Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mě by na celé situaci nejvíc znepokojoval ten mateřský plurál ![]()
Jestli kakate doma všichni tak je to viroza. Jestli jen miminko a není to víc jak 10× za den tak je to normální.
Že miminko kaká po každém jídle, je normální. Že kaká maminka po každém jídle, v pořádku není a měla by si dojít za lékařem nebo aspoň do lékárny pro nějakou smectu
.
Zdravím maminky, jdu si sem pro radu a možná menší uklidnění že je vše v pořádku. Mám doma skoro měsíční holčičku, od začátku jsme z 95% na umělé výživě,,Beba optipro,, mám bohužel velice málo mléka. Hodně bojujeme s prdíky a bolení bříška, kakání bylo vżdy obden, hezký tzv. míchaný vajíčka. Jelikož trpíme na prdíky dávám ji do každé lahvičky 5 kapek baby Espumisanu, sem tam přes den trochu baby feniklového čaje a nyní když jsme hodně naříkaly mi ještě doporučili dávat jednou denně pár kapek probiotik - viz obrázek. Je to skoro týden co je dávám ráno do mléka. A včera večer po koupání jsme se hezky po dvou dnech pořádně vykakali, dopoledne na druhý den zase a pak celý den sem tam s prdíkem trochu naděláno v plínce. Nyní je to tak pořád, kakáme po každém jídle, ale přijde mi že celkem ustalo bolení bříška. Tak teď nevím zda je to reakce na ty probiotika a čistí se takže je to normální že miminko kaká po každém jídle nebo že by viróza? Mám ji ty probiotika dávat i nadále plus i ten Espumisan?
Předem děkuji za odpověď a rady.