Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Neblbni, za prve je malej, za druhe jsi tam byla ty - jeho maminka, takze o to to pro nej bylo horsi. A kecy uklizecky (nebo kucharky) vypust z hlavy, holt si chtela ulevit ![]()
Plně souhlasím s @Taciras, nejen věk, ale i to, že tam měl maminku hrálo roli. Nás se často rodiče ptají - „Jak je možné, že je ve školce tak a hodná a spolupracuje a doma tak zlobí..“
2 letý s maminkou v práci je sakra rozdíl oproti minimálně 3 letým ve školce s cizí paní učitelkou
Děkuji všem, mně to právě jako dost odrovnalo, když jsem ty její kecy zaslechla. Prostě jsem z něj padala na hubu v kombinaci s tím, že je tam prostě hromada jiných dětí, které potřebují asistenci učitelky u spousty činností.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
ráda bych toto téma založila anonymně, prosím, respektujte to.
Abych vyjasnila situaci: mám syna 2r a 2m a momentálně pracuji jako zástup v MŠ za nemocnou paní učitelku. Dnes tam byl můj syn poprvé se mnou (výjimečná situace, jinak je doma s prababičkou, půjde ještě max 4×), protože jsem neměla hlídání. A uviděla jsem syna v kontrastu těch ostatních dětí a mám z toho smíšené pocity, tak bych chtěla poprosit vás ostatní maminky o vaše názory.
Ostatní děti (tříleté) rozumí tomu, když jim řeknu, ať se nehoní, přestanou a jdeme si třeba hrát spolu ke stolečku. Syn stále běhal, nespolupracoval, u nějaké aktivity vydržel, ale nemohla jsem se věnovat jen jemu, když jsem mela na starosti ostatní děti, tak byl hned vzteklý záchvat. Dokonce bouchl jednu holčičku do hlavy hračkou - na to jsem ho přiměla, aby se omluvil a poslala jsem ho do kouta. Na vycházce nechtěl chodit za ruku s nikým, jen se mnou a ještě s řevem, prostě šel štrúdl dětí, kolegyně vepředu a my vzadu s řevem.
Jediné, co můžu pochválit je to, že jedl pěkně u stolu, najedl se sám, uklidil si po sobě a některé věci si svlékl. (oblékání nic)
Doteď jsem si myslela, že mám doma relativně normální dítě, ale teď v kontrastu těch ostatních se cítím jako neschopná vychovat vlastní a navíc jsem slyšela uklízečku jak říká kuchařce, že mám pěkně nevychovaneho spratka. Prostě mám chuť celé školství pověsit na hřebík a jít někam do kanclu, protože si i před ostatními pripadam prostě neschopná…
Já si myslím, že je to tím, že ty jsi prostě jeho máma.
Kdybys tam nebyla, tak by se tak „nevychovaně“ nechoval - podle mě.
On se tak choval, protože jsi prostě jeho máma. ![]()
Je to asi i trochu vekem, ale hlavne je to o jine autorite. Moje dite tetu ve skolce taky posloucha jinak nez doma me. Teta ve skolce umi me dite udrzet u malovani, u pohadky, jde krasne ve strudlu na prochazku a bez problemu sni cele jablicko na svacinu. Ja do ni doma jabko nedostanu ani omylem, lita tu jak podes… I kdyz je jinak moc hodna, teta ve skolce zmuze vic.
Myslím, že blbneš. My byli v podobném věku u zápisu, protože u nás nabírají i podzimní tříleté a většina dětí předváděla to samé. Učitelky naprosto v klidu a říkaly, že v září už budou jiní. Plus na ně pak bude působit ten kolektiv. Plus to, že tam jsou bez matek.
Nečetla jsem diskuzi, takže se možná budu opakovat, ale… Tvůj syn je naprosto normální! Na 2 roky je šikovný, moje se kolikrát nenají ještě dnes a to jí budou 4
Rozhodně se ve 2 letech neoblékla, atd. atd. A že ostatní děti byly hodné? Samozřejmě že byly hodné, protože je nehlídaly jejich maminky. Moje je ve školce velmi hodná a šikovná, ovšem přála bych ti jí vidět když je se mnou
Ve školce jsou děti hodné, učitelky si s nimi umí poradit, ale nesmí ta učitelka být jejich vlastní matka víš. Na uklízečku se vybodni ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,
ráda bych toto téma založila anonymně, prosím, respektujte to.
Abych vyjasnila situaci: mám syna 2r a 2m a momentálně pracuji jako zástup v MŠ za nemocnou paní učitelku. Dnes tam byl můj syn poprvé se mnou (výjimečná situace, jinak je doma s prababičkou, půjde ještě max 4×), protože jsem neměla hlídání. A uviděla jsem syna v kontrastu těch ostatních dětí a mám z toho smíšené pocity, tak bych chtěla poprosit vás ostatní maminky o vaše názory.
Ostatní děti (tříleté) rozumí tomu, když jim řeknu, ať se nehoní, přestanou a jdeme si třeba hrát spolu ke stolečku. Syn stále běhal, nespolupracoval, u nějaké aktivity vydržel, ale nemohla jsem se věnovat jen jemu, když jsem mela na starosti ostatní děti, tak byl hned vzteklý záchvat. Dokonce bouchl jednu holčičku do hlavy hračkou - na to jsem ho přiměla, aby se omluvil a poslala jsem ho do kouta. Na vycházce nechtěl chodit za ruku s nikým, jen se mnou a ještě s řevem, prostě šel štrúdl dětí, kolegyně vepředu a my vzadu s řevem.
Jediné, co můžu pochválit je to, že jedl pěkně u stolu, najedl se sám, uklidil si po sobě a některé věci si svlékl. (oblékání nic)
Doteď jsem si myslela, že mám doma relativně normální dítě, ale teď v kontrastu těch ostatních se cítím jako neschopná vychovat vlastní a navíc jsem slyšela uklízečku jak říká kuchařce, že mám pěkně nevychovaneho spratka. Prostě mám chuť celé školství pověsit na hřebík a jít někam do kanclu, protože si i před ostatními pripadam prostě neschopná…
Jeee neblazni, malej podle me zarlil. Musel se o tebe delit se spoustou cizich deti. Nezapominej, ze 2lete a 3lete dite je taky, co se tyce chapani a spoluprace celkem rozdil. Navic neni asi na fungovani v takovemhle kolektivu zvykly, narozdil od tech skolkacku. Ja bych to tak dramaticky nevidela. ![]()
Srovnavas nesrovnatelne. Mezi detmi ve skolce je rok rozdil a to v tomto veku dela hodne. A pak asi i zarlil. Musel se prece jen to tebe delit s dalsimi 28detmi..
Dalsi vec je ze byl s maminkou v praci a ne ve skolce.
Mas videt jak se chova syn pred ucitelkou v satne nebo ve skolce kdyz je a jak se chova se mnou nebo doma. Proste ucitelka ma vetsi autoritu a deti se ve skolce zpravidla chovaji jinak. Kdybych byla na tvem miste a vzala bych do skolky sveho syna (3.5r) vsadim se ze bych mela stejne myslenky.. protoze by se syn ke me choval jako k mamince a ne k pani ucitelce
![]()
A to si myslim ze syn neni uplne nevychovane decko
![]()
Já souhlasím s holkama s tím, že je prostě maličkej. 2,5 leté a 3 leté se chovají úplně jiank. Ale hodně podle mě taky dělalo to, že je to tvoje dítě. Že pro něj nejsi ta cizí autorita. U našich dětí by to fungovalo podle mě stejně.
Tak můj syn by ve 2 letech u stolečku v klidu neposeděl, nechtělo by se mu moc uklízet, neuměl se oblíkat, vztekal se…takže máš ještě šikovnýho kluka ![]()
on se pak v 5 letech přerodil ve slušňáka, takže nic nemusí být ztraceno ![]()
přece nebudeš porovnávat dvouleté a tříleté děti, určitě jste se na peďáku nějakou vývojovou psychologii učili. a roli hraje i to, že ty jsi tam byla s ním.
nevychovaná drbna je uklízečka
když takhle nevybíravě soudí cizí dítě po pár hodinách, měla by se nad sebou zamyslet ![]()
Já vám moc děkuji všem za podporu, jste moc hodné, že mě uklidnujete
samozřejmě jsme měli vývojovku, vim, co které dítě by mělo v určitém věku ovládat, ale nečekala jsem, že syn takhle zareaguje a nejvíc mě právě dostala ta babizna uklízečka. Normálně mám obavy tam v pondělí jít, co tam s kým nadrbala, já tam jsem druhý týden teprve a už mě tam drbou
nejradši bych se na to vyprdla, koneckonců oni potřebují záskok, já můžu být v klidu doma, kdyby me ředitelka tak neprosila, tak se na to vykváknu ![]()