Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@crazymisha záleží na tom v jaké poloze se ráno probouzis, jestliže je to v poloze na zádech, tak to nejspíš bude z toho důvodu, že mimčo svou vahou priskripne dutou zilu, která vede krev z dolní části těla do horní ![]()
@ivana-domca píše:
@crazymisha záleží na tom v jaké poloze se ráno probouzis, jestliže je to v poloze na zádech, tak to nejspíš bude z toho důvodu, že mimčo svou vahou priskripne dutou zilu, která vede krev z dolní části těla do horní
Jo, tak to bude ono ![]()
Tak u mě ne, já se probouzím na boku. Na zádech spát nemůžu, malé to vadí.
Ahoj, chci se jenom ujistit jestli těhotenství trvá 40 týdnů.
Jsem prvorodička takže si nejsem na 100% jistá, někde jsem vyčetla že trvá jen 35 týdnů.
předem děkuji za odpověď ![]()
@mmarketa04 těhotenství trvá 38-42 týdnů, s tím, že od uk. 36. týdne a por. váhy nad 2500 gramů se bere mimčo jako donosene, u nás se bere 40 a víš jako přenášení, po 41. týdnů se porod vyvolává, pokud jsou zdravotní komplikace jako preklamsie, nebo cukrovka vyvolává se dřív, nejpozději 40+0, jinde ve světě počítají přenášení až od uk. 42. týdne ![]()
Teda po předešlých 3 nocích mám fakt dost - v noci nemůžu spát, jak mě bolí nohy a kyčle. A včera večer jsem zvedla svojí 4letou dcerku a začali mi poslíčci. Po hodině to přešlo, pak mě dost bolelo břicho jak při silný MS. A pri řexu to zacalo bolet… ![]()
Ahoj, tak se přidávám, jsem 35+2tt a už počítám dny do porodu, ještě tento týden ke gyndaři a potom už na kontroly do porodnice, snad už to potom bude utíkat rychleji, zdá se mi, že od 30tt se zastavil čas. V noci nemůžu usnout, když zaberu, už musím na záchod a tak pořád dokola… samozřejmě pálení žáhy, slabost a chytají mě křeče do nohou. Nahoře mám 5kg. Zdravím všechny a držím palečky ![]()
AHOJ tehule, tak kdo je 35tt plus minus? Nemate chut si povykladat a postezovat na posledni tydny? Budu rada
Miminum zdar ![]()
P. S: jdu vyvencit synka, tak pripadne budu reagovat pozdeji.
@svycarka Tak já už sotva vstanu z postele, kdybych měla vyjmenovat, co vše mě trápí, tak o tom můžu napsat knihu ![]()
Před porodama jsem byla jak kdybych čekala dvojčata, u prvního mě bolelo v tříslech, stva jsem ušla pár kroků (od 35tt) a u druhého těhu vše ok, mezi těhu jsem sportovala (rok) a svalstvo mě podrželo při každý činnosti ![]()
@Ketris no mam to taky tak. Vypadam presne jak tvoje profilovka
co cekas?
@svycarka Ani mi nemluv
holcicku, pokud ji teda nic neprirostlo za tu dobu
co ty?
@Ketris taky holcicka. Jsem Rada, chlapaka zu mam tak budu mit neco noveho. Pokud to do porodu doklepu
ac jsem se neprezirala mam 20kilo nahore u prvniho 25. Zu se tesim na diety
toto bude tvoje prvni?
@svycarka Hlavní je to zdraví.. Já přibrala 15 kg a jde to na mě pěkně poznat
a nejhorší je, že se mi teďka ke konci udělaly strie, takže se sama sobě začínám hnusit, plus ještě bříško po porodu.. To ja snad budu běhat hnedka co porodím
Ano, první, ještě pořádně nevím, do čeho to jdu.. ![]()
@Ketris tak ony ty Kila jdou rychle dolu..pri prvnim jsem ani necvicila, jen delena strava a do pul roku jsem mela 18kg dole.Ted chci i cvicit. Jooo strie, taky tak a to jsem minule tehu mazala poctive a stejne jsem rupla v 8m
Kdy mas Termin? ja jsem na 27.3,ale tusim, ze to pujde driv. prvni mimino je skvely, zazijes vsechno nove, je to uplne jiny svet - takovy prostejsi a mily ![]()