38+1 tt hamiltonuv hmat

Anonymní
20.4.20 11:48

38+1 tt hamiltonuv hmat

Ahoj holky, zitra jdu do poradny a Dr. rikala ze by zkusila hamiltona. Ja jsem ji minulou kontrolu rikala ze uz to chci mit vzhledem ke koronavirovy situaci za sebou a byt v klidu s miminkem doma. Jsem prvorodicka, rikala ze porodni cesty mam pripraveny. Uz pred tydnem rikala ze hlavicka hodne naleha, ze mam odpocivat aby se nenarodila predcasne. Pred tydnem taky rikala ze ma 2,70kg - neni to malo??Jediny ceho se desim, ze me to bude akorat bolet a nic z toho. Vubec nevnimam zadny poslicky, nemam skoro zadny bricho, podle jinych kamosek vypadam jak kdybych zacinala 5. mesic 8o ale na tom asi nesejde.. Tak co myslite, jit do toho hamiltona nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35791
20.4.20 11:50

Nešla bych do toho, máš ještě čas a lepší je přirozený porod než to kvůli nějakým malicherným důvodům násilně narušovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
20.4.20 11:52

O hamiltonovi bych možná uvažovala, pokud bych byla 41+, ve 38+1 ani omylem, rizika by mi za to nestála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.20 11:56

@Popokatepetla ja jsem si rikala, ze kdyz mi to nabizi tak z toho zadna rizika neplynou?

• Citovat
  • Upravit
35791
20.4.20 11:58
@Anonymní píše:
@Popokatepetla ja jsem si rikala, ze kdyz mi to nabizi tak z toho zadna rizika neplynou?

Je nutné to dítě vyhánět předčasně? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68976
20.4.20 11:59

Ne, nešla bych do toho (a to jsem podruhé takhle brzo rodila). Nevím, o co je teď výhodnější rodit dřív než později, naopak mám pocit, že s každým dnem se teď život dostává tak nějak o kousek víc do normálu. Pokud nemáš žádné potíže, nechala bych rozhodnutí na dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
20.4.20 12:00

Smarja, rizika máš u všeho. Nechápu proč by ti ho dělala 38+1 ještě k tomu když máš dítě takhle malý, a ne zadnyho macka. Jinak myslím že týdne pribiraji cca 300g… Dcera se mi narodila 38+1 spontánně, a měla jen 2920g…takze nespechej.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
20.4.20 12:01

A jinak jo, je to málo. Za dva týdny může mít klidně 3500g

• Citovat
  • Upravit
2930
20.4.20 12:02

Já bych do toho nešla taky. Jinak minulý týden bylo nutné ležet, aby se dítě náhodou nenarodil dřív a teď už je to na Hamiltona? To by mi bylo divné. Začni s procházkami, funguj normálně a pokud je dítě opravdu připravené tak to přijde samo :hug: zbytečně něco zrychlovat uměle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3899
20.4.20 12:23

Do porodu máš ještě dva týdny, s největší pravděpodobností to nebude mít vůbec žádný efekt a jen tě to bude bolet.

Pokud by ti to fakt vyvolalo porod, tak budeš mít malý miminko, větší pravděpodobnost žloutenky a problémů s kojením. Obojí znamená delší pobyt v porodnici, a to fakt nechceš :lol:

Navíc těch 2,7 je jenom odhad, klidně to může být min a já myslím, že děti pod 2,5 kila se u nás v porodnici snad braly jako hypotroficke (podvyzivene) a bylo dost možný, že skončí na dopeceni v inkubátoru. A taky koronaopatreni se zmírňují s každým týdnem.

Rozhodně ne, za mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
20.4.20 12:26

Ten odhad může byt zkreslený, ale stejně ještě nespěchej. Mě doktorka při kontrole v nemocnici trochu „poštelovala“ pár dní před termínem a porodila jsem za dva dny. Skoro na termín. Těžko říct, zda to mělo vliv či ne. Ale na začátku 39tt bych do sebe ještě šťourat nenechala a taky mi přijde divné, že už ti to nabídka, kdyz je váhový odhad zatím malý. Počkej ještě do toho 40. týdne a užij si poslední dny klidu a spánku. Situace s koronou bude beztak pořád stejná. Přeju pohodový porod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
20.4.20 12:30
@Anonymní píše:

samozřejmě, že plynou. Třeba to, že lékař při něm může protrhnout plodový obal, může ti dovnitř zavést nějakou infekci (to je obecně riziko všechvnitřních vyšetření před porodem), můžeš po něm krvácet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
20.4.20 12:31

Pokud je důvod k hamiltonovi pouze to, že to chceš mít rychle za sebou, pak bych do toho NEšla. Jestli máš porodní cesty připravené, tak se porod může rozjet sám.
Jinak Hamiltona jsem měla, jestli pomohl nevím, porodila jsem do 48hodin, ale měla jsem k tomu ještě další „doplňky.“ Hamiltona mi dělali když jsem byla cca 37+1 (ze zdravotních důvodů jsem musela porodit do 38tt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
20.4.20 12:51

Nesla bych do toho.
Mě ho doktorka udělala, aniž by mi to řekla, byla jsem ve 37tt
2hodiny po kontrole začala postupně odtykat voda.
V porodnici už bylo plodovky málo. Tak vyvolavali porod. Malá se narodila po 12h od přijetí. Hned po porodu měla problémy s dýcháním, ještě teď je dušná.
I když mě ty poslední týdny nebavili, dobrovolně bych si ho udělat nenechala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
20.4.20 12:55

Ani nahodou. Jestli jsi na dobre ceste, tak jsou zasahy zbytecne a vzdy nesou nejake riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí