Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Sasulo (jéé snad teď nekomolím jméno, omlouvám se),
jsem ráda, že tak rychle reaguješ. Tak to taky koukám a v tom případě tě chápu proč nechceš hned podstoupit IVF s dárkyní. Je to divné a v každém případě asi nic není ztraceno a stojí za to zkoušet to nějak prolomit. CAR každopádně vyměnit, máš pravdu! Já jsem s Brna tak ti v Praze moc neporadím, bohužel.
Ale když máš prokázanou ovulaci tak to chce opravdu doktory, kteří se ti budou věnovat na 100% a každé ovulace využijí co to půjde. Držím ti palce, vůbec jsem ti sice nepomohla, ale ráda jsem pokecala.
Fifko,
naopak, velmi jsi mi pomohla. Ještě jsem se do toho deníčku, co jsi mi psala nedostala, já nevím, kde to najít, v deníčcích jsem nikdy nebyla, můžeš poradit? Já tomu tady ještě moc nerozumím
Napsala jsi to ale přesně tak jak to je, jen ta moje jedna ovulace byla nějak divná, že to nikdo nečekal a proto neztrácím naději. Zatím další nebyla a nebo jsme na ní nepřišli, protože jsem cyklus neměla a tak nebylo kdy měřit. Každý týden přeci člověk nemůže být na gyndě a čekat na utz. Teď když mám cyklus (i když bez ovu), tak se s tím dá víc dělat, není v tom takový bordel a příští měsíc se uvidí, jestli třeba ten Ugrogestan a nebo jiný pomůže. Když ne, tak ne, ale uvidí se. Díky ti moc a přeji krásný víkend
Ahoj Minik, je to opravdu zvláštní…zkus za pár dní ještě jeden test! ![]()
Mám stejný problém jako ty, také musím brát Utrogestan na vyvolání menstruace (akorát beru 20-25 den), která přichází vždy 4 den posledním prášku, je to pořád stejný.
Bohužel jsou případy, kdy holky musely na injekci, ještě pro silnější dávku a nebyly těhotné, ale…není to moc často
Sasulo, dr. mi rikala, ze jeji jedna pacientka uz mela domluveny IVF darcovskym vajickem a kdyz se dostavili do CARu na stimulaci, tak zjistili, ze je tehotna… vubec nevedi, jak je to mozny, ale stalo se to… tak to nevzdavej. drzim palce at ti to vyjde tak nebo tak…
Ahoj Sasulo,
deníček najdeš snadno. Vlevo v liště jsou „témata“ a pod nimi „eMiminkovské deníčky“ a vybereš si „Snažilkovský“. Otevře se ti seznam naposledy napsaných deníčků. Ten který by tě zajímal se jmenuje „Zebřičkový deníček Maru“ poslední je momentálně 92. díl. Tady pro lehčí hledání je odkaz:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Holky tě tam rády přivítají a co je asi nejlepší tak poradí, mají toho hodně za sebou, některé se snaží opravdu dlouho a nebo dokonce už mají zažádáno o adopci. Ráda je čtu a hodně info mám právě od nich.
A jedna prokázaná ovulace je bomba!!! Já jsem otěhotněla asi na druhou, kterou mi prokázali, takže věř, že i to málo se dá využít. Ale hlavně to chce doktora který ví jak na to. Je ale pravda, že jsem na ultrazvuku trávila hodně času v jednom cyklu i třeba 4× aby se přesně vědělo jestli ovulace bude a přesně den kdy proběhne. Jenomže CAR jsem měla pěšky z domu tak 20 minut, no výhoda veliká.....teď jsme se odstěhovali, takže až budeme chtít další mimčo tak taky budu řešit problém dojíždění.
Držím palce!!! Ahoj.
""http://bd.lilypie.com/gKcxp1/.png:http://bd.lilypie.com/gKcxp1/.png
Holky, dneska jsem 41.den cyklu a pořad nic
Dělala jsem test v neděli - negativni
Tak jsem se objednala k dr. na injekci. A ja jsem už měla takovou radost, že konečně začnu menstruovat pomocí Utrogestanu a že už nebudu muset na injekci!!! Pěkně jsem se mýlila…
CO se týče Utrog. měla jsem dost silné závratě, tak jsem po 4 dnech začala tabletky zavadět, pak už to bylo ok. Ale všechno to trapeni bylo na nic, protože tabletky nezabrali…
Holky ja už opravdu nevim, co by mi pomohlo, aby mi naskočilo MS. Mam chodit pořad na Agolutin??? Ale jak pak potom otěhotnim?
Miniku,
jak jsem psala, prožívala jsem stejné co ty. Vždy když jsem to po Utrogestanu nedostala tak mi dr. udělala ultrazvuk aby zjistila jestli je dostatečně narostlá děložní sliznice.....je to důležité pro uhnízdění oplodněného vajíčka. A ona narostlá byla, takže těhu by se mělo kam uchytit, holt ale ta menstruace si dávala na čas a opravdu jsem na Agolutin musela jít. Věř, že to máš stejně a nebo jsi těhu!!!
Zkus dr. bombardovat otázkami PROČ to nepomáhá a buď změní léky a nebo ti to snad nějak vysvětlí.....mě se žádného vysvětlení nedostalo, ale změny léků ano a stím přišlo těhu tak už nedokážu říct jak by to fungovalo.
A zkusila si teď někdy test? Pořád bych to viděla nadějně. Napiš co a jak.
""http://bd.lilypie.com/gKcxp1/.png:http://bd.lilypie.com/gKcxp1/.png
Ahoj Holky, tak jsem včera byla u dr. Těhotná nejsem už je to jisté
Dostala jsem Agolutin, tak uvidime jestli MS dostanu do 10 dnů. Vypadá to, že moje tělo nechce reagovat na Utrogestan
Tak nejdřiv mi dr. chtěla napsat jiný lek (asi Noretisteron nebo co) ale pak jsme nakonec ještě nechali Utrog. plus mi k tomu předepsala i Clostilbegyt na ovulaci a otěhotnění
Mám ho brát jednou za den. Tak uvidíme co to semnou udělá! DOufam, že prášky u mně zaberou!!!!!
Jinak jaké máte zkušenosti s Clostilbegytem? Má nějaké vedlejší účinky???? Slyšela jsem že se mužou vyskytnout žaludeční problémy a přibírání na váze. Zatim znám jen vedl. účinky Utrogestanu, fakt děsně závratě ![]()
minik3, přeji ti ať se to v dalším cyklu podaří, dávej na sebe pozor a hezky si užívej snaženíčko ![]()
Fifko, děkuji ti za pomoc, podporu a odkaz! Moooc díky!!!
Ahoj Minik
nemám stejné problémy jako ty, ms dostávám pravidelně a včas, i když momentálně se taky někde toulá, spíš jsem měla problémy se špiněním před ms, pak mi to přestalo po stimulacích na IUI ale teď zas špiním už týden a ne a ne se rozjet ms…jinak já už mám za sebou clotibegyt, 2 IUI a teď bych měla na třetí a pak když tak na IVF..
nechci být negativní, ale mrkni do diskuze clostilbegyt, tam najdeš velmi širokou rozpravu…psala jsem si tam se dvěma holčinama, obě jsou už těhotné, ale jedna po IVF a jedné se to povedlo hned po laparoskopii, u žádné ale nemohu říci že po clostilbegytu, slyším to nějak málokdy že jen clostilbegyt stačil, je jen na podporu tvorby folikulů ale pak je ještě dlouhá cesta a mnoho faktorů aby se zadařilo. mě fungoval také, folikuly zrály v pohodě, a vlastně jinou vadu než pozdní dozrávání folikulů nám nenašli, lapárka ok, vše ok, manža ok a přesto doposud nic ani s IUI…
snad budeš mít víc štěstí
měj se fajn a hlavu vzhůru, i když cesta může být ještě dlouhá..ty to zvládneš jako my ostatní…
pa Lucka
ahoj Lucko,
prosim te, jak u tebe prisli na pozdni dozravani folikulu?, ja s tim mam asi taky problem, snazime se (s malym uspechem v kvetnu) od brezna.
Spineni jsem mela (no mozna mam, tento cyklus je anovulacni) vzdycky par dni pred MS a pred tim i kolem ovulace.
Diky za info.
Preju pekny vecer.
Ahoj Nikdo,
když jsme začli chtít miminko a vy:,–(ili prášky tak jsme chvíli čekali, pak jsme se do toho pustili a po dvou měsících jsem se rozhodla to říct u své obvodní, jelikož mi slíbila nějaké vitamíny a tak, začla jsem s braním duphastonu, tři měsíce se pod kontrolou nevedlo, tak jsme přistoupili ke kontrole ultrazvukem v odbobí začátku cyklu abychom zjistili zda ovulace, tzn. dozrávání folikulů probíhá tak jak má jelikož teploty na to neukazovaly, měřila jsem si asi tři měsíce teploty v pochvě, no a zjistilo se že někdy nedozvárají, ale spíše ano ale bohužel až v druhé polovině cyklu což je pak problém pro uhnízdění, a tak jsme začli s clostilbegytem a tím se mi změnama dávkování posunula ovulace na dřív, ale stejně se nevedlo až jsem se dostala do caru, ještě před tím po lapárce…mimochodem také jsem měla z prvního měsíce s clostilbegytem cystu, ale naštěstí hned na to sama praskla, sice mi bylo pěkně špatně, ale ještě že tak jinak se musí třeba i na odstranění lapárkou…nyní čekám na ms, snad už se brzo ukáže, protože jestli ne ať už nechodí 9 měs..:), ale těžko se mi to odhaduje, přijde mi každý cyklus něčím specifický, vždycky doufám v těhu, ale když začnu už hodně doufat, dorazí mrcha…
tak zatím Lucka
ahoj Lucko,
a to dozravani nebo nedozravani vajicek ti nezjistovali z hormonalni hladiny? Ja jsem mela vzdycky kratsi cyklus a v druhem cyklus to spineni, tak mi taky delali folikulometrii, jeden cyklus normal a tento, ze pry mam nizkou hladinu estrogenu i progesteronu. Pritom jsem tu ovu zatim vzdycky mela, ale jestli to vajicko praskne driv nez je zrale, tak ani asi neprodukuje ten progesteron, nebo tak nejak si to vysvetluju.
No kazdopadne drzim palce. ![]()
Ahoj,
jo všechny hormonální testy mám samo za sebou, vše v pořádku, pouze jeden měsíc jsem měla ten prolaktin a pak už ne, ale ostatní jsem měla tak jak má být…a i teď doktorka v caru říkala že funguje, sliznici jsem měla a i bez léků 22mm folikul takže ale pozdě prostě, po lapárce mi řekli že vaječníky vypadají jako PCO ale nejsou, jen jsou prostě anovulační, ale já stejně dycky ovuluju taky i bez léků jen pozdě…a to mi hladiny nabírali v různých termínech tak jak se to má..kdo ví čím to je…
taky zdravím
Lucka