Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Prosím o radu,
pracuji na 3 směny a tak by mě zajímalo, kdy si mám měřit baz. teplotu ![]()
vím, mělo by se to ve stejnou dobu, ale když ve stejnou dobu nevstávám?
Ahojky!
Nevím, jestli to co ti napíšu není blbost, kdyžtak mě prosím někdo opravte. Moje kamarádka pracuje taky na 3 směny a dr. jí poradil, že i když to není ve stejnou dobu, zas až tak to nevadí, hlavně by se mělo měřit po několikahodinovém klidu - což je těsně po probuzení. Takže měřila každý týden v jinou dobu, ale vždy, než vylezla z postele. Doufám, že jsem to popsala aspoň trošku srozumitelně. ![]()
Presne tak jak pise Barbanek - neni dulezite v kolik meris, ale aby to bylo po tom nekolikahodinovem klidu - po spanku.
Holky
nevim, ale me doktor rekl, ze kdyz delam denni a nocni, tak BT vubec nema smysl..........takze bych tomu moc velkou vahu nedavala
Katka
SINEAD - mám velké zkušenosti s měřením bazálních teplot a pokud pracuješ na 3 směny, tak je to zbytečné si je vůbec měřit.Teplota se celý den mění.Třeba když si měřím teplotu v 6 ráno a o víkendu v 7 ráno,tak si musím o víkendu odečíst z naměřené teploty 0,1 stupeň.Protože ta teplota je opravdu každou hodinu jiná.Přesně jak říkala Katka,je to zbytečné.
Ahoj holky, mam takovy dotaz. Ja teda nepracuju na 3 smeny, ale jen na 2. Rano vstavam 4:15, coz taky merim teplotu. Kdyz mam ranni tak pred merenim spim 7-8 hodin, ale kdyz mam odpoledni, tak pred merenim spim max. 4 hodky. Myslite, ze to muze teplotu ovlivnit?