3měsíční kojenec a noční spánek

1
3.9.22 08:00

3. Měsíční kojenec a noční spánek

Je možné, abych nechala svého 3 měsíčního syna spát celou noc? Přes den pospává furt, ale v noci se budí pokaždé, když vypadne dudlík, co mám udělat pro to, aby spal celou noc i bez dudlíku? Využíváme plenku i muchláčka, ale dudlíka prostě chce…někde jsem četla, že ho mohu nechat “vyřvat”😳….no mě to docela děsí, je to přeci jen mé první dítě????👶🏻

Po 6ti nedělí byl schopen spát od půl 9 do půl 4🤷‍♀️, ale teď je to hodinu, co hodinu, že vyžaduje dudlík..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35791
3.9.22 08:07

Takhle malé děti nespí celou noc :nevim: v noci by měl mít mlíko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
3.9.22 08:16

Dítě mi ještě nespalo celou noc (má 14 měsíců). Vyřvat jsem nikdy nenechala. Takto malého jsem v noci krmila a buď jsem chovala nebo usínal na mě a takto pořád dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
3.9.22 08:20

Taky se nám to ve třech měsících takhle zlomilo. Blbý bylo, že nechtěla dudlík, chtěla kojit. Vydrželo to dlouho, teď jí byl rok a pomalu se to zlepšuje. Vím, že je to hroznej pocit a nervy, to náhlý razantní zhoršení, ale čím víc s tím budeš bojovat, tím horší to bude. Na důvod jsem nepřišla, nevím proč to dělá, cca od sedmi měsíců spí s náma v posteli a je to o dost lepší. Poslední dny zkouším appku Huckleberry, trackuješ spánek, krmení a aktivity miminka a ono ti to předpoví kdy by tak asi cca měl být nejvhodnější čas na další spánek - já jsem takový technický analytický typ, tak mě to baví a je pravda, že se spaní ty poslední dny zlepšilo, uvidíme.
Hodně sil a pevný nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
3.9.22 08:26

U nás to bylo podobně, ze začátku spal dobře a pak se to postupne zlomilo a budil se co hodinu. Dudlík nechtěl, chtěl prso. Bylo to náročné období, v 10 měsíci jsme ho přestěhovali do pokoji k dceři (dva roky rozdíl) a začal se budit jen jednou za noc a do měsíce začal spát celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
3.9.22 08:38

Píšeš, že přes den pospává pořád. Možná, že v tom bude zakopaný pes. Zkus ho před den udržovat více v bdělém stavu, unavit ho. Klidně ho budit, když už spí dlouho. Pak by v noci mohl spát lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
3.9.22 09:27
@Thomassss píše:
Píšeš, že přes den pospává pořád. Možná, že v tom bude zakopaný pes. Zkus ho před den udržovat více v bdělém stavu, unavit ho. Klidně ho budit, když už spí dlouho. Pak by v noci mohl spát lépe.

8o Je to tříměsíční mimino. U toho je naprosto normální, že pospává přes den a že se v noci budí 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
3.9.22 09:32
@SlečnaDahlia píše:
8o Je to tříměsíční mimino. U toho je naprosto normální, že pospává přes den a že se v noci budí 8o

Já ale neříkám, aby přes den nespalo a aby v noci spalo celou noc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
3.9.22 09:37
@Thomassss píše:
Já ale neříkám, aby přes den nespalo a aby v noci spalo celou noc :nevim:

Ve 3 měsících těžko bude spát celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
3.9.22 09:38
@ZuzaM píše:

Vždyť to píšu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
3.9.22 09:39

Zakladatelko, je to tříměsíční dítě. Tříměsíční dítě se v noci prostě budí a spánek se u kojenců mění každou chvíli. Takhle malé dítě by navíc, pokud se v noci budí, mělo dostat hlavně mlíko, ne dudlík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
3.9.22 10:05
@pikola píše:
Takhle malé děti nespí celou noc :nevim: v noci by měl mít mlíko
@ZuzaM píše:

To není všeobecná pravda, naše čtyřměsíční dítě spí celou noc od příjezdu z porodnice, spí hodně i přes den, pediatr mi říkal, že některé děti to tak mají, jen nemá mít mezi krmením víc než 12 hodin a to je jediné, co dodržuji, dáváme spát v osm a kolem osmé se budí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
3.9.22 10:05
@Terezz93 píše:
Je možné, abych nechala svého 3 měsíčního syna spát celou noc? Přes den pospává furt, ale v noci se budí pokaždé, když vypadne dudlík, co mám udělat pro to, aby spal celou noc i bez dudlíku? Využíváme plenku i muchláčka, ale dudlíka prostě chce…někde jsem četla, že ho mohu nechat “vyřvat”😳….no mě to docela děsí, je to přeci jen mé první dítě????👶🏻Po 6ti nedělí byl schopen spát od půl 9 do půl 4🤷‍♀️, ale teď je to hodinu, co hodinu, že vyžaduje dudlík..

Vyřvat určitě ne, ve 3 měsících bych v noci ještě dávala mléko, v tomhle věku nespí celou noc snad žádné dítě. I ten vypadávající dudlík je normální. Já vím, že je to náročné, zažila to určitě každá matka, vydrž. A spánek se mění, časem to bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
3.9.22 10:06
@monty.python píše:
To není všeobecná pravda, naše čtyřměsíční dítě spí celou noc od příjezdu z porodnice, spí hodně i přes den, pediatr mi říkal, že některé děti to tak mají, jen nemá mít mezi krmením víc než 12 hodin a to je jediné, co dodržuji, dáváme spát v osm a kolem osmé se budí.

Ale to je fakt výjimka. Navíc je o měsíc starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.9.22 10:10

Vyrvat nikdy. Naucis ho, ze kdyz potrebuje mamu, tak stejne neprijde a nema tedy cenu brecet. To chces…?

Jsou mu jen 3 mesice, to se proste budi a jeste dlouho budit bude, potrebuje mliko.
Davas mu v noci najist?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401