3letý nespavec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9578
19.2.15 07:22

@evick2 přesně :D joo, mladší teď několik dní v noci blbne s usínáním, že hodinu (hodinu a půl) nemůže zabrat a když usne, vyleze starší :zed: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.2.15 07:25

@jowana můj starší je přesně toto..nepřenaučíš, prostě je ranní ptáče. Časem se aspoň naučil, že si má vzít hračky a v klidu si hrát, ale dřív, jak ve 4-5 letech to fakt nebylo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
19.2.15 07:33

@martina.se :zed: no, toho jsem se bála :? Někdy funguje pohádka, prostě mu nevýchovně nějakou pustím a ještě zalezu, ale taky se stane, že chodí po 15min. mi něco důležitého říct a já pak raději vstanu, protože 3× za sebou takhle „usnout“ je kolikrát horší, jak půl noci nespat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.2.15 07:44

@jowana u nás se tohle nezměnilo, starší je fakt ranní ptáče. Ale tím, že už je velkej, tak mam klid - bo si čte, pak si vezme snídani atd.. ale dřív to bylo šílený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
19.2.15 07:48

Mám 2,5 letou a spí se mnou a přesto se taky budí :zed: do toho taky miminko 3 měs a to se taky budí, tak jsem taky vyšťavená jak borůvka :zed: taky si říkám kdy se to zlomí a ona bude spát v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
19.2.15 07:57

@jowana tak to fakt nezavidim. A vstava tak stale nebo az od narozeni mimca?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
19.2.15 07:59

@jowana Ahoj, já mám doma čerstvého 4 letáka. U nás pomohlo dávat spát později, chodí tedy mezi 21:00 - 21:30. Pak spí celou noc, občas se nám ale i ted stane, že se vzbudí, maximálně však 1×. No a zlom, kdy už nevstával 5× za noc ale třeba jen 3×, nastal někdy ve 3,5 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
19.2.15 08:03

Ale moc dobře si pamatuju, jak to bylo naprd. Od malička věčně vzhůru, věčně řev :zed: On se budil třeba i po hodině. šílený. :zed: Fakt ten zlom tak ve 3,5 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
19.2.15 08:11

@Weru furt :? s příchodem malého nijaký rozdíl nevidím. měl někdy období, že spal třeba i líp, nebo vyjímečně ještě usne a pak spí do 7h, ale to je tak 1-2× za měsíc a pak je jak vyměněný.
@Melody 4 jak jsem psala, dávala jsem taky dýl a efekt to nemělo. Jen mu ta hodina/dvě chyběla a celý den byl hrozný protiva.
Ok, dávám si mezník 3,5 roku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
19.2.15 08:24

@jowana Ahoj, už je opravdu velký, tak bych mu to zkusila opravdu pořádně vysvětlit. U nás už ve 2 letech pomohly spánkové hodiny - http://www.mimibazar.cz/bazar.php?… - „když svítí spící zvířátko, tak se nesmí vylézat z postele, protože je noc a všichni musíme spinkat, abychom si pak spolu ráno mohli zase hrát“. Už jsem je tu radila v jiné diskusi. Za pokus to podle mě stojí, vstávat ke 2 dětem je opravdu za trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
19.2.15 08:35

@kokomo joo, to jsi radila mě :mrgreen: já to praktikiju na „sousedech“. Jsme v paneláku, vemu ho k oknu, vysvětluju, že je všude zhasnuto, že všichni spí, že má taky spát a není to k ničemu (většinou) :nevim: Tak si říkám, že koupim hodiny a bude to totéž :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
19.2.15 08:50

Musi to byt narocne, dam ti jen malou radu:
Pokud das dite spat dele, tak ti rano vstane uplne stejne, jako je zvykle. Pokud mu to chces posunout, musis minimalne 14 dni vydrzet a pak se to skutecne posune. My kdyz jsme to chteli malemu posunout, tak nam to trvalo 3 tydny, ale vyplatilo se to, zacal vstavat o hodinu dele. samorejme byl protivnej, ale stalo to za to!
Drzim pesti, at se to brzo zlepsi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
19.2.15 08:52

@jowana

Ahoj, taky mam doma nespavce. Od narozeni spat proste nepotrebuje. Ve 3,5 letech ji staci za cely den jen 6 hodin spanku. Nema problem vstat ve 4 rano, driv sla spat v 8-9 a vstavala ve 3 rano. Pricinu to nemelo-byla proste vyspala. Kdyz spi 8 hodin, tak slavime, ale uz aspon se prestala v noci budit a spi sice malo, ale vcelku. Pomohly nam dve veci-sirup Sedalia a prestehovat nabytek v pokojicku a dat postel na jine misto. Na tom predchozim byla nejaka spatna zona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
19.2.15 08:53

@jowana Neřekla bych, že máš nespavce. Vždyť spí krásných 10 hodin. Teda přerušovaně, ale spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
19.2.15 08:54

@jowana nečetla jsem diskusi, ale přesně tohle jsme měli hodinu uspávání, to jsme odbourali domluvou a pravidelností a pak to že se v noci budí a nespí a přesně jak píšeš buď jsem v noci byla u mimina nebo u tříletého. Doteď jsem z toho špatná, mam narušený spánek a je to peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí