Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
3× za hodinu skoro roční dítě bych nekojila
Za mě je výhradně MM potrava vyloženě pro mimino, takhle velké dítě už přece jen muže mimo to sníst mnohem víc … Asi bych ho neodstavila úplně, ale postupně začít omezovat určitě. S dr jsi to řešila?
@Any9 doktor se tak pousmál, že je to normální závisláček, když jsem se zmínila. Tak jsem to víc nerozebírala, nechtěla jsem být za histerku, co si stěžuje. Ono asi stejně moc způsobů není, že? Bez pláče se to neobejde, nemám na to moc sílu. Kojení chvilku vydržím a zas je pak na nějakou dobu spokojenej.. Je to začarovaný kruh.
Já bych se bála, že teď v létě v těch vedrech by byl ještě ke všemu dehydrovaný a jestli je to až takový závislák, tak si razantní ukončení neumím představit. Na to je asi jediná rada je zkoušet, zkoušet… A sice jsem hodně přísná na to, aby se malým dětem moc nesolio, ale třeba by to pro vás mohla být cesta a prostě to trochu víc dochucovat 🤔. Mně syn taky moc nejedl, ale u babičky to šlo vždycky líp 😁. Zkoušela bych měnit prostředí, zkoušet různá jídla, třeba i konkurenci v podobě jiných děti… jinak u nás to odstavení pomohlo, ale v té době bylo synovi už 19 měsíců. U takhle malého dítěte bych si zo netroufla.
@K92 taky mě napadlo zkusit dosolit. Třeba uvařit svíčkovou, v té není zas tak nic špatného, zelenina, smetana, dávám tedy ještě špek
nebo mu prostě do kaše trochu té soli přidat. Zas byl dlouho kojený, starší syn byl zas kojený jen měsíc.
@Anonymní píše:
@Any9 doktor se tak pousmál, že je to normální závisláček, když jsem se zmínila. Tak jsem to víc nerozebírala, nechtěla jsem být za histerku, co si stěžuje. Ono asi stejně moc způsobů není, že? Bez pláče se to neobejde, nemám na to moc sílu. Kojení chvilku vydržím a zas je pak na nějakou dobu spokojenej.. Je to začarovaný kruh.
Ja teda v tomhle věku už nekojila ani jedno dítě, určitě na tom není nic spatnyho, jen by mm asi nemělo byt úplně hlavní složka potravy. Zkoušela jsi mléčnou kaši? Prikrmy jak vařené, tak ze skleničky? Podle mě jediná možnost je zkoušet, zkoušet, zkoušet a čekat až se na něco chytne a postupně nahrazovat kojení jídlem.
Ještě mě napadlo odsat mléko a místo z prsa mu to dat z lahvičky. Na vodu / čaj zkoušet různý hrnicky a barevný pítka, klidně brcko, něco co by ho zaujalo a měl o to zájem.
@Anonymní píše:
@K92 taky mě napadlo zkusit dosolit. Třeba uvařit svíčkovou, v té není zas tak nic špatného, zelenina, smetana, dávám tedy ještě špeknebo mu prostě do kaše trochu té soli přidat. Zas byl dlouho kojený, starší syn byl zas kojený jen měsíc.
@stinga píše:![]()
vážně? to jako chceš z plného kojení přejít na svíčkovou se špekem? to nás tady někdo zas lakuje, ne?
@Any9 moc děkuju, ale i to jsem zkoušela. Přiznám se, že ze zoufalství jsem mu dala i lžičku kakaa do kaše a jednou do sunaru a nic. Sladila jsem bananem.. Skleničky různých značek i vařené. Mm z láhve jsem zkoušela, zkoušel i manžel a nic. Jediné, co jsem nezkusila, tak různé lahve a hrníčky. Nechce se mi to kupovat zbytečně no..
@stinga proboha ne, jen jsem myslela, že v téhle omáčce je hlavně zelenina a smetana. Od roka jedí děti vše ne? Teda aspoň starší syn už jedl třeba kuře na paprice jen jsem mu to tolik nekořenila a nesolila.
@Anonymní píše:
@K92 taky mě napadlo zkusit dosolit. Třeba uvařit svíčkovou, v té není zas tak nic špatného, zelenina, smetana, dávám tedy ještě špeknebo mu prostě do kaše trochu té soli přidat. Zas byl dlouho kojený, starší syn byl zas kojený jen měsíc.
No jasně, na svíčkové není nic špatného, to je maso a zelenina 🙂. Já asi v 10 měsících objevila jídlo, které mi bez problémů jedl. Byla to taková dětská sekaná z mletého masa a nastrouhané kořenové zeleniny. Jinak bych dávala normálně ochutnávat z vašeho talíře běžná dospělácká jídla.
@Anonymní píše:
@Any9 moc děkuju, ale i to jsem zkoušela. . Nechce se mi to kupovat zbytečně no..
jednou je fakt budeš potřebovat ![]()
@stinga tak špek se dává jen trochu na provonění ne? A před koncem vaření klidně stačí odebrat zeleninovou omáčku bez smetany.
Ahoj, já vím, že je trapný si nechat radit od cizích lidí, ale já nevím, co je správný. Synovi bude 11 měsíců a jen kojím. Nechce sníst absolutně nic. Žádné jídlo, jogurt, kaše, kousky, sunar, vodu,…kojím často. Teď do hodiny asi 3×, kojí se strašně často. I v noci. Dudlík mu nestačí. Šíleně mě bolí z toho záda. Jsem nevyspalá, bolavá, unavená. V noci jsem fakt nešťastná. V takové míře mi to vadí i přes den. Přesto všechno nemám srdce přestat kojit, nechat vyhladovět a čekat až veme na milost jiné jídlo… Kdyby jedl alespoň něco a já jen přikojovala, ale takhle prostě nevím. Máte radu nějakou? Díky moc 😊 🌷