Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, pristi tyden zacinam clostibegytovou kuru…je tu nekdo kdo po nem otehotnel? zatim jsem narazila akorat na ty, kterym to nepomohlo… ![]()
napiste prosim, vase zkusenosti…
Ahoj, chtěla bych tě opravdu uklidnit i když jsi narazila na ty co neotěhotněli.
My jsme se o miminko snažili 2,5 roku a pomoc lékařů jsme vyhledali až po dlouhé snaze. Problém s otěhotněním byl u mě. Manžel byl naprosto v pořádku. Nedozrávali mi vajíčka a tak mi lékaři na:,–(ili clostilbegyt. První měsíc jsem brala tu slabší dávku. Jestli si dobře pamatuju tak 1 pilulku denně po dobu 5 dnů. Bylo to slabé. Druhý měsíc mi na:,–(ili ještě nějaký lék na léčbu cukrovky (i když ji nemám), prý proto že tento lék o mnoho zcitlivý vnitřní orgány a jsou pak přístupnější k další dávce clostilbegytu. Druhý měsíc jsem tedy brala dvojtou dávku a světe div se, otěhotněla jsem. Takže jsem byla šťastná jako blecha, i proto že jsem nemusela postoupit další krok, a to laparoskopické vyšetření vaječníků.
Splnil se nám i další sen, a to že máme holčičku. Tak držím palce ať ti to všechno dobře dopadne. ![]()
Ahojky, poprvé jsem též otěhotněla po Clostilbegytu - brala jsem jej 3 měsíce a potřetí jsem otěhotněla. Jezdila jsem do Pronatalu - neovulovala jsem.
No a druhé mimi už přišlo úplně samo - po 2 měsících snažení
.
Takže se neboj, nic není ztraceno, důležitou roli hraje i psychika - snaž se myslet i na něco jiného a být v pohodě, nechtít otěhotnět hned a za každou cenu (moje zkušenost). Vím, že je to těžké, ale pomáhá to.
Hodně štěstí a brzy //
- určitě pak písni.
Ahoj,
ja taky po nem otehotnela a napoprve, dokonce tam byli 2 dutinky, ale nakonec se vyvinulo jedno embrijko a mame kluka jako buk:-)))
tak at ti to taky pomuze
Katka
Já jsem brala Clostilbegyt 3 měsíce na úpravu menstruace (měla jsem ji hodně silnou) no a napoprvé jsem otěhotněla, tak máme 3měs. holčičku ![]()