Novorozenec vůbec nespí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2426
26.8.22 10:38

Novorozenec vůbec nespí

Zdravím ptám se tady protože už nevím. Dcera 1mes od narození problémy se spánkem ale poslední týden to je masakr. Usne s hrůzou v 8 večer vzbudí se na kojeni kolem půlnoci a oak nespí.. Dnes například nespala az 9 fo rána. V noci sebbou háže knourá propíná se, vydává zvuky jako by, se dusila… Nezabírá nic. Spí semnou v posteli, pribira dobře, prebalena, nakojena.. Zkoušela jsem zavinovat, dávat spát na bříško, dávám babycalm a espumusan cvičím nožkama, masíruju bříško, hrkam v kočárku, skáču na baloně… Ne spát nebude… V noci se mi ji podařilo uhoupat a spala 10min a oči zase jako baterky.. Přes den se, spánkem je to tragédie nespí ani v jedoucím kočáre.. Max 5 10 min u prsa usne a spí 5min a hotovo. Jsem už vyřízená mám ještě dvouletou. Mám i šátek ze začátku tam vydržela teď vůbec chce jít ven a brečí… Podkladam hlavu, aby spala výše, kadi i prdi reflux možná trošku občas vidím že se jí vrací mléko a polyká nebo občas si ublinkne ale nic strašného… Mi přijde že jí musí něco být přeci není normální aby tak malé mimi spalo třeba 5 hodin denně.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2249
26.8.22 10:59

Co bilej sum? stahnout si nejakou appku do mobilu pripadne mp3 prehravac s nahranyma zvukama bourky, deste apod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.8.22 11:03

Asi bych to už konzultovala s pediatričkou. Zkus změřit, kolik reálně naspí času za 24 hodin, ať víš, s čím tam jít. A holt trvat na vyšetření, může jí trápit cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
26.8.22 12:02

U dr js byla prý některé děti nepotřebuji spát mám dávat kapky na prdy a bolest břicha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.8.22 12:14
@Ufinka87 píše:
U dr js byla prý některé děti nepotřebuji spát mám dávat kapky na prdy a bolest břicha…

To je pěkná blbost. Novorozenci potřebují spát, někteří třeba ne tabulkových 18 hodin denně, ale pokud naspí třeba jen 6-7 hodin, což mi tak z tvého popisu připadá, tak to určitě není jen nižší potřeba spánku.. Mimochodem, když je přes den vzhůru, tak je v dobrém rozmaru? Kouká kolem sebe, nepláče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.22 13:20

Co unavit? Přes den návštěvy, výlety, cesty autem, autobusem… Aby pořád něco dělo a neměla čas spát. Třeba by dala večer na pár hodin pokoj. :nevim: změny prostředí, lidí, ruchu… To únavy, ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2426
26.8.22 13:37

Unavít? Píšu ze za den naspi max 5 hod… Jak víc Unavít jí mám? Nemuzu s ní nikam jet v kočáre usne na, 10min a pak řev.. Nehledě ma to že já jsem ráda že žiju protože spím denně asi 2 hod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1852
26.8.22 13:43
@Anonymní píše:
Co unavit? Přes den návštěvy, výlety, cesty autem, autobusem… Aby pořád něco dělo a neměla čas spát. Třeba by dala večer na pár hodin pokoj. :nevim: změny prostředí, lidí, ruchu… To únavy, ne? :nevim:

Určite nie, tak malé dieťa sa strašne ľahko prestimuluje a potom už duplom nezaspí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18498
26.8.22 13:54

Některá mimina mají radi v tom šátku pohyb. Me mala taky za klidu nespi, ale stačí navázat, vyrazit vyhodit odpadky a nedojde ani k popelnici s chrape nahlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18498
26.8.22 13:55
@Anonymní píše:
Co unavit? Přes den návštěvy, výlety, cesty autem, autobusem… Aby pořád něco dělo a neměla čas spát. Třeba by dala večer na pár hodin pokoj. :nevim: změny prostředí, lidí, ruchu… To únavy, ne? :nevim:

To unavi pětileté, ale u novorozence je to cesta do pekel. Dítě brečí, protože je unavené. Takhle malé bezne vydrzi sotva hodinu a pak už ho pretahnes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
26.8.22 13:56

A má na to spaní klid?-myslím s tou dvouletou. Může být sama zavřená v ložnici? Některé děti spí mizerně, protože je na ně moc ticho a stresuje je to, ale tady mi to přijde naopak. Zkus dát do mléka trochu nutritonu - kdyby to ten reflux byl, mohlo by to pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
26.8.22 14:20

Takhle malé miminko se lehce pretahne a pak nastává peklo… zažila jsem to u první dcery. Mela problém s trávením, ktery jsem ji ve své hlouposti způsobila sama, k vůli tomu nespala a pak už byla tak unavena, že nemohla spát… trvalo to dny a pamatuju si jak brečela ona na mě a i já…:(
V první řadě by to chtělo zjistit příčinu, tohle se nezdá úplně normální. Některé děti mohou mít problémy s trávením, i když jsou kojene. Například po císařském řezu, kdy neměli možnost setkat se s bakteriemi v pochvě i jinde a neosidlila se jim správně střeva… ale problém může být i kdekoliv jinde. Zkusila bych se co nejvíce „napojit“ i na svůj matersky instikt, což je tezke ještě s dvoletym prckem, vím… ale já takhle poznala zase u druhé dcery co se děje velmi rychle, i když mi ze začátku odborníci mé pocity vyvraceli.
Držím palce :kytka:
P. s. tyto dny bych klidně miminko nechávala na prsu ve dne v noci, aby mělo co nejlepší podmínky se srovnat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
26.8.22 14:48

@Ufinka87 Syn naprosto to samé nespal, nepomohlo absolutně nic ani uklidňující hudba prostě vůbec nic. Zlepsilo se to až věkem ve 3letech začal spát celou noc :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
27.8.22 18:23

Měli jsme to stejný, v noci celkem ten první měsíc šel kojila se cca co 2 hodiny ale přes den vydrzela i 10hodin v kuse nespat. Měla 10min šlofíky a pak zase ocicka dokořán. Občas pomohla kolibka, uhoupat. Nositko. Jinak jsme taky dávali babycalm espumisan. Cvičili s nohama, nahrivali bříško, prdíky jsme měli úmorný. Dnes máme rok a půl a spánek je problem do dnes, tedy ten noční. Nevim co poradit, spát kdyz se zadari a spi mimco ale když máš ještě dvouleté, tak to neni úplně reálný, leda co nejvic zapojit partnera rodinu jestli to jde. Citim s tebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
2.9.22 11:16

Ahoj, zkus se mrknout na Osteodynamiku, nám pomohla, může mít nějakou blokádu, takové deti jsou pak více dráždivé a mimo jiné mají i problémy se spánkem… My měly velký rozsah blokad, podařilo se je odstranit až po 7 měsících, ale po každé návštěvě byl vidět malý uspech :hug: taky jsem nechápala, že mě dítě nespi, musí se to prostě i vydržet, zvykají si na jídlo, podněty, do toho nezralá nervová soustava.. u nás se to začalo lepšit až teď v 11 měsících

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí