Už týden ucpaný mlékovod

17
20.7.21 10:55

Už týden ucpaný mlekovod

Dobrý den, žádám vás tímto o radu jelikož už nevím jak dál.. mám doma 7 týdenní dceru a už od začátku bojujeme s kojením… Teď jsme dokonce byli v nemocnici protože mi ublinkávala krev ale řekli mi, že to bylo nejspíše z prsa a asi měli pravdu. Nicméně jsem malou nemohla kojit, dělaly se mi dlouhé pauzy a další den jsem měla hroudy v prsu a 40 horečky…asi ucpaný mlekovod.,. Dávala jsem si zelné listy, masírovala ve vaně pod horkou sprchou atd.. většina se mi podařila rozmasirovala a odsát ale jedná ne… horečky už nemám a bylo mi lepe. Kojím už jen fotbalově a nebo si nad ní kleknu aby měla bradu u zatvrdlinky ale pořád nic.. malá mi nechce moc pít a už to trvá týden a začíná to čím dál více bolet… Bílou tečku tam nemám… Stalo se vám to některé? Děkuji za rady :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5438
20.7.21 11:01

Teplou plinku si příkladej, mléko se uvolní. A vytlačuj si přitom mlicko. Nejlépe během kojení. Stává se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5438
20.7.21 11:29

Myslela jsem plinky látkové nebo ručníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
20.7.21 11:31

Ahoj, stalo se mi to pred rokem. Zkousela jsem vse, doslova vse co je mozne a nakonec jsem stejne skoncila na chirurgii na rezani. Nebyl to nejak bolestivy zakrok. Budu ti prat, aby neco zabralo, ale tyden je uz celkem dlouha doba a neboj se pripadne toho doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
20.7.21 12:23

Jsem ráda, že se to neděje jen mě.. plinky určitě vyzkouším.. no zatím to není tak hrozné a horečky nemám tak to zkusím ještě vydržet. Odsávám i elektrickou odsávačkou ale to je na prd.. kdyby náhodou nezabralo jakého doktora mám kontaktovat? Na gynde nebo jen pohotovost? Děkuji za rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.21 22:08

Měla jsem párkrát, rozmasírovat to nešlo, odsávačkou to nešlo, bolelo to jako prase, týden bych nedala. Nakonec jsem poprosila partnera. Pomohlo to hned. Prosím anonym, jinak smazat. Troll fakt nejsem.

• Citovat
  • Upravit
139
20.7.21 23:59

@Market243 já jsem po cca 17 dnech šla na chirurgickou ambulanci. Nakonec mělo to mé trápení i rozuzlení. Ani s prvním dítětem jem neměla úplně snadné kojení a jedno prso se mi ucpávalo téměř pořád, bylo to jak na houpačce mléka málo, pak hodně, hned zánět… nedávno jsem šla raději na ultrazvuk prsů a mám tam opravdu zvláštní úkaz v prsu, také spirálky, doktorka říkala že to byl ten problém, mléko mi šlo do takových zatáček :-) popravdě mě to dost uklidnilo, protože ten tlak okolí o tom že nekojící matka je špatná a že kojit může každý… asi chápeš že to člověku moc nepřidá a zjistila jsem že ne každý opravdu kojit může. Tak přeji hodně štěstí a kdyby to náhodou skončilo jako u mě, tak se toho nebojl Ta úleva byla neskutečná, měla jsem v prsu 250 ml mléka a hnisu a opravdu by to normální cestou ven jít nemohlo. Vyzkoušela jsem vše a i laktační poradkyně řekla, že už zbývají jen homeopatika a víra v dobrý konec - ani tyhle poslední dvě alternativy nezabraly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
21.7.21 09:17

A když ti to řezali tak ti to aspoň umrtvili?? Večer když jsem prso masírovala tak mi vyteklo trošku hnisu asi nějaká zátka a je to o trochu lepší ale pořád to bolí jako prase… Volala jsem doktorce a ta mi řekla ať to nemasiruju, že to bude bolet ještě víc :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: a když nemám horečky musím vydržet… Jinak já vytrpim toto a taky přejdu na UV…stejně ji musím pořád dokrmovat… Od začátku měla malá problém s prisatim, pak natržené bradavky, regada v prsu a teď ten zánět… A všechno u jednoho prsa :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
3.8.21 22:07

@Market243 umrtvili mi to, to by moc bolelo. Samotny zakrok nebyl nejak hrozny, cekala jsem to horsi. Pro me znamenal psychickou ulevu. Nejsem si uz jista, ale myslim ze jsem mela doporuceni od gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
3.8.21 23:48

Ale i tak to muselo být hrozné :( já tam mám takovou bouli z boku prsu pořád… Zdá se mi že z toho mála něco upije ale pořád ji tam mám. Je tvrdá a trochu citlivá ale neboli to jako předtím to se nedalo vydržet… Chtěla bych přejít na um ale bojím se, že když budou zase delsi pauzy v kojení udělám si další zánět… :nevim: myslela jsem, že ji nakojim a další kojení by šlo z láhve ale to bych měla pauzu 6 hodin a to je asi dost :nevim: takže ji kojím a pak někdy prikrmuju ale dělá ji to jen zmatek a pak nevím jak sat… Ale odsávačkou to moc nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
2.9.21 19:44

@Takco jak tu plenku mám nahřát prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
2.9.21 19:50

@Blueday @Market243 ideálně si pořiď něco takového-vydrží to déle teplé než plínka/ručník. Prodávají to za pár korun v lékárně. Nahřívej a masíruj i během kojení i mezi ním, jiná rada na to asi není. Týden mi teda ale příjde celkem dlouho. Asi bych to doktorovi raději řekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5438
3.9.21 00:40
@Blueday píše:
@Takco jak tu plenku mám nahřát prosím?

Teplou vodou. Pomaha i teplá sprcha, teplota, kolik vydržíš (ale neopar se, nespal) na to místo. Mléko by se mohlo uvolnit a spustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
3.9.21 00:52

Měla jsem něco podobného jen 2 dny a myslela jsem že chcípnu bolestí, nastoupila horečka a já myslela že si to prso snad sama rozříznu. Naštěstí to pak samo vylezlo…Obdivuju tě, že vydržíš týden 8o
Fakt jdi k doktorovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna