Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sabina1812 píše:
@mau-mau
A ty jsi už tedy sekci rodila? A jakou anestezii sis dala, pokud si měla na výběr? A za jak dlouho si byla schopná vstát a “skákat” kolem miminka?
Den 3 už jde. A den 5 se jde domů. Tedy u nás. Rodila jsem ve dvou různých porodnicích a v obou to tak bylo. Ten den 3, co měla anonymní tulipána, to muselo být snad na reverz
U nás se dá vykňourat pátek. Rodila jsem 2× v CA. První jsem neměla na výběr a u druhého jsem se začala bát, navíc anesteziolog mě do toho tlačil, protože ta předchozí maminka jim tam vyváděla, tak jsem taky kývla na CA a couvla ze spinálu
Teď už spinál mít musím, resp.je to záhodno, aby měli kluci více času to mimčo vykuchat
Ale tam ti povím, jen co mám od ostatních, co se týče sekce ve spinálu, jsem panna ![]()
@Sabina1812 píše:
@P4ja
Je mi to jasné, takže bude nejlepší, když si tam nějakou dobu pobudu a nechám se “obskakovat” personálem.
Tak uvidíš, jaké to tam bude. ![]()
To už v pohodě. Já rodila prvního syna 36+0. Naprosto v pořádku. Po porodu chvilku na vyhřívané dečce a pak už normálně se mnou na pokoji. Měl sice po narození šelest, ale ta se brzy zcela zacelila.
Nyní jsem 35+4 a dr říkala, že kdyby něco, už zase můžu bez obav rodit.
Neboj, to nejhorší je za tebou. Dvojčata v tomto týdnu jsou paráda!
Holky se narodily 36+6. Dýchaly samy a z nemocnice by jsme šly nějaký 6-7 den, ale kvůli me se šlo později.
@mau-mau
Tak já slyšela teda, že lepší je spinální nebo epiduralni anestézie než celková. Prý po ni bývá celkem rodičkám zle
jinak já tedy bych spíše epidural už kvůli miminkům, abych je mohla hned vidět a ne až na druhý den a také chci u porodu přítele, takže snad vše vyjde a doufám dle mého i zdravotního stavu se to tedy nezvrtne v celkovou
uvidíme v pondělí co mi doporučí, hlavně at jsou malé zdravé
@P4ja
Nedávno jsem ležela na sestinedělce už, takže personální za mě super! ![]()
@Lirio
Tak snad u tebe ještě prďolka taky vydrží dlouho. Každý den je k dobru žejo
budu držet palečky a moc děkuju
@Sabina1812 píše:
@pe-terka
I ta váha mě celkem děsí..sice to jsou jen odhady, ale v 31tt jsme měli odhad u obou 1800g, což si myslím, že super na to, že se v bříšku mačkají dvě. Ale neustále slyším narážky na to, že na to, že čekám dvojky mám strašně malé břicho (což je pravda, připadám si, že nosím jedno miminko a né rovnou dvě), tak se děsím, že budou mít sotva 2 kg každá.
velikost břicha vůbec nemusí být směrodatná, záleží na postavě ženy, její výšce, šířce pánve, celkové tlouštce, tukové vrstvě! Jsou ženy s mega břichem, co porodí tříkiláče a ženy s decentním pupíkem, kde se schovává dítě přes 4 kila
Pokud máš dle utz tak pěkné odhady, určitě nepřibraly za měsíc pouhých 200gramů!
@mau-mau píše:
Hele, tulipáne, že ty jsi fragola??
at je to, kdo je to, zjevně chce být anonymní
A mělo by se to respektovat
![]()
@Sabina1812 no tak já šla na plánovaného císaře( obě byly koncem pánevním) kvůli vysokému tlaku a otokům a ten tlak byl strašně vysoký i týden po porodu, tak si mě tam nechali a cpali mě hromadou prasku. No a nakonec mi pomohlo to, že jsem šla na revers domu a tam se sklidila. Já teda v porodnici těžce nesla to, že jsem byla na pokoji sama. Jinak já měla malé břicho a holky měly 2,4 a 2,5.
@pe-terka
Na začátku těhotenství jsem vážila 58 kg a měřím 164 cm. Jdu v pondělí na kontrolu do nemocnice, tam se zeptám na odhad
můj gynekolog na mě v tomhle celkem sral, i když jsem se ho neustále ptala..tak zalistoval v knize a řekl mi jen, kolik by dítě mohlo vážit. Takže pokud bude třetí mimčo jednou, měnim doktora (ne jen kvůli te váze, ale celkově je takový nic moc). Teď poslední dobou necítím moc pohyby spodní holcicky, pohyby jsou takové dost utlumené a i když srdíčko bije mám strach, že se něco děje. Ale na druhou stranu mužů byt ráda, že tam teda není vrchní holka, protože ta sebou mele neustále a myslím si, že už by teda byli dávno na světě ![]()
@Lenek
Na revers si šla po kolikati dnech? Tak to já teda spíš budu pro to soukromí jen s dětmi na pokoji. A v jakém týdnu jsi s takovýma krásnýma vahama porodila?
@Sabina1812 píše:
@pe-terka
Na začátku těhotenství jsem vážila 58 kg a měřím 164 cm. Jdu v pondělí na kontrolu do nemocnice, tam se zeptám na odhadmůj gynekolog na mě v tomhle celkem sral, i když jsem se ho neustále ptala..tak zalistoval v knize a řekl mi jen, kolik by dítě mohlo vážit. Takže pokud bude třetí mimčo jednou, měnim doktora (ne jen kvůli te váze, ale celkově je takový nic moc). Teď poslední dobou necítím moc pohyby spodní holcicky, pohyby jsou takové dost utlumené a i když srdíčko bije mám strach, že se něco děje. Ale na druhou stranu mužů byt ráda, že tam teda není vrchní holka, protože ta sebou mele neustále a myslím si, že už by teda byli dávno na světě
jsi štíhlá prvorodička, je logické, že máš bříško menší, kor pokud máš širší pánev
Já obdivuji už to, že odlišuješ kopání jedné i druhé holčičky - mám pocit, že většina dvojčatových mamin cítí klubko blech
Pokud mají obě dobré ozvy a průtoky, nestrachuj se předem ![]()
@Sabina1812 no holky mohly jít myslím 6. den domu a já ho podepsala 8.den. Byla jsem 36+6. Holky odpovídaly tabulkam. No mě ten samostatný pokoj ubíjel. Popravdě celá porodnice
ale teď to vidím jinak. Hold prvorodička, co chtěla být rychle doma a nakonec kvůli tomu jsem i nekojila. Jinak tem mým prdelkam budou v pondělí 4
takze jsme s termínem na tom tak nějak podobně