Je to normální? Spánek 8měsíční

549
17.2.15 01:21

Je to normální? Spánek 8 mi měsíční

Ahoj holky, moje malá Karolínka nebyla nikdy nějak spavé mimčo. Naopak. Spala mi jako uplné mimi co dvě hodiny, ale tak max 20 min. Někdy 15… o tom jsem už diskuzi zakládala. Snažila jsem se ji udělat nějaký režim, ale pokaždé mi usínala večer v jinou dobu.+-3 hodiny. Přes den má spánek pravidelný.2 h po tom co se vzbudí a pak pravidelně kolem 16:30-17:00.
Ale večer je to tragédie. Občas se zadaří a usne mezi 9-10 a spí do rána, když nepočítám kojení. Ale většinou se probudí za půl hodiny a straší a prudí mě tak do 1:30 ráno. Je to pro mne dost náročné protože ji uspávám u prsa. Jinak mi neusne. Takže ji nemůžu nechat ani v postýlce s dudlíkem at se ududlá a usne. Musím ji zkoušet uspávat prsem celý večer. Ona je chvíli protivná a chvíli hravá… V posteli se mi vždy probere, jakoby nabrala další dech a prostě nespí a nespí a do těch půl 2. Pak ale spí. Už se krom na kojení takhle nevzbudí. Napije se a spí dál až třeba do 9-10:00.Máte/měli jste to někdo stejné nebo podobné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8056
17.2.15 02:39

@Marky983 Přes den spala malá podobně, jen to bylo posunuté k vstávání v 7.00. Takže v 9.30-10.00 a pak 14.30-15.00 v 18.30 večeře, 19.00 koupání, 19.30 postýlka a uspává tatínek /spíš spolu usnou/, zvládá to do 15 minut… Kdybych ji nechala spát do 17.00, tak mi taky večer nespí. V posteli taky záhadně ožívá, ale už jsme se naučili, že je potřeba ji na chvíli udržet v klidu, takže i přes velké protesty ji k sobě přitulím /spíš bych měla napsat přilehnu/, ona začne ječet /většinou/ a najednou spí. Když ji nechám, budu ji honit v postýlce - posteli několik hodin… :roll:
Jak popisuješ, že se po 30 minutách vzbudí, tak mi to malá taky dělala, když jsem ji nechala odpoledne spát déle než je zvyklá /stává se nám to v kočárku, že vytuhne třeba na 1,5 hodiny/.
Už 14 dnů spí jen po obědě a je to večer pohoda, odpadne skoro bez násilí a spí do rána :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
974
17.2.15 05:23

Ahoj holky.tak to ja to mam este pikantnejsi :?
Zacneme od rana…mala se probudi tak v pet…pak spi uz jen trikrat pres den po pul hodinkach…to je kolem devaty…jedny a ctvrty…nekdy jen dvakrat :nevim: koupeme v sedum a pak se naji a do hajan…nekdy de uspat do peti minut ale bohuzel vetsinou je este tak do deviti nebo pul desaty vzhuru a radi :zed: pak se znova probudi tak o pul dvanacty a to blbne treba do dvou :zed: :zed: :zed: des a hruza holky…pritom pres den spi malo…tak nechapu co takhle blbne :nevim: energie ma na rozdavani :P
Kdyby byla naka rada jak na ni tak sem s ni prosim :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9675
17.2.15 06:14

@Marky983 16.30-17 mi přijde na odpolední spánek celkem pozdě. Měla jsem také nespavce vstával 6-7 dopoledne okolo 9-10h spal a pak po obědě 12-13h a večer chodil v 18h koupat a spát. Když dal přes den hodinu spánku byla jsem ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
17.2.15 06:25

@Marky983 Dbala jsem na to, aby mi dcera odpoledne po 15 hodině už nespala. Tím pádem byla kolem 18 hodiny unavená a normálně usnula na noční spaní. Myslím, že to jím pozdním spánkem. Kolem 17 hodiny je už fakt pozdě, pokud chceš, aby se dostala do postele v nějakou rozumnou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
17.2.15 06:31

@janninna31 a co s ní děláš o té půnoci, když se vzbudí? V noci platí pravidlo - nerozsvěcet, nemluvit, dát mlíko pokud chce, ale vše potichu. Kdyz byla malinká, tak taky v noci občas dvě hodiny bděla, mrskala nožkama, čučela do tmy. Já seděla u postýlky, ale nemluvila jsem na ni, jen jsem tam byla. Posléze jsem tam ani nebyla, ležela jsem normálně v posteli a poslouchala šrumec. Když brečela, tak jsem u ní zase seděla. Ale nevyndávat z postýlky, pokud vyloženě neřve, Pokud jen kňourala, tak jsem tam s ní seděla aby viděla, že není sama, ale toť vše. A pochopila, že noc je od spinkání, že se mnou žádná sranda nebude a prostě začala spát. To bylo kolem půl roku, přesně nepamatuju…možná ještě dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
17.2.15 07:02

@Marky983 Ahoj, taky mi ten poslední odpolední spánek přijde pozdě. Dcera taky není žádný velký spáč, po narození se budila pravidelně každé dvě hodiny na kojení. Takže bych jí v ty čtyři hodiny spát nedávala. A v noci pokud možno na ní nemluv, moc nerosvěcuj, to u nás fungovalo. Když byla malinká tak jsem jí po šesté dávala do postýlky a už tam do šesti do rána zůstala, jen jsem jí vždycky co dvě hodiny kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
17.2.15 07:05

Nam se nejvic osvedcilo zavest malemu pevny rezim v tomto veku. Tedy alespon co se tykalo denniho spani. Rano vstavat v 7 a jit spat po svacine v 10. Pak jit spat ve 14-14:30 dle unavy a pak v 18:30 koupat a v 19 spat.. Prvnich nekolik dni bylo hodne krusnych - byl unaveny a do tech casu jsem ho v podstate prochovala a pronosila aby neplakal ale vyplatilo se to a zacal spavat dopoledne hodinu az hodinu a pul a odpoledne pul hodinky a v noci spal vyjma krmeni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
974
17.2.15 07:22

@Berousik
Tak bohuzel mala stoji v postylce a rve jak tur…pak si chce hrat…proste neni unavena a neusne za zadnou cenu :zed: ani s nama v posteli :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
17.2.15 07:28

@janninna31 i tak bych jí dala najevo, že hra nebude. Když stojí pokládat (do úmoru), když řve, být u ní aby nebyla sama, ale nechat, jenom občas pohladit…ale nemluvit. Musí si uvědomit, že na hraní je den, na spaní noc. A nerozsvěcet. Ona by to časem měla pochopit…kolik jí je? Dřív spala dobře? Není to jen nějaké období? zuby atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
974
17.2.15 07:31

@Berousik
Nene zuby ne…dela to uz asi pul roku a ted ji bude devet mesicu…s tim pokladanim to bude zazitek…okamzite seotaci a vstava…a zhasnuto mame a I too ticho je krome revu lindy a brblani manzela :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
17.2.15 07:44

@janninna31 hm tyjo to bude asi tezky, kdyz je zvykla tak dlouho. Nebo ji krouhnout denni spanek. Asi fakt neni unavena. Spat jen jednou po obede, jestli to da

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
17.2.15 07:45

Tak pozdě jak na koho, můj prcek spí do 17:00 a pak v pohodě usne v 19:00. Ale s tou postelí to máme taky tak, jak už tu někdo psal - nenechat blbnout, přiťapnout ať leží, trochu pořve a spí. Mamka ho jednou hlídala, vzbudil se v noci a ona ho nechtěla nechat řvát, tak si s ním hrála. Pak volala ať přijedem z plesu dřív, že je 1 ráno a on si chce hrát :mrgreen: Přijela jsem, přitáhla do náruče v posteli, trochu si povztekal a spal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
974
17.2.15 07:55

@Berousik
To uz sem taky zkousela…nechat spat jen po o…ale ona proste ty tri pulhodky potrebuje…leze a pada u toho na pusu jak je unavena a k tomu neeeeskutecne protivna :nevim: a navic se v noci budila uplne stejne :zed:
Kdyby nak normalbe brecela tak je to mnohem jednodussi…ale ona jeci jako blazen a meni u toho I barvy…a ty slzy :zed: jako kdybych ji ublizovala :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
17.2.15 08:42

Nám je teda 11 měsíců ale už dlouho bojujeme s nočním spaním. Pres den spí jen jednou po obrde (13-15), ale večer prostě spát nechce a usne nejdřív v devět, většinou později. Nic nepomáhá. A v noci se budí, když jsou lepší dny tak po 3 hod, když horší, tak i po pul. Ale ted nám začaly růst i zuby. No a jinak když náhodou usne dřív jak v pul 9, tak za hodinku je vzhůru plny elánu a usne az tak o pulnoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí