Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Holky. Beru Utrogestan 15-25 den cyklu 1-0-1 tableta. Bohuzel bez Utrog, resp. bez Agolutinu moje telo neni schopen menstruovat sam od sebe uz pekne dlouho
Ted ho beru prvni mesic v tehle davce a uz jsem 10 dni po vybrani a porad nic
Delala jsem tehotensky test - bohuzel negativni… Stalo se nekomu z vas, ze jste brali Utrogestan a presto jste MS nedostali ale tehotne jste nebyli??? Diky moc! Beatrix
Ahojky!
Já ti sice moc neporadím. Brala jsem utrogestan jen po IVF na udržení těhotenství, jakmile byly testy negativní, vy:,–(ila jsem ho a MS přišla, někdy i dřív než jsem ho vy:,–(ila.
Jen tě chci trochu povzbudit. Třeba to bude těhu, jen to ještě nejde vidět na testu a pokud ne, tak nezoufej, určitě ti doktoři pomůžou a příště to bude lepší!
Pa Kati
Ahoj!
Tak se v tobě úplně poznávám. Bez Agolutinu žádná menstruace, dokonce mi prokázali ovulaci, ale menstruace nikde. Dostala jsem přesně jako ty Utrogestan a menzes zase nic…takto se to opakovalo několik cyklů a vždy jsem tak 40 DC dostala Agulutinovou injekci. Potom mi lékařka na:,–(ila Proveru - bere se stejně jako Utrogestan a prý to po dobrání zaručeně dostanu. No a nedostala jsem. Zato na testu byly // ![]()
Moc jsem ti asi nepomohla, ale aspoň je vidět, že otěhotnět s tímto jde a příčina je asi neznámá, mě na to nepřišli čím to je ani v CARu.
""http://bd.lilypie.com/gKcxp1/.png:http://bd.lilypie.com/gKcxp1/.png
Holky, diky moc za odpoved. Jeste jeden dotaz, po uzivani Utrogestanu za jak dlouho by se mela MS dostavit? TEd jsem 34 DC a tak nevim jestli se jiz mam objednat k dr. nebo jeste mam pockat? Co myslite?
Já si myslím, že do 10ti dní od dobrání se říká…ale sama nevím když na mě to nepůsobilo.
Já jsem se tak po těch 14 dnech pokud byl test negativní dostavila k dr. ona mi udělala ještě ultrazvuk a píchla Agulutin.
Držím ti palce, ještě bych to neviděla tento cyklus jako ztracené, třeba ty // na sebe nechávají čekat ![]()
Nebo si taky říkám, jestli to není slabá dávka, protože na srovnání cyklu jej kolikrát lékaři píšou i od 11. DC do 25. DC, tak třeba ti MS přijde o něco později. Ale taky bych to nevzdávala, třeba už jsi těhu a jen testík na sebe nechá čekat. Nech si udělat testík z krve. Mám kamarádku a té ještě dlouho test ukazoval negativní a to byla už dlouho těhu.
Naděje umírá poslední.
Jak vas tekhle ctu, tak jsem se rozhodla jeste pockat
K doktorovi se objednam az pristi tyden pokud nebudou zadne zmeny… Tak uvidime! Jinak mam take tuseni ze to bude s tou nizkou davkou, asi mi 1-0-1 nestaci
Cetla jsem, ze nektere holky berou i o hodne vetsi davky nez ja!
Ahojky holky, v souvislosti s tímto tématem jsem se rozhodla také napsat. Prosila bych o vaše zkušenosti. Také mám podobný problém. S manželem se snažíme 4 roky o mimi a nic. Zjistilo se, že manžel má pomalé spermie a já nemám ovulaci, velmi vysoké hladiny hormonů prokázaly, že jsem v přechodu ve svých 26 letech
V centru nám řekli, že se s tím nedá nic dělat a tím s námi skončili. My totiž prozatím odmítli darování vajíčka, chceme to ještě zkusit a počkat. Moje gyndr. se divila přístupu v centru a na:,–(ila mi Duphaston na srovnání cyklu, protože ten už díky hormonům posledních 3/4 roku nemám /MS přišla vždy až po vyvolávací injekci/. Jsem teď ve 2. cyklu s Duphastonem a vypadá to, že zabírá, protože se MS dostavila v pohodě, za což jsem strašně ráda. Příští měsíc mi chce dát jiné léky na podporu ovulace, která mi chybí a bude to Utrogestan a nebo něco podobného. Můžete mi poradit od jakéo cyklu se bere a kolik asi tak stojí? Nemůžu se už dočkat, konečně se něco bude dít
Všem vám přeji těhu ![]()
Ahojky,
tak já mělaskoro stejný problém jako ty. Vysoké hodnoty jakých si hormonů ( ?? prolaktin, progesteron ?? ). Manžel díky bohu spermiogram ne 100%, ale dobrý.
U nás se to tehdy řešilo inseminací. Nastimulování Clostilbegytem, pak inseminace v CARu a právě na udržení případného těhotenství Utrogestan. Na Utrogestan jsem doplácela nějakých 50 Kč.
Dopadlo to dobře. Jsem ve 33 týdnu těhotenství.
DRŽÍM MOC A MOC PALCE ![]()
Ahojky,
mám podobný problém. Také beru Utrogestan na podporu pravidelnosti menstruace. Já ho beru 11-25 DC, jak předpověděla moje lékařka MS se dostavila téměř na hodinu přesně, 2 dny po vynechání Utr. Takže je možné, že to nefunguje jak má, protože ta dávka byla příliš nízká. I když, těhotehotenství by bylo určitě lepší! Držím palce at to jsou //.
S.
Ahojky díky za zprávu. Jak jsem psala, teď beru Duphaston proto, abych měla alespoň nějaký cyklus. Při odběru krve pro zjištění hladiny hormonů bylo zjištěno, že LH a FSH mám kolem 30, přičemž normální hladina je kolem 5 jednotek a dá se s tím něco dělat do 10 jednotek, pokud je to vyšší číslo je to selhání vaječníků a je to předčasný přechod. To jsem tedy já. Moje gyndr. to tedy tak nechce nechat být a proto ten Duphaston pro cyklus a příští měsíc mi zkusí dát i na podporu ovulace asi Utrogestan a nebo něco podobného. Jsem ráda, že to není moc drahé, protože nás stejně čeká IVF, díky hormonům bych totiž asi ani tak sama od sebe neotěhotněla a navíc má manžel špatné spermijky, takže proto. Ale i tak mi zkusí asi udělat tak 2 cykly jen tak s tím Utrogestanem a pak až asi centrum, ještě nevím…Můžete mi některá z vás doporučit centrum v Praze? Jezdili jsme do Plzně, ale tam to vzdali, takže tam už nechcem. Praha je nejblíž (cca 160 km)..Díky vám všem moc a moc a brzká velká bříška s mimískama ![]()
Ahoj Sasulo,
mně zase úplně vymizela MS, přichází jen po injekci. Ale hladiny hormonů mám narozdíl od tebe celkem v normě. Můj doktor to řeší podobně. Naordinoval mi Duphaston na upravení cyklu a pak k tomu budu brát Clostilbegyt na vyvolání ovulace. Já jsem zatím poměrně na začátku. Nejprve jsem brala clostilbegyt samostatně, ale cyklus se mi neupravil, tak teď budu brát obojí, takže tomu vkládám naděje. Teď momentálně čekám už asi 54 dní na MS, teprve pak můžu na:,–(it duphaston. My máme spermijky v pohodě. Já si myslím, že v centru tě nastimulují a spermijky vám taky „přeberou“ a bude to OK, uvidíš!
Zkus určitě jiné centrum ![]()
Sasulo,
myslím že se možná známe s diskuze „inseminace“.
Jenom jsem ti chtěla napsat, že při mém dlouhém snažení jsem o předčasném přechodu hodně přečetla i když se mě to netýkalo. Ale asi se ti to nebude moc líbit.
Duphaston vyvolává krvácení stejně jako Utrogestan (léky jsou na stejné bázi) ale v žádném případě nevyvolají ovulaci. Na to jsou léky jiné, popř. silnější injekce. Jenomže.....
tělo vlastně hormony stimuluje ovulaci a pokud dochází k přechodu tak se zvýší množství tohoto hormonu (nevím jak se jmenuje) aby k ovulaci došlo. No a léky i ty injekce taktéž zvyšují tuto hladinu, což znamená, že vlastně ti nepomůžou. Je mi to líto takto psát, ale myslím, že s léčbou tvojí dr. ztrácíte čas. Ona ti sice vyvolala cyklus, ale jde pouze o krvácení ne o ovulaci a tu ona nevyvolá, vlastně ti jenom přidá hormon, kterého už máš i tak dost v těle. Zkus mrknout na net na tuto problematiku určo to někdo líp vysvětlí jak já, mám to jenom co jsem četla někde o neplodnosti.
Hodně štěstí a jestli se ti bude chtít, tak napiš.
Sasulo,
tak teď jsem se mrkla co jsem četla tady na e-miminu. Zkus zajít do deníčku „Zebřičkový deníček“ a je tam jedna z pisatelek, jmenuje se Kaitlin.....má stejný problém jako ty a hodně o něm ví, zkus ji kontaktovat určo by ti poradila.
Fifko, děkuji ti za vysvětlení, to co jsi psala, to vím. Vím, že Duphaston není na to, aby mi vyvolal ovulaci. Já jsem jen pro začátek chtěla, abych vůbec nějaký ten cyklus měla a krvácení se dostavovalo pravidelně, vždy pomohly jen injekce. Takže teď jsem spokojená s tím, že nějaký ten cyklus mám, je mi jasné, že ovulaci nemám, protože tu jsem vždy poznala, teď příznaky nemám a tak vím, že neprobíhá. My jsme teprve na začátku a tak jsem ráda alespoň za tro krvácení bez injekcí. K navodění ovulace by měly sloužit jiné léky, i když u mého „postižení“ asi žádné nepomohou, ale uvidíme. Víš, je mi 26 let a tak na dárcovství vajíčka mám pořád ještě čas, i kdybych měla čekat do 30 let, tak je i pak hodně dost času a tak si ještě počkám. Chci vyzkoušet všechno. Vím, že v mém případě k ovulaci už asi nedojde, ale uvidíme. Víš, řeknu ti jednu věc. Dr. v centru mi v létě řekl, že podle hormonů ovulovat už nikdy nebudu a díky tomu také cyklus není, jenže…pak jsem najednou 3 dny na to zjistila, že mám ovulaci a zašla si za svou gyndr., protože centrum je daleko..Gyndr. mi mé podezření na ovulaci potvrdila a nakonec se zjistilo, že mám ovulaci bez stimulace a folikul byl tak velký, spolu se sliznicí, akorát na oplodnění. A proto jsme neváhali a s manžílkem zajeli do centra na naší první IUI. Ano, máš pravdu, známe se z fóra Inseminace. V centru nám inseminaci provedli, ale myslím, že se moc nesnažili, protože mi nedali ani žádné léky na udržení, prostě nic. Myslím, že kdyby mi dali něco na to, jak se dává na uhnízdění, tak jsme měli větší šance. Nakonec se tedy IUI nezdařilo a my neotěhotněli. Pak jsme jeli znovu do centra, znovu udělali odběr na hormony a zase špatné hladiny, i když jeden hormon už byl nižší. Pak mi tedy řekli znovu, že ovulaci mít už nikdy nebudu, i když se prý stává, že se hormony umoudří. Nedokázali mi vysvětlit, proč když mi řekli to samé i minule, jsem pak ovulaci měla a ještě k tomu tak ukázkovou. Koukali na mě a nevěřili mi, že jsem ovulaci prostě měla. Musela jsem jim předložit UTZ a říct, že jsem inseminaci měla a přímo u nich akorát u jiného dr. Nakonec přiznali, že mi měli alespoň před IUI udělat i u nich UTZ což neudělali. Myslím, že to prostě odflákli a už i kvůli tomu chci příště jinam. Nehledě na to, že mě prozatím stačí alespoň srovnat cyklus i když bez ovulace. Děkuji ti za informace a do fóra, o kterém jsi mi psala skočím. Díky ti moc za upřímnost!!!! Přeji hodně štěstí všem