Mám nevychované dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31438
17.9.20 13:53

@chaela A jinak si myslim, ze slusny clovek z nej vyrust muze, proste bude povahou tajtrlik jako ten muj. Tomu bych dala od minuty korunu obcas. :hug: Bratranka naucil rymovat tatoune blboune, az na to, ze bratranek jezdi za otcem 1krat za 14 dni a kdyz ho takhle pozdravil, tak byl ohen na strese :zed: :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
17.9.20 13:54

@Lucie_Sx ne, to jsem nezkousela, ale asi ani nezkusim. Ja sama sproste nemluvim, nejde mi to pres pusu, neumim to, mam problem nahlas rict i to hov.no. A jo, sebevedomi mu fakt nechybi, potreboval by kousek dat brachovi a oba byli v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
17.9.20 13:59

@modravlocka to me už taky napadlo, ale nevím. Proč by chtěl pozornost cizích pubertaku? Moji pozornosti má dost, naopak často chce být sám, říká, ať na něj nemluvíme, ze on nechce mluvit atd, někde si zaleze, jezdí s autem nebo cuca něco a je spokojenej. Ale můžu se na to zaměřit a uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
17.9.20 14:02
@chaela píše:
@modravlocka to me už taky napadlo, ale nevím. Proč by chtěl pozornost cizích pubertaku? Moji pozornosti má dost, naopak často chce být sám, říká, ať na něj nemluvíme, ze on nechce mluvit atd, někde si zaleze, jezdí s autem nebo cuca něco a je spokojenej. Ale můžu se na to zaměřit a uvidím.

Třeba je chce oslovit a neví jak. To samé s dětmi na tom hřišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.9.20 14:03
@Hobitka píše:
@chaela U nas to nejsou uplne sprostarny, ale jak pises - curanky, kakanky, blinkanky a nasleduje zachvat smichu :zed: :zed:.

To se priznam, ze toho vyuzivam treba pri foceni, rikam „reknete hovinko“… Nekdy takhle kazim i cizi deti :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.20 14:04

No, asi by ho měla vidět psycholožka, ne? S mladší dcerou navštěvuji psycholožkou cca půl roku. Ona je celkově taková vrtošivá od mimina. Dost nám to vadilo, tak jsme s ní zašli. Něco je dle psycholožky normální a radí jak na ni, co až tak běžné není se sleduje. Ale toho co až tak běžné není úměrně mizí s tím, jak se koriguje takové to běžnější jako je vztek a vzdor. Je jí cca 3,5 let.

To jak tvůj syn provokuje ty větší, starší, silnější, to není úplně dobře. Stačí pár let a dojede na to. To další nevím no. Popravdě jsem tohle chování viděla naposledy u mladšího bratrance. Teď je nám cca 40 let. On tím na sebe upozorňoval. Má labilní matku a otce ožralu. Mnohokrát za tohle své chování od těch starších dostal. Myslím ty provokace a pokřikování nesmyslů.

Myslím, že za tímhle chováním obyčejně stojí nízké sebevědomí a nejistota v sebe samého.

• Citovat
  • Upravit
4523
17.9.20 14:05

@modravlocka to me vůbec nenapadlo, díky za tip. Naučím ho nějaké věty na seznámení, upoutani pozornosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
17.9.20 14:05

@chaela Ahoj, ja taky doufam, ze i z toho meho podesa vyroste slusny clovek. To, ze to rekne i pubertakum a neboji se, tak to je proste nevyzralost v socialni oblasti. Souvisi to s tim porozumenim a naopak neni to nejaka spatna vychova. Zakazy a fyzicke tresty u nas taky vubec nefunguji. Nastesti ze skolky jeste nic nedonesl. Bojujeme ted jen se slovem blba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.9.20 14:06
@chaela píše:
@Lucie_Sx ne, to jsem nezkousela, ale asi ani nezkusim. Ja sama sproste nemluvim, nejde mi to pres pusu, neumim to, mam problem nahlas rict i to hov.no. A jo, sebevedomi mu fakt nechybi, potreboval by kousek dat brachovi a oba byli v pohode.

No vidis, tak to zkus, bude to zkusenost i pro tebe :wink: (a uz jsme mozna doma, proc mas zrovna ty takove dite…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.20 14:08

Byť si myslíš, že toho sebevědomí má dost, tak nemá. Kdyby měl, tak za těmi kluky půjde a pokusí se seznámit jinak.

• Citovat
  • Upravit
2813
17.9.20 14:09
@Berry77 píše:
V první řadě bych ho eliminovala od údajných puberťáků, už by se s nimi prostě neviděl, i kdybych ho měla vozit do školky přes celé město.
A pak by následovaly tvrdé sankce a tresty za taková slova. Bez pohádek, žádné sladkosti, televize, případně výprask. Tohle, co popisuješ opravdu není normální, neříkej mi, že na něj žádný trest nefunguje a bude prostě mluvit jako dlaždič, protože nejste schopní si s ním poradit :nevim:

To jako vážně, a nebo je to jen těžká ironie? :mrgreen: Já už si tady na miminu nejsem někdy jistá… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
17.9.20 14:09
@Anonymní píše:
No, asi by ho měla vidět psycholožka, ne?

To jak tvůj syn provokuje ty větší, starší, silnější, to není úplně dobře. Stačí pár let a dojede na to.

Myslím, že za tímhle chováním obyčejně stojí nízké sebevědomí a nejistota v sebe samého.

Já mám spíš pocit, že sebevědomí má na rozdávání. Ale nevím, on je to takovej malej nechápavě tunta, co opakuje všechno, co vidí a slyší. K psycholozce je objednanej, kvůli něčemu jinému, ale můžu tam samozřejmě probrat i toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.9.20 14:14
@Berry77 píše:
Promiň, ale větší hloupost jsem tedy dlouho neslyšela :think:

To ti může klidně připadat jako hloupost, ale tyhle věci bez probémů fungujou.
(chtělo by se ti říkat 58× za sebou p.del? Nechtělo.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
17.9.20 14:15

Mám taky dceru poděsa.. Jsou jí 4 roky. Taky si s ní nevíme rady, ale většina bude naše chyba, nám prostě doma občas něco z těch slov ujede :oops: :nevim: a pak už jen slyším, jak si se starším bráchou v pokoji nadávají do blbecku a debilů a kdo je víc pitomej atd :zed: :mrgreen: do školky půjde až v 5 letech, ale už teď se bojím, co tam ostatní naučí.. Je dost tvrdohlava, zasekava se, křičí, má hysteraky a do toho ty sporstarny a je vymalováno.. Zatím jen vysvetlujeme nebo dáváme zákazy - pohádky, hřiště, laskominy.. Někdy to zabere, někdy ne.. Já teda tajně doufám, že z toho brzo vyroste :think: jinak lituju její učitele i budoucího chlapa.. Toto mít doma.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.9.20 14:16

@chaela :hug: Chápu. Starší je taky svéráz.
U nás na tohle zabralo pohovor na téma takhle se chovají hloupí lidé, jsi hloupý?
A pak zakazovat něco, na čem mu opravdu záleží.
Nebo můžeš zkusit nějakou pozitivní motovaci ve smyslu, že za každý den, kdy nebude říkat tyhle věci hvětdička, za x hvezdiček odměna. Třeba ho to přejde.

Nicméně třeba mladší sestru stále na můj vkus často oslovuje „ty ho.vno“ :zed:
Prostě taková první puberta. Taky jsem zjistila, že starší dítě si přes tyhle fekálie a různé „nadávky“ typu „hovnová učitelka, hovnový úkoly, blbí rodiče, hovnovej kroužek“ ventiluje frustraci a emoce, se jejichž zpracováním má obecne díky větší dráždivosti problém i přes školní věk.
U nás pokrok poslední doby je, že místo „hovnovýlevů“ přechází ke slovu ku.rva v rámci vyjádření vzteku. Nicméně jako všechno si tyto „libůstky“ nechává pouze na doma. Na jejich používání jinde je moc chytrej a ví, že by mu to pošramotilo image.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí