohu na nebesich
…pokud to jeste v cr muzeme psat..
@Svistice Ježiš, naše měla tedko taky období tyátrů přři usínání a v noci
Jen, že teda znám hodně mimin, co se kojili kolikrát i nepřetržitě byli u,,zdroje" a jsou z nich normální děti, nejsou to tyrani, nic si nevyřvávají. Ona možná vyřvává proto, že z toho cítí ten tvůj jakoby boj a neví, co se děje, tak se ujištuje…čert ví. hele tak jí to prso dej a přej
Ještě jí dej pár měsíců, at si to užije. ![]()
@Svistice No, nemám ti co radit. Náš 11m bez prsa ani ránu. Potřebuje nakojit, pak se nechá milostivě položit do postýlky a usne. Někdy. Většinou řev a chce se ududlat u prsa, protože se přetáhne. Přes den manželovi taky usne, sice ho musí uhoupat, ale nakonec zvládnou (jako bez řevu). No a v noci chce jenom maminku a prso, nic nepomáhá, když je dobrá noc, vstává co dvě hodiny.
Když rostou zuby, tak třeba každých deset minut. ![]()
Taky jsem zkoušela nedat, ale bydlíme v paneláku, takže po hodinovém hysteráku jsme plakali oba (a asi i sousedi), dostal, co chtěl (okamžitě ticho) a pak při kojení vyčítavě pofňukával a v noci se děsně často budit, kontroloval, jestli tam jsem. Nemám nervy na to, nechat ho vyřvat, navíc by nás asi vystěhovali
.
@bartoel1 Tak to jsem na tom v podstatě ještě dobře. ![]()
@Alušáček @brko Asi máte pravdu, že tlačím moc na pilu.
Zřejmě se upnu na zjištění @aterka, že z malých prsoholiků se nestávají malí tyrani.
Zkusím se nad to trochu povznést a ještě to kojení pár měsíců přežít pod taktovkou naší mrňavky.
Ale čokoládu na spaní teda fakt nedostane. ![]()
@Svistice Super
Já jak jsem chtěla odbourat odpolední kojení kvůli cvičení, tak se taky zatím nepodařilo. Takže rosteme obě dál, ona do krásy a já do krabice
Ale jsou to fakt ještě prcci, tak at si užijou tu slastnou starost o prso. Bude hůř ![]()
Naše scénistka dnes zase mlátila hlavou o podlahu, že jsem s ní odmítla chodit za ručičky. Chtěla jsem vám jí natočit, ale jakmile spatřila objektiv, usmívala se jak sluníčko na hnoji
.Tak už aspoň vím, jak na ní ![]()
@Lutonka Tak koukám, že tvoje malá je ještě vyšší level.
Ta moje upřednostňuje zvukové projevy. Ne nadarmo má v rodině přezdívku „Malá siréna“. K pokusům o sebedestrukci ještě nesáhla.
A jak píšeš o tom, že v mžiku přestala, když zaregistrovala foťák. V tom já právě spatřuju ten rozdíl mezi nešťatsným miminem majícím nějakou potřebu, kterou neumí vyjádřit jinak než pláčem či afektovaným batoletem, které neumí zvládnout emoce a dítětem, které vědomně hysterčí, aby se něčeho domohlo.
@Svistice naše staky strašně piští.. je jí teda 17m, ale jakmile ěco chhce, něbo jí něco nejde, začne pištět tak,. že mívám chuť jí zneškodnit
ale jako matka vzteklýho paličáka nevyššího levlu, bych to prso klidně dala, ono to prso fakt není čokoláda a ani nový kolo, navíc, když to prso budeš dác´vat sama od sebe a budeš předcházet tomu, že by si to měla vyřvat, tak vlastně nebude scéna, protože to prso si jí chtěla dát ty, ne že ho chtěla ona
![]()
@Lutonka taky moc pěkný
měly bychom někdfy děti vyvnečit společně, to by byla ale legrace
![]()
@Svistice Jojo, přesně. Takže ať na mě nikdo nechodí s tím, že dítě do roka neumí být vyčůrané, že jen pláče aby se mu dostalo uspokojení potřeby. Blbost. Taky jsem si všimla, že už umí pěkně žárlit na bráchu ![]()
U nás se naštěstí nepiští a neječí, spíš řve a to je přeci jen celkem snesitelné, nemá to takové decibely…hm…zatím ![]()
A musím říct, že jsem mooooc ráda, že to není mé první dítě, protože to bych si asi šla hodit ![]()
Respektuji, ze to mas jinak, ale manipulace? Tomu sama neveris. Jinak moje dite ma 9 kg, tak s vahou bych nestresovala. Myslim, ze mas zbytecny strach z neceho, co jeste nenastalo a ani nastat nemusi-narazim na tu vetu Ted je to koza, za pul roku to bude lizatko.

Jinak i moje dcera se chova taky ruzne s ruznymi lidmi, u usinani nvm, to nemam pravda ozkousene.
Drzim palec, at to nejak vyresis, i kdyz si fakt rikam, ze jedes moc na silu. Klidek, matko.