5m, růst zubů, dudlík v noci?

457
19.8.22 22:23

5m, růst zubů, dudlík v noci?

Čaute
Mám 5 měsíčního syna, plně kojen, už má dole dva zoubky a rostou další. Ty dva se,,vyklubaly,, bez problémů, mazala jsem Calgelem, spinkal celou noc, vše ok. Ale teď spí v noci max hodinu v kuse, pláče, simra si nos, oči, uši, utěší ho jen prso..,,čudlík,, by nejraději cumlal celou noc. Jenže to prostě nejde. 😂 Dudlík odmítá..bradavky volají o pomoc 😂

Takže bych od vás prosím chtěla poradit nějaký fígl, jak ho na ten dudlík naučit. 🙏 Nebo nějakou jinou radu, jak vyzrát nad zubama a nočním spaním.
Děkuji moc. :srdce: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1222
19.8.22 22:46

Já nad tím vyzrála tak, že prostě vím, že to přejde, vždy je pár nocí náročnějších a pak zase přijdou noci lepší, pak zase náročnější a pořád dokola. Bohužel to období růstu zubů trvá docela dlouho, ale jsou mezi tím i okna, kdy má člověk šanci alespoň trochu „nabrat dech“. Za mě to tedy jde, i když v ty náročnější noci bych nejraději vylezla z kůže a utekla, ale když pomyslím na to, že právě tímto svému dítěti pomáhám překonat jeho nesnáze, že to fakt nebude trvat do nekonečna…tak to prostě dám a snažím se na maximum užívat i tento čas, kdy tu mohu být pro něj. Opravdu změna pohledu mi hodně pomohla, ale i právě za zkušenost, že tohle vše vlastně fakt docela rychle uteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.8.22 22:52

Když nebyl čas kojení, tak si je v noci bral manžel (mame oddelene ložnice) než tohle období přešlo. Měla jsme bradavky do krve, nějaké cumlani nepřipadalo v úvahu. U manžela kupodivu nevyvadeli a vzali za vděk dudanem, podle mne proste necitili to mléko, když nebyli u mne

Popros muze jestli by ti pomohl. Bez spánku se to dlouhodobě mění v noční můru i přes den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
19.8.22 23:01

U nás v tomhle období nepomáhal ani dudlík, většinou zabral až čípek proti bolesti. Můžeš zkusit i ty homeopatické(Viburcol)u nás ale nezabraly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
19.8.22 23:04

@Tichošlápek
Teď během dvou dní mám bradavky v jednom ohni, mazu bepantenem, to dost pomáhá.
Bohužel manžel chodí na 3 směnný provoz, takže noční péče je zcela na mě. Ale pokud to bude někdy možné, zkusím to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
19.8.22 23:05

@Aduš8
No právě že nám zádne čípky nepomáhají. Zkusím homeopatika. Děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.8.22 23:09

@Veri.sta určitě bych dala i nurofen nebo panadol jak zminovala @Aduš8 manžel
mi tu ještě radí nosit ho na tygrika a houpat, než usne a pak mu jemne dat dudan do pusinky, tak můžeš zkusit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
19.8.22 23:32

Calgel klidně na celé dásně. Kdo ví, který zub zrovna tlačí.

A prostě místo prsa dudana i přes to, že chvíli bude bučet. On to pochopí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
19.8.22 23:56

@KeckaJ
Zkusi gumu a hned vyplivne 😂
Držte mi palce 🙏 a děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.8.22 00:17

Uplne normalne. Nechas ho napit, podudlat a pak ho odpojis. A znovu a znovu dokola tak dlouho, dokud mu nedojde, ze prso celou noc v puse mit proste nebude.
(Kdyby z toho chytil hysterak, tak chvili vyckej, dej prso, nech uklidnit a zase odpoj. A zase furt dokola.)
Funguje to velmi rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
20.8.22 07:08

Co zkusit kloboucek na bradavku? At si odpocine a treba zjisti ze i guma se da cucat a tece z toho mleko :)

Jinak jeste muzes zkusit misto silikonoveho dudlana toho kaucukoveho. Nas se chytnul az na ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí