Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, příští týden jedu na 4 týdny do lázní do Klimkovic. Nechystáte se tam některá? Hledám nějakou zpřízněnou duši. Chtěla jsem se taky zeptat, jestli vám lázně pomohly k vytouženému miminku, a jaké procedury mě tam zhruba čekají. Asi za 2-3 týdny po návratu z Klimkovic bychom chtěli s manželem zkusit další pokus IVF. Pár týdnů chodím k léčitelce, která mi řekla, že po návratu z lázní může mít moje tělo nějakou alergickou reakci na léčení, takže by mi doporučovala si 4 -6 týdnů odpočinout. Nevíte o tom něco? Je to už náš 3 pokus, a tak bych nerada něco zanedbala.
Děkuju za jakoukoliv informaci. Mějte se moc krásně.
Ahoj Misinko,
já byla v listopadu ve Frant. Lázních a pomohly mi. Sice zatím těhulka ještě nejsem
, ale konečně mi začali pracovat vaječníky!!! Předtím jsem 2 roky neovulovala …
Jaké to tam je? Asi v každých lázních je to jiné, ale ve Františkových to bylo fajn. Sice hrozná nuda - 4 týdny mi přišly ukrutně dlouhý, ale uteklo to ani nevím jak. Při nástupu mě prohlédl doktor aby zjistil, v jakém mě přijali stavu a pak jsem k němu chodila každý týden. Ale to mě neprohlížel, jen se optal jak se cítím a tak. Prohlížel mě zase až při výstupu.
V Klimkovicích se léči hlavně koupelema, viď? A Ty já měla jen okrajově, hlavně mě léčili bahnem a dělali mi výplach minerálkou … Koupele byli v pohodě, 15 minut člověk relaxuje. A pak asi budeš mít léčebný tělocvik, Já měla Mojžíšovou.
Jestli tam budeš mít dobrou partu, určitě se Ti tam bude líbit.
Držím Ti pěsti.
Papa Lucka ![]()
Ahoj, moc ti děkuju za informace. Jsem moc zvědavá, jaký to tam bude. Musím přiznat, že se moc netěším. Nerada někam sama jezdím. Mně se taky zdahí 4 týdny jako hodně dlouhá doba. Ale moc po miminku toužíme, tak jsem ochotná udělat cokoli. Hlavně asi potřebuju se dát do pohody. Ještě jednou díky. Ahoj
Ahoj Misinko…můžu se zeptat jak se k takovým lázním dostaneš? Předepíše ti je lékař na tvou žádost a kolik se doplácí?
Ahoj Leilo, lázně mi předepsal můj gynekolog. Jsme po 2 neúspěšných IVF a 1 KET. Ptala jsem se i na pojišťovně, mám nárok na 2 pobyty zcela hrazený pojišťovnou. To znamená nedoplácím nic, jen si budu platit samostatný pokoj /pokud ho dostanu - 100 Kč na den/, televizor na pokoji /20 Kč na den/, lázeňský poplatek /10 Kč na den/.
Ahoj Leilo, omlouvám se, ten příspěvek je ode mě. Nepřihlásila jsem se. Měj se moc pěkně.
Misinko,
já ti sice s lázněma neporadím, ale to víš!
Jen tě chci pozdravit, zrovna dnes jsem si myslela na to, kdy máš jet do lázní. Budu na tebe myslet, hlavně věř,že ti pomůžou! Moc a moc ti přeju, aby se vám to 3.IVF podařilo! Snad ti k tomu miminku lázně pomůžou! Zase se někdy ozvi Kati P.S. Držím ti pěstičky!
Ahoj KAti, moc ti děkuju. Už si chystám věci. Snad mi ten pobyt pomůže a já se konečně dočkám. Taky na tebe myslím, jsme na tom obě stejně. Jak se rozhodnete s manželem zkusit štěstí / a tentokrát to vyjde/, určitě mi dej vědět.Ráda ti pomůžu, aspoň psychickou podporou.Měj se moc krásně, určitě se ti z lázní ozvu, je tam přístup k internetu. Tak ahoj
Ahoj Misinko,
určitě si na mě pamatuješ, psaly jsme si SZ.
Já jsem byla v Klimkovicích od 24.11. do 21.12. a bylo to moc fajn. Jela jsem sama, nikoho jsem tam neznala, ale docela jsem se těšila na něco nového. A byla to dobrá zkušenost.
Připlatila jsem si 1lůžkový pokoj, určitě nelituji. Máš televizi a můžeš se dívat, na co chceš a kdy chceš. A vezmi si hodně knížek.
Od rána máš co dělat, v 7hod je snídaně, pak začínají procedury, každý den je koupel v teplé vodě - moc příjemné, pak masáže a vůbec všechny procedury byly fajn, žádná nebyla vyloženě nepříjemná.
Okolo 2, 3.hod odpoledne máš po procedůrách, já jsem chodila na procházky kolem lázní, nebo do městečka, pak večeře a večer televize + knížka. Pak po týdnu už jsem si našla i kamarádky a chodily jsme do čajovny. Jo a když bylo nejhůř tak jsem chodila na internet.
Snad jsem ti aspoň trochu pomohla a povzbudila tě.
Hezky si to tam v lázních užij..mě zatím nepomohly, ale u náš je větší problém ve spermijkách. Zkoušela jsem IUI hned po lázních a bohužel nevyšlo právě kvůli špatné kvalitě spermijek. Ale já jsem o.k. a té léčitelce nevěř, to bys pak mohla čekat pořád na něco. Mě naopak řekla primářka, že je to před IVF velice vhodné.
Daria
Ahoj Dario, děkuju za zrpávu. Jasně, že si na tebe pamatuju. Měla jsem jet do lázní taky na konci listopadu, ale nechala jsem to až na teď, abych se dala dohormady před dalším pokusem. Mohly jsme se tam potkat. Jsme taky moc zvědavá, co mě tam čeká. Snad se tam s někým rychle seznámím a uběhne mi celej ten pobyt velmi rychle.
Moc ti držím palečky, aby vám to vyšlo. četla jsem, že podle nějakých předpov+ědí, mám být rok 2006 velice plodný, má být počato hodně miminek. Tak snad se štěstí i na nás usměje.
Měj se moc krásně a ještě jednou díky