Přestat kojit? 11 měsíců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
K92
2035
19.7.21 13:29

Pořád je to kojenec a kojení, i časté kojení v tomhle věku je v pořádku, ale u vás je to asi fakt extrém, s tímhle musíš něco udělat. Co se stane, když vám například hlídá babička, nebo když je syn s tatínkem? Pár hodin přes den? Dobrý by bylo ho nějak zabavit, rozptýlit pozornost a neustále nabízet. My vaříme celkem zdravě, takže teď podobně stará dcera jí normálně od nás. Když udělám špagety, dostane jednu do ručičky na hraní. Sedí naproti synovi, ten se spagetoh dělá blbosti a pak ji sní, dcera to vidí a hned se opičí 😁. Co třeba ovoce? Borůvky, angrešt, rybíz, maliny… ani to ho nebere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
19.7.21 13:29

Měla jsem taky takové dítě, do roka plně kojeny, naštěstí pak začal ochutnávat a v 18 mesicich jsem ho odstavila. UM nikdy neměl, do pusy to nevzal. S některýma detma je to těžké no, ale po tom roce to šlo fakt rychle s přechodem na normální jidlo. Ted ma 5 a snedl by i me, kdyby mohl. Naproti tomu první syn se odstavil v 7 mesicich, jídlo mu chutnalo tak, ze jsem ho musela brzdit a v 7 letech vybírá v jídle tak, ze mam chuť ho občas priskrtit. Člověk si nevybere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.7.21 13:31
@Anonymní píše:
@unuděná díky za podporu. Zkusím to. Ještě je to tedy problém v noci, protože to má ze mě doslova dudlík. Spíme se starším v jedné ložnici, takže než abych ho nechala rozbrečeta nechala vzbudit staršího, vrazím mu prso a spí dál. Za 14 dní jede starší k babičce na týden, tak bych toho chtěla využít a v noci nekojit. Pokud na to najdu sílu.. Vlasy mi ne padají, ale přesně se cítím doslova vysátá. Strašně bych chtěla zhubnout, ale chuť na sladké mě dohání často a z toho jsem taky frustrovaná.

A co zapojit partnera? Na to noční odstavování bývá lepší, když mimino necítí mámu poblíž. Chlap se sice pár nocí nevyspí, ale dost možná bude najednou klid. Nebo zkus prckovi v noci „vnutit“ dudlíka, ale možná už je na to moc starý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.21 13:35

@K92 já se tyhle bobulky bojim dávat, aby mu nezaskočili. Jinak jsem zkoušela vše možné, jen ne tak často. @unuděná můžu to kdyžtak zkusit, když bude souhlasit. Ale taky je nějaký pořád unavený. Když je doma, tak pomáhá. Třeba, až bude mít delší volno…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.21 13:36

@unuděná jo a dudlík ho rozčiluje. Je to zajímavý, ale přes den si dudlík i veme, ale v noci ne. Upletla jsem si na sebe bič, že uspavam kojením, to je jasný :-(

• Citovat
  • Upravit
1730
19.7.21 14:35
@Anonymní píše:
@K92 já se tyhle bobulky bojim dávat, aby mu nezaskočili. Jinak jsem zkoušela vše možné, jen ne tak často. @unuděná můžu to kdyžtak zkusit, když bude souhlasit. Ale taky je nějaký pořád unavený. Když je doma, tak pomáhá. Třeba, až bude mít delší volno…

Vzdyt se da boruvka/vino/angrest/jahoda trosku zmacknout, aby to nebyla klouzava zaskakovaci bobulka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
19.7.21 15:04

Přidej mu do normálního jídla hot mm a postupně ubirej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.7.21 23:34
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx Díky, má zoubky ve předu už nějakou dobu.

Jenom vepredu? To je malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.7.21 23:39
@Anonymní píše:
@unuděná jo a dudlík ho rozčiluje. Je to zajímavý, ale přes den si dudlík i veme, ale v noci ne. Upletla jsem si na sebe bič, že uspavam kojením, to je jasný :-(

To opravdu nevadi. Naopak, uspavani kojenim je pohodlne.
Usila sis bic tim, ze ho nechavas mit prso misto dudliku. Nauc ho odpojovat. Rve, hlad, naji se, podudla a odpojit. Udelej to klidne 50× za sebou, ale zadne dudlani.
Musis byt dusledna a naprosto pevne rozhodnuta, ze toto uz ne. Pak to pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.21 07:11

@Lucie_Sx ano, stoličky ještě nemá.
@Lucie_Sx zrovna na dnešek jsem mu zkoušela dudlík a odpojovat a dařilo se. Každá noc je ale jiná, tak snad to příště půjde také tak. Pak ho budu muset ještě učit spinkat samotného v postýlce, ať se ke mě může také vrátit manžel a navíc ho budím, tím jak se třeba v noci otočím.

Jinak zkouším více nabízet, ale nechce nic, pacholek. Dnes jsem mu zkusila namazat k snídani chleba s máslem. Jeden větší kousek, pár pidi kousků a opět nic. Snad se to zlomí.

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
20.7.21 07:39

Ahoooj, ja mám takového prcka, za týden má 11. A si týden až 2 nám začal ochutnávat, do vtedy nic a nic, jenom prso :lol:. Co pomohlo:

Neřešit, neplašit, že mléko nestačí. Mému stačí, je spíše větší. Udělala jsem si průzkum v okolí, vůbec to není tak neobvyklé, ale maminky se tím asi moc nechlubí.

Přestala jsem ponoukat dětské mixované žbrndy, ale přešla na blw a taky normální dospělácké jídla - tu mě jistě někdo ukamenuje :mavam:. První, co opravdu jedl a chtěl, byla zmrzka a vývar v restauraci. Prostě měl záujem, tak dostal ochutnat. Takhle hned 1 týden zbaštil i hovězí a kuře - dostal veliký kousek do ručky a dost ho okousal. Taky má zatím jenom přední zuby. Tohle udělalo to, že zjistil, že některé věci jsou ňamky a zjevně nás fáze miminčích jídel obešla. Chce ale radši sám - dostává do ručky kousek něčeho a s tím se baví, je to všude, ale občas něco nacpe sám do pusy, i když z brokolice si kousne jenom jednou. Nebo dostane piškotu, když si hraje na zemi. Křupky má už taky rád. Chtělo to jenom z mé strany nemít strach, že se udusí… a on se kuckat přestal, do teď se více kucká ze skleničky (ze které sní tak 3 lžičky), než z celého jídla. Pít začal až z lahvičky z elastickou slamkou, ale zase si ji rychle oblíbil. Byla drahá, ale v těch vedrech nejlepší investice.

Takže o prcka bych se nebála - spíše bych to řešila kvůli sebe. Co třeba zkusit delší interval a mezitím dávat vývat nebo něco sladkého, třeba vodu s džusem? Až naskočí, tak mu slané/sladké dávat už nemusíš a z těch pár lžiček mu opravdu nic nebude.

A jo, náš prcek i při tak drastickém přechodu neměl žádné zažívací potíže. Takže klídek :mavam:.

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
20.7.21 07:44

A jo a ještě nenutit a nedělat kolem jídla žádné divadlo, nejlépe to strčit před něj aani se na něj nedívat. Ať necítí žádný tlak.

• Citovat
  • Upravit
53190
20.7.21 07:47
@Anonymní píše:
Jinak zkouším více nabízet, ale nechce nic, pacholek. Dnes jsem mu zkusila namazat k snídani chleba s máslem. Jeden větší kousek, pár pidi kousků a opět nic. Snad se to zlomí.

Zkus mu namíchat nějakou ovocnou přesnídávku nebo třeba namačkaný banán a do toho své odstříkané mléko. Aby se naučil akceptovat lžičku. Přijde mi teda bžunda radit tohle u ročního dítěte, to se dělá tak kolem 6 měsíce, když prcek nechce nic na lžičku, ale dejme tomu no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.7.21 07:51

A z kojení bych udělala intimní rituál. Žádné vytahování prsa na hřišti a sápání do výstřihu na návštěvě nebo při hře. Zavedla bych pravidlo kojení třeba v posteli/doma na křesle apod. a v nějakých normálních časech (ráno, před spaním po obědě, po večeři, na uspání večer například). Takhle můžeš kojit klidně ještě dva roky. Ale způsobem, jakým to děláš dosud, bys za chvíli zkolabovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
20.7.21 08:01

V 11 měsících přece nemusíš kojit tak moc. Není to buď - a nebo. Já jsem omezila kojení třeba jen na doby před spaním a po spaní. Venku jsem absolutně nedávala, malej byl závislák, ale tohle pochopil bez problémů. Takže za mě - ne, nepřestávej kojit, je to zdravé pro dítě min. do dvou let. Ale nedělej ze sebe dudlíka celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová