Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám úplně stejný problém. 2 spontánní potraty a teď jsem po revizi. Jsem z toho zoufalá. Genetika nám také vyšla dobře. Je mi 28 a dítě nemám.
@mikelaj
Ahoj holky, jsem na tom stejně ZP ve14tt, SP v 10tt a teď v 9tt znovu ZP, zítra jdu na zákrok do Podolí ![]()
Genetika, imunologie vše v pořádku. IVF jsme také zkoušeli 3keat neúspěšný KET.
Je mi 28, děti nemáme ![]()
Obnovuji téma,
jsem po několika biochemických těhotenstvích, po dvou ZT. Teď přemýšlím jaká všechna vyšetření absolvovat a hlavně kde. Prosím máte s nějakou klinikou dobré zkušenosti? asi bych začala genetikou? Pak reprodukční imunologie? Hematologické vyšetření. Můj gynekolog mi v tomhle moc neporadil. Proto dám i na vaše zkušenosti. Děkuji za každý příspěvek.
Ještě podotýkám, mám s prvním partnerem 8letou dceru, můj současný partner má 7letou dceru.
@an-na Mám již 2 děti, ale s manželem se snažíme o třetí. Mám za sebou 2 SP v loňském roce a 1 ZT v letošním. Dnes jsem zrovna týden po revizi. Příští týden půjdu na kontrolu, tak se chci své doktorky také zeptat, jaké máme možnosti léčby nebo jaká vyšetření podstoupit. Jsem zvědavá, zda mi něco poradí. U mně je spíš asi problém věk, ale ještě bychom to rádi zkusili. Zatím spíš všude slyším, že potraty v ranném těhotenství jsou běžné a to jak u mladých, tak u starších žen.
@an-na píše:
Obnovuji téma,
jsem po několika biochemických těhotenstvích, po dvou ZT. Teď přemýšlím jaká všechna vyšetření absolvovat a hlavně kde. Prosím máte s nějakou klinikou dobré zkušenosti? asi bych začala genetikou? Pak reprodukční imunologie? Hematologické vyšetření. Můj gynekolog mi v tomhle moc neporadil. Proto dám i na vaše zkušenosti. Děkuji za každý příspěvek.
Ještě podotýkám, mám s prvním partnerem 8letou dceru, můj současný partner má 7letou dceru.
Tak zalezi odkud jsi, vsechna tahle vysetreni ti udelaji v centru asistovane reprodukce, je to na jednom miste a maji sve odborniky na konkretni problematiku..ja se kdysi i divala na Frantiskovi lazne, ale myslim, ze tehdy byl duvod pro poslani a hrazeni pojistovnou 3 ZT, biochem se do toho bohuzel nepocitaji, ale uz to dnes muze byt jinak, na pojistovne k tomu budou mit nejaly prehled. Preji hodne stesti
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj,
jsem na tom stejně. 2×ZT..jednou 7tt podruhé 10 tt pak SP cca. v 8tt. mezitím všemožná vyšetření přes CAR, já i partner. Vše ok, na nic nepřišli. Na jednu stranu super, na druhou děs…raději bych znala příčinu. Teď začínám 10tt s utrogestanem - zatím vše ok, ale děsím se, co bude. teprve se blížím ke své kritické hranici. Snad vše dopadne ok.
Omlouvám se tedy za anonym, skoro nikdo o tom neví a jaksi nemám potřebu to zatím nijak roztrubovat. Zakladatelce držím palce, nebo pěsti…hlavně se nenchat psychicky moc zdeptat:)