Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hahahahaha lehnout si s ni do postele, potulit a neprendavat do postylky.
Ale chapu, ze ne kazdymu se to libi, kazdopadne u nas fungovalo. Ted je ji 10 mesicu a ucim na postylku a celkem v klidu, musela k tomu proste dojit. Nektery deti jsou vic kontaktni ![]()
No asi ji neco trápí. Děti neřvou jen tak, muze ji bolet bříško, kolika nebo klidně intolerance. Zkusila jsi ležet vedle ní, aby tě vnimala?
@Tichošlápek s bolesti asi problem ma ale davam babycalm co snad kazdy kojeni a biogaiu, prijde mi proste neklidna jak ma jit spat 😪 tak uklidnim proste tim kojenim nebo houpanim..pak teda spi treba jen 10 minut a je vzhuru
k sobe sem si ji davala a to taky vedle me pak zacne taky brecet.. i kdyz na ni mluvim a tak..neprijde mi ze by se svijela nejak bolesti bricha nebo ze bych mela malo mlika to se mi nezda kdyz pribira uplne krasne.. ![]()
Příspěvek upraven 02.09.22 v 22:43
Nositko. Jo, taky bych si prala deti, ktere se polozi do postylky, ja odesla a dite spalo. Bohuzel no..nejvíc mi funguje kojit v posteli, kdyz se odtrhne, počkat ještě chvilku a pak v maximalni tichosti odejit. Někdy to vyjde, jindy ne.
Jo, nechat spát tam, kde usne. Pokud nechceš vyloženě v posteli, tak my máme její postýlku přiraženou k posteli s odendanou bočnicí, takže jsem to dělávala tak, že mimino bylo z většiny na té postýlce a já naopak ležela z většiny na velké posteli vedle ní a tak mohla usnout při kojení a přitom v postýlce.
Případně, při tom dávání do postýlky, se mi osvědčilo něčím trochu podkládat nožičky - při položení ji vzbudilo obvykle to, že se jí právě znenadání natáhly oproti poloze v náručí a tím procitla.
Moje druhá je taky neodložitelná do postýlky. Uspím kojením na manželské posteli a nechám ležet, po špičkách jako špion odcházím. V noci spíme spolu.
Za jak dlouho po uspani ji prendavas? Ja mohla celkem spolehlive prendat do postylky az po cca 30 minutach, pokud jsem dala driv, tak se probudil
U nás to prvních 14 dní a víc. Fungovalo prebalit, nakrmit, odříznout, zavinout, usínala vedle mě a když jsem si byla jistá, že tvrdě spí třeba po hodině tak teprve šla do svého. Teď už to nefunguje.ted se musí prostě unavit, uchechtat a někdy prostě si ji nevšímat.
Dala Jsem ji na brisko, pomohlo to hodne.Kdyz nemuze spat, tak ji nosím. U prvni nepomohlo nic, proste to dite nespalo ![]()
@Tichošlápek píše:
No asi ji neco trápí. Děti neřvou jen tak, muze ji bolet bříško, kolika nebo klidně intolerance. Zkusila jsi ležet vedle ní, aby tě vnimala?
Já nevím, ve 2 týdnech naše malá taky jen buď spala, nebo se kojila, nebo brečela/fňukala. Že by bylo nějak moc chvil, kdy by byla bdělá a v pohodě jen koukala kolem sebe, to moc ne. Zlepšilo se to ve 3 týdnech, tak od 1-2 měsíců už to bylo naprosto pohodové mimino. Bolením břicha to podle mě nebylo, přišlo mi, že je prostě ještě v šoku z toho, že je na světě.
Ještě mne napadá, ze u prvního jsme to dělali tak, ze já nakojila, manžel si ho vzal a položil na ruku na tygrika na odrihnuti. No a takhle se s ním přesunul k telce na gymnasticky míč a měl ho tak třeba tři hodiny (proste cely film) mrně spalo, manžel cucel na film a já spala ![]()
Ja se strasne bojim nechavat spat v posteli ze si na to zvykne..
navic sem klidnejsi kdyz je v postylce kde ji kontroluje monitor dechu..v ty posteli proste zadnou jistotu nemam no
nema problem s tim aby usla ale pak aby vydrzela spat to je horsi..hlavne v noci..pres den se to i da ze spi dýl..ale ten vecer.. ![]()
Příspěvek upraven 02.09.22 v 22:49
@klamonožka určitě je to možné, však co dítě to originál
u nás ale bylo většinou problémem prave to bříško. Oba kluci měli tendence se prepijet, když jsem je odtáhla dřív, tak rev, ze mají hlad, když pozdě, tak rev, ze jsou precpani
Nakojit vleze nebo vsede na posteli a pak tam s ni lezet. A modlit se, at spi, at tvrde spi
pak potichu odchazet po spickach a modlit se, at nevrzne podlaha
a kdyz se to zadarilo, tak byt nachystana u chuvicky, kdyz se probudila, jit po tme k ni potichu a nakojit a zase nanovo. Ted zpetne mi to prijde vtipny. Druhe dite si usinalo, jak se mu chtelo a kde se mu chtelo odmala samo, nastesti, pozdeji behem kojeni do 5 minut a uz se nevzbudil.
Prosim poradte..jsem zoufala..kdyz uz se mi povede uspat malou ( houpanim v naruci nebo kojenim ).. tak ji jdu teda prendat do postylky a po chvili rev…tak uspavacka nanovo..a takhle je to furt dokola
zkusila sem nejaky melodie nejaky bily sum a nic..po chvili je vzhuru..tak zase uspavacka..a pak to nejhorsi ji dat opatrne do postylky..a pak stejne rve
nevim si rady..zkousela sem i zavinout celou i ruce..nepomaha..naopak sem to prestala delat a taky nic..mam pocit ze sem zkusila kdeco uz..
ma strasne lehkej spanek..jak byste to zkusili vy na mem miste?
ma ted 14 dnu