Problém s přecházením přes cestu: 4letý a 31letá

2
14.1.16 20:42

Problem s prechazenim pres cestu...4letý a 31 letá ...

Zdravim, prave se snazim dostat z sileneho zazitku z dnesniho prechazeni po prechodu. Je nutne rict, ze syn je venku proste cislo, k nezastaveni, porad beha, chce se mnou zavodit a tak…ale i presto vi, ze u prechodu se musi zastavit a pockat na me. Umi se i rozhlizet-doleva, doprava nic nejede, muzu jit…nicmene mimo cestu stale neco vymysli, co obehne, kde na me pocka a tak…snazim se s nim volit cestu pres park, kde se vybeha, hriste a tak a az pak nekam jit…k veci-proste mi dnes zdrhnul-sli jsme z karnevalu, on nadseny, rozdovadeny, ja s plnyma rukama kramu, maly nakup…vycerpana na hubu padajici samozivitelka, ktera si myslela, ze se aspon tenhle den vyvedl…syn pobihal kolem me, ale znicehonic proste utekl-dopredu po chodniku k ceste…zna to tam moc dobre…ikdyz jsem bezela hned za nim a volala na neho, nezastavil se. Dobehl k prechodu prvni-a zastavil se az u neho.Vi, ze pres prechod jen spolu. Jde o to, ze me vydesilo to,,kdyby" se nezastavil a nepockal na me. Samozrejme ridici zastavili a koukali na nej…az jsme presli dostal na zadek a zbytek cesty jsem prorvala ja nej a on s brekem az domu…doma jsem se mu to jeste snazila vysvetlit, aby se to neopakovalo…ale doslo mi to, ze syn je proste detailista-kdyz mi odpovedel, :Ale ja jsem se u prechodu prece zastavil!!…zpackala jsem to ja, ze jsem ho to takhle asi naucila-on proste bere,,u prechodu" az, kde konci chodnik a zacina prechod-ale k tomu mistu proste bezi…mate nekdo nejakou radu, jak ho naucit, aby proste zpomalil uz kdyz se blizime k prechodu-me napada, skrze tech detailu jedine mu ukazat, co je tak asi 5metru?…
Vecer nez usnul se mi omluvil, ze utekl. Rekl, ze me ma rad a ze mi dekuje, zato ze jsme mohli byt dneska na tom karnevalu.
Tak ja nevim, snad to pochopil…snad jsem nebyla moc mimo pri tech,,par na zadek" a doma pri mem monologu…podotykam, ze nemam cas cist chytre knihy o vychove atd…rada se necham poucit, pokud vas k tomu neco napadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
14.1.16 20:45

@janumiku naučit, že se nelítá ani před přechodem.. že Ti ruply nervy a pár jich dostal se nedivím, protože to co kdyby je strašně tenká hranice, na kterou nelze spoléhat.. vůbec se Ti nedivím.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21782
14.1.16 20:50

Hele syn mi jeden cas toto delal na odrazedle. Proste to zaflekoval na uplnem kraji chodniku. No ja na prasky, ridici taky… Ukazala jsem mu, kde ma priste stavit dal a trenovali jsme to u sebemensiho prechodu. Pochopil to rychle. Kazda z nas si obcas zazije situaci, kdy se jen v duchu pomodli, ze tentokrat to dopadlo dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
14.1.16 20:53

@janumiku učit, že u přechodu se nepobíhá, nedobíhá se až na konec chodníku, ale min. krok od něj. Já to klukovi vysvětlovala z pohledu řidiče auta. Jedu autem, najednou vidím, jak k silnici běží kluk/holka, který nevypadá, že se chystá zastavit. Leknu se, z leknutí rychle zatočím pryč od běžícího dítěte a můžu mít nehodu nebo někoho jiného srazit. Syn celkem rychle pochopil, že tím, že pobíhá u silnice neohrožuje jen sebe, ale i někoho jiného.

A nevyčítej si to, synovi jsi to vysvětlila, ještě mu klidně (pokud se k tomu vrátíte) vysvětli, že tě to mrzí, ale reagovala jsi takto přehnaně právě proto, že ho máš moc ráda a měla jsi ohromný strach, že se mu mohlo něco stát :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
14.1.16 21:03

Vubec se nedivim, ze ti ruply nervy. Ja minuly tyden takhle skocila do cesty pro cizi cca dvoulete dite, bylo to o fous. Mit s sebou sve dite, tak tam neskocim a asi by to spatne dopadlo. Bezel a zastavil se uprostred prechodu 8o kdyz dobehl tatinek dite zrezal jak psa. Ja sem byla tak v soku, ze jsem se klepala jeste pul hodiny. Radu nemam.
Edit: jeste doplnim, ze se na nej ritilo auto a otec bezel z druhe strany cesty, kluk dobehl skoro na mou stranu a pak v ceste zastavil.

Příspěvek upraven 14.01.16 v 21:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1474
14.1.16 21:03

To mi připomíná situaci s dcerou. Utíkala z kopečka a dole zastavila přesně u přechodu. Já s kočárem se ji snažila dohnat asi 50 m za ní. Auto stálo u přechodu (mělo strach vjet na přechod, že mu tam malá vlítne). Malá zase stála na kraji a nehnula se ani o krok, protože věděla, že sama přes přechod nesmí. Než jsem tam s kočárem doběhla, musel řidič vychrlit hooodně sprostých slov, já bych to na jeho místě udělala.
Domluvily jsme se, že na mě bude čekat u plotu (ne u silnice) a příště už to bylo v pohodě. Já i řidiči jsme si oddechli. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
14.1.16 21:06

Já jsem taky v afektu dala na zadek.. Pak jsem nad tím dumala a nelituju toho.. Příště si dával fakt pozor.. Taky jak popisuješ hrnul se rychle k silnici i když jsem na něho volala z dálky stůj.. neposlechl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.1.16 21:18

Taky bych mu dala na zadek :oops:

Zkuste se zítra domluvit -
Omlouvám se, že jsem ti včera naplácala, ale hrozně jsem se polekala, že nějaké auto třeba pojede moc blízko u chodníku a ublíží ti.
Asi musíme vymyslet nové pravidlo. Poctivě dodržuješ, že u přechodu se zastaví, no ale včera jsem viděla, že to je asi trochu špatně.
Co myslíš, domluvíme se, že budeš zastavovat jeden krok od přechodu? Nebo dva?
Půjdeme to vyzkoušet.

Omluvila bych se, jeho pochválila, že opravdu zastavil a „společně“ vymyslete lepší řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
14.1.16 21:21

Já vyžadovala pár kroků před přechodem i u svého 6letého. Možná, se to zná někomu přehnané, ale raději vklidu přejít, než něco se stát.. Jednou se mi tak stalo že šel, rozhlédl se a chtěl vběhnout- viděl na druhé straně babičku, a ani ta si nevšimla auta, jen jsem křikla..
Teď v 7 chodí ze školy sám, ale ví, že před přechodem na mě počká a vklidu přejdem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
14.1.16 21:37

@janumiku nedivím se, že dostal přes zadek, můj by dostal taky. Já malého odchytávám už kus před silnicí. U nás je to ale jiné, protože ví, že v podobném místě chytám i psa na vodítko, tak mu to ani nepřijde a čeká tam taky. Zkusila bych ho naučit, ať aspoň čeká na druhé straně chodníku u domu, trávy atd. A hlavně nedobíhat k přechodu, ale jít klidně. Já třeba malého nechám běhat jen tam, kde je vedle chodníku tráva, parkoviště a pak až silnice. Jak je silnice hned vedle, musí jít se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
14.1.16 22:00

Dokážu si živě představit tu hrůzu, že neposlechne a nezastaví…
Na druhou stranu, on to měl nejspíš jako hru, možná v zápalu soutěžění, kdo dřív ani neslyšel, že na něj voláš a u přechodu zastavil - odměnou mu byl výprask (jsem chytrá teď, u přechodu bych se asi taky neudržela)…
Ráno bych se omluvila a na procházce v reálu zkusila znova vysvětlit, klidně použít i rádu o pohledu řidiče (jak psal někdo předemnou). Prostě u silnice se neběhá. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
14.1.16 22:05

Syna mám naučeného zastavit se dřív, ale v tvém případě bych to řešila stejně jako @Pipet, napsala to pěkně, omluva, vysvětlení, společná domluva - nová pravidla a půjde to, uvidíš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
14.1.16 22:07

Taky z takových situací mám hrůzu. Proto nejmenší prostě mají zákaz poskakovat a pobíhat u cesty. do školky a školy(školák už ví, toho tak neřeším)chodíme po chodníku podél kterého vede rušná cesta…přijdeme na křižovatku…u mě enexistuej aby k té křižovatce přišly dřív než já. Nejen tam, kdekoliv, kde jdeme podél jezdících aut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí