3letý syn bije a kouše jiné děti

12
29.5.15 01:48

3 lety syn bije a kouse jine deti

Ahoj zdravim vsechny maminy, jsem uz opravdu zoufala a nestastna. Muj syn, ktery ma 3 roky a par mesicu, bije deti a kouse. Vetsinou to je, kdyz mu nekdo neco bere a nebo ho otravuje. Porad dokola mu rikam, ze pokud ho nekdo takto zlobi at rekne, ze se mu to nelibi a nebo at prijde za mnou a ja to vyresim. Protoze vzdy se dostane do problemu jen sam sebe. Ostatni maminky se pak na me divaji, jak na nejhorsi mamu. Muj syn je opravdu vice zivejsi povahy. Take kdyz ma radost, ze nekho vidi, strasne stiskne a nebo i kousne. Vetsinou se to stava u holcicky me kamaradky, ktera ho neustale provokuje a on se pak dostane do problemu, protoze to resi timto zpusobem. Maminka te holcicku se zlobi na meho syna a sve dceri lehce vysvetli, co se nema. Vim, ze muj syn neni zadny andilek, ale nelibi se me, ze se to na neho vzdy svede. Nechci se hadat s nikym. Tak nevim. Take jsem 4 mesice tehotna, tak je to trosku narocnejsi neustale se takto stresovat. Predem dekuji za jakoukoliv radu. Hanca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29.5.15 05:40

@Hanina007 pročti si tuto diskuzi: https://www.emimino.cz/…sich-226764/

můj syn bije děti, když mu vezmou jeho hračku, byli jsme s manželem u dětské psycholožky a opravdu nám hodně pomohla, v diskuzi popisuju, co nám poradila a funguje to!

důležité je stát na jeho straně, respektovat jeho rozhodnutí nepůjčit hračku (je jeho součástí - empatie se rozvíjí mnohem později)…atd. víc to tam rozepisuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
29.5.15 07:27

Buď důsledná, pokud se to sstane, následuje trest, jdeme z hřiště, z návštěvy domu, asi to bude ze začátku náročné, ale uvidíš, jestli to nebude lepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
29.5.15 08:49

Přesně tohle řešime ted ve školce malej 3 letej kluk bije a kouše děti malou včer azatahal za vlasy a hodně, a staršá kopnul do břicha a ještě spoustu osttanich děti, učitelky nevědi co s nim a maminka te je všechno jedno, když jsem ji to včera říkala. tak netuším jaks e to bude řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
29.5.15 08:53

No můj synovec tohle dělal mým dětem taky. Sestra si toho nevšímala (ono je to asi pohodlnější). Ale na hrozby nereagoval. Od babičky jednou můj syn přijel tak pokousaný, že jsem mu řekla, tak mu to prostě vra´t, a to jsem nikdy neřekla. Ale v tomhle případě to jinak nešlo. Normální to podle mne není.. později mu diagnostikovali ADHD. Vyřešilo se to věkem.. teď je mu 12 a děti už nekouše :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
29.5.15 09:04

@Obluda71 mala se vřera bála jit do školky ona je drobna a on je obr a kdyb ji oprvdu požduchnul jak on má ve zvyku o něco víc a upadla abouchla se do hlavy tak opravdu nevim. agresivni jspou oba bratči doma se asi mlátí pořád když s tim matka nic neděla, tak mě napsadlo říct holkam at mu to prostě hned vrátí, asi by malej jen koukal, bránit by se měly…opravdu nezabírá nic. ještě přemýšlím že si ho odchytim venku a prostě ho vystrašim aby se k holkam ani nepřibližoval. prostě vejdou do třídy a hned do nich štouchne ikdyž si jen hraji tak jde k mala a zataha ji za vlasy a bezduvodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
29.5.15 09:06

@Obluda71 a vrátil mu to,?
starší dcera mu to podle mě vrátí už toho ma opravdu dost všem jen ubližuje.
a učitelky ho pošlou chvilku zatrest za dveře. a to je všechno nic vic prý dělat nemužou…
a malej vyjde a hned zase ubližuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
29.5.15 10:18

Nevrátil, protože je vychovaný tak, že prostě tohle se nedělá. :lol: Tohle ti nezávidím, já se kvůli toho hádala i s babičkou. Protože ona to taky nechtěla vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
29.5.15 10:25

@Obluda71 právě hoplky se take neperou ani neuměji vrace…ja vidět jak ony někomu ubližuji, tak bych jim nasekala na ti jsou také vychované tak že ví že namaji ubližovat.
dost mě překvaipo že maminka těch kluku to nevidí a to co ji říkám neslyší…je taka si už zvyklá. ale co z těch kluku vyroste?
bojim se ba holkam neublížily, ono jim to asi bude procházet dokud se opravdu ěnco nestane, nějaky uraz.
starší dcera už je na ně alergicka takuvidim zda jim to vráti nebo s eprostě nechá dál být. navic od záží bude starší už ve škole a tu mladší tam asi utlučou.
budeme to řešit na rodičáku, ale mám pocit že nevyřešíme, matka to řešit nebude a učitelky nesmějí nic.tak bud si ty dva odchytnu já a vystarším je a nebo se hold holky budou muset naučit bránit. když s tím nikdo nic nešlá, děti si mlátit necham.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
29.5.15 10:26

@Obluda71 tak to věřim navic v rodině je to ještě složitější, kdo nechce tak nevidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
29.5.15 10:29

Podle mne fakt když s tím nic neudělá matka, jak prostě musí školka, nebo škola. Taky mne hrozně štve taková agresivita mezi dětma. Člověk by jim nejradši sám jednu máznul, když to rodič neudělá. Já teda myslím, že výchovný ještě nikoho nezabil, ale když dítě vidí, že ho za agresivitu nikdo netrestá, tak to pochopitelně bude dělat dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
29.5.15 11:01

@Obluda71 ona dítě asi niukdy neplacla ta matka, já take souhledsim když dítě zaslouží nebo opravdu ěnco vyvede tak prostě výchovná neuškodí, jenže ona jim ani neplácne ani jim nedá žádný trest, nic nezakáže, můžou všechno. ja už toho mám opravdu dost.
a lituji i ty učitelky, děti pořád chodí žalovat že jim ubližují, musí to tam být dobrý blázinec, tedy podle toho co mi vždy povídá starší dcera, ta mi vyklebetí uplně všechno i kolikrát byly kluci za dveřmy, já bych je naopak nedala za dveře, ja bych je dala do kouta nebo aby klečely, nebo stály. chvilku. prostě trest aby ne ně ostatni děti koukaly a ne je dát jen za dveře. at třeba hodinu stoji na ostudě. já až je podkám někde venku tak to bude optravdu mazec, manžel už je také naštvanej. ale kdo to má tedy řešit???
možná by opravdu stačilo kdyb ta matka nějak zasýhla a děti potrestala, jakokiv, třeba bez televize atd…když už jim to nemuže a asi ani nechce vysvětlit, když můžou všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
29.5.15 11:15

@irca11 No ale tak ono je to plácání dost kontraproduktivní ne? Jak chceš vysvětlit dítěti, že nemá nikoho bít a pak mu jednu vrzneš? Když bude po někom házet písek, tak mu ho hodím do očí taky nebo šutr?
Já jsem docela zvědavá, kdo tu co poradí. Souhlasím s tebou, že rodičů, kteří zjevně nic neřeší je čím dál víc…
U nás na hřišti je tříleťák, který s oblibou všem ničí věci, skáče druhým po hračkách a kolech a jeho mamina to totálně ignoruje… neřekne mu ani Ň… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
29.5.15 11:39

Tak by zasloužila jednu výchovnou matka :) Já bych teda v dnešní době učitelkou být nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
29.5.15 11:54

@Black naplácat by jim měla matka ale ta prostě neděla nic i kdyb házely písek, nenapomenula by je, nevysvětlila jim že se to nedělá, prostě by je nechala. já neříkám hned plácnout, ale normální člověk by zasáhnul třeba slovně že se to neděla atd.
tak to máte na hřišti uplně stejnou maminku jako je ta u nás.
@Obluda71 učitelky opravdu lituji, něco na ty kluky snad zabrat musí, jak jsem už psala postavit je na ostudu nebo jim prostě něco nedovolit aby věděly že udělaly chybu.
ale maminka který kouka an děti jak si sourozenci ubližijí a i každému kdo projde a neřekne nic.,tak to bych se ani nedivila kdyb to těm dětem někdo vrátil, třeba na tom hřišti nějaky starší kluk atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí