36. tt - bolesti kyčlí

409
26.9.12 09:07

36 tt - bolesti kyčlí

Ahoj všem, měla bych dotaz. Už asi týden se v noci probouzím s bolestmi kyčlí. V noci spím jen na levém, nebo pravém boku a vždy mě bolí protilehlá kyčel než ta, na které právě spím. Patří to k standardním neduhám tehotenství? Nikdy jsem s něma problémy neměla, až teď. Přes den to není tak strašný, ale v noci to je nepříjemný :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32914
26.9.12 09:11

V 36tt už má těhulka nárok aby ji bolel celej člověk celej den ;) po porodu by se to mělo spravit. Přece jen je to zátěž na tělo a kosti a všechno.
Mně ke konci strašně bolel celej spodek, byla jsem i ráda, že se mimčo narodilo víc jak týden před TP :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
26.9.12 09:11

@Siisule bohužel to bývá ke konci běžné, tělo se připravuje na porod, takže je potřeba vydržet, já jsem měla to samé, ještě mi k tomu vystřelovala bolest až do zad. Ten konec je náročný ale neboj, brzo to budeš mít za sebou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.9.12 09:14

Ano patří to k běžným neduhům v těhotenství :lol: Já posledná měsíc pajdala - bolela mě jak kyčel, tak stydká kost.. Spala jsem s velkým polštářem narvaným mezi nohama, trochu to pomáhalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.9.12 09:17

Myslím, že máš štěstí, že tě to bolí až 36tt :andel:
Já jsem 13tt a po delší procházce to taky začínám cítit, potěš koště :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
26.9.12 09:29

No a nejhorší to bylo jak se v noci člověk přetáčel, jak velryba a bolelo to jak prase. Taky jsem měla polštář mezi koleny, jinak mě bolela i ta kolena. a spodek taky hrozně, stydká kost, pánev, ale lepší bylo chodit než sedět nebo vstávat.
Po prvním porodu mě potkalo uvolnění křížokyčelních vazů, možná k tomu pomohla i poloha na boku s jednou nohou nahoře těsně před porodem, no měsíc jsem nemohla chodit, bolseti strašné, léky jsme nemohla kvůli kojení, tak jen klid a teplo a trochu cvičení. Naštěstí se to srovnalo postupně skoro samo. Po druhém porodu už mě nebolelo nic, ale strašně jsem se bála že se to vrátí. Přitom jsem cvičila v obou těhotenstvích, plavala..no je to zápřah na organismus. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
26.9.12 09:49

Já jsem 24tt a cítím se stejně jako ty. Minulé těhotenství to tak strašné nebylo. Pomáhá mi dát si polštář mezi kolena, dobrej je prý i kojící polštář jako opora. Začala jsem brát pravidelně magnézko (navíc k těhuvitamínům) a od té doby je mi líp, ale nevím, jestli to s tím souvisí. Každopádně mi minulej tejden došlo a byla jsem líná si koupit nové a ty dvě noci jsem myslela, že zešílím. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1622
26.9.12 09:49

Jak píšou holky - zkus polštář mezi kolena. Já už taky skučím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
26.9.12 09:51

Docela ti závidim, že tě to začalo bolet až teď, já čekám druhý a kyčle mě bolí už od 24 tt, teď jsem 30tt a v noci skoro nespim, jak mě bolí každé otočení v posteli, kyčle, stydká kost, záda a břicho jak je malá těžká a blbě se dýchá, ale to k tomu patří, musíme holt vydržet :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
26.9.12 10:01

Měla jsem úplně to samý, ale už tak od 30. týdne plus šílené bolesti zad, tak sem si pořídila kojící polštář a už se mi spalo líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
26.9.12 10:08

Jj, jedině pořádný polštář mezi kolena… alespoň trochu uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
26.9.12 11:54

Jojo, je to normální. Ke konci jsem kvůli tomu v noci už ani nemohla spát, bolely mě kyčle, pánev a příšerně i ramena, na kterých jsem ležela. Prostě děs a hrůza. O chůzi pak ani nemluvím - chodila jsem jak kačena. :mrgreen: K těhotenství to prostě patří, musíš vydržet. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
17.3.15 09:36

Ahoj, tak jsem dnes ráno nevstala, jak mě bolely kyčle, ale spíš mě celkově připadá, že se mi rozjela pánev a vypadám jak hruška. To se asi po porodu nevrátí na původní místo, že? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
17.3.15 09:51

@Mallorka mela jsem to same, po porodu jsem nechodila. pomohl mi pas na stazeni panve. dostanes ho na rehabilitaci na doporuceni z porodnice :-) ja mam konlretne symfyziolyzu, to je rozesoupeni v oblasti stydke kosti..

• Citovat
  • Upravit
4535
17.3.15 09:56

Na ty kyčle v téhle fázi už asi nic nepomůže, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí