Bakterie v moči v těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
854
26.7.19 18:06

Rozhodně bych si nechala dát antibiotika, jsou i jiná než penicilin. Pokud tam máš bakterie a chtěla ti dát penicilin, tak to budou patogeny v moči, třeba zanesení střevních bakterií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41757
26.7.19 18:14

@Kopretina91 Chtěla bych nové vyšetření správně odebrané moči. (Po omytí mýdlem, střední proud, ideálně co nejdříve doručit do laboratoře). Jak vypadaly leukocyty? Byly v moči přítomny? Jakým způsobem byla moč vyšetřena? Jen biochemie + sediment, byla provedena kultivace? Většina patogenů, vyskytujících se v moči, je k penicilinu rezistentní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
26.7.19 18:22

@Havlova mám to v plánu, stavím se tam asi v pondělí nebo v úterý, je tam trošku problém, že neberou telefony, tak jsem se vůbec nemohla s nimi domluvit. Jee tak to nevím, tyhle podrobnosti, ani ve zprávě to není. Jsou to odběry ve 12. týdnu. O leukocytech nic ale neříkala. Jen ty bakterie…myslím ale, že z časti to bylo určitě zapříčineno nesprávným odběrem - pospíchala jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41757
26.7.19 18:28

@Kopretina91 Pokud nemáte problémy, nebolí vás v podbřišku, odeberte v pondělí moč správně a dejte ji znovu vyšetřit - fekální bakterie se mohly spláchnout močí do zkumavky, při delším skladování v teple se tam i pomnoží. Ta Blokurima asi nic nezkazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
26.7.19 18:41

@Havlova nemám, ani bych to nepoznala… Děkuji 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
26.7.19 18:57

@Kopretina91 Nechat si udelat odběr u urologa cevkovanim, ten nasadi i správnou léčbu, toto bych nezanedbavala normálně, natož v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
26.7.19 19:51

I bezpříznaková přítomnost bakterií v dostatečném množství (stanoví laboratoř po kultivaci, tedy vypěstování bakterií na živné půdě) v těhotenství je indikací k nasazení adekvátní ATB terapie, která je však v těhotenství do jisté míry omezená, ale mikrobiologická laboratoř stanoví i citlivost bakterií na daná ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
26.7.19 20:16

@jackq19 je to nejpřesnější, ale cevkovani úplně nesnáším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
26.7.19 20:22

@Doctus dobře, uvidím tedy po dalším odběru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3289
27.7.19 05:06

Ja zrovna vyfasovala atb na zánět (jsem 15tt). Mela jsem problém s močením. Nic mě nebolelo, jen jsem vstala z wc, musela jsem sednout znovu, ale už jsem že sebe nic nedostala. Bakterie si nepamatuji taky nějaké byly, ale mám hodně vysoké leukocyty a erytrocyty. Zkusila bych radši nový odběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
27.7.19 06:35

@Lentilkaaa83
Leukocyturie (přítomnost leukocytů v moči) není sama o sobě indikací k nasazení ATB, samozřejmě u vás to bylo i s příznaky (nucení na močení). Co jste dostala za ATB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41757
27.7.19 11:34
@Doctus píše:
@Lentilkaaa83
Leukocyturie (přítomnost leukocytů v moči) není sama o sobě indikací k nasazení ATB, samozřejmě u vás to bylo i s příznaky (nucení na močení). Co jste dostala za ATB?

To bakteriourie také ne, ale to asi víte. Snad si zakladatelka dojde na nové vyšetření správně odebrané moči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
27.7.19 12:25

@Havlova
Bakteriurie není vždy indikací k ATB léčbě, záleží na „síle“ a doprovodných okolnostech (příznaky ano/ne, způsob odběru moči, pohlaví a věk, plánovaná operace? atd.).

Určitě by byl postup non-lege artis, kdyby lékařka nechala běhat po světě těhotnou s infekcí močových cest, neboť tato už se považuje v terminologii za komplikovanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41757
27.7.19 13:20

@Doctus To já vím, vždyť jsem taky radila správný odběr a nové vyšetření. Nechápu, že jsou vůbec odesílány k vyšetření nevhodné vzorky a z toho je vyvozován závěr. Snad to u zakladatelky bude OK a vyšetření bude provedeno lege artis. Moč kontaminovaná fekální mikroflorou, bez kultivace to za mě není. Při skladování v teple je to velmi slušné kultivační medium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
27.7.19 16:00

Určitě donesu hned v pondělí nový vzorek, správně odebraný a ve sterilní zkumavce. Sice mi nikdo neřekl, že mám donést další moč, ale odmítnout by mě snad neměli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí