Nachlazení v 38. tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
525
30.1.21 17:06
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli některá z Vás na tom nebyla stejně. Jsem v 38tt a už třetí den jsem nechlazená. Mám rýmu, bolest v krku a kašel a včera večer se přidali i teploty. Nejsou nějak vysoké jen jednou jsem měla 38.2, ale hned jsem to srazila a teď se to pohybuje kolem 37.2, 37.5 a je to jak na běžícím páse. Vypadá to spíš na nějakou chřipku, jen nevím jestli si mám radši zavolat do nemocnice, protože se bojím aby to nemělo vliv na malou.
Heřmánkový a zázvorový čaj s medem piju, když je mi hodně zle vezmu paralen, ale moc to nepomáhá.
Co myslíte? Nechci zbytečně plašit :nevim:

Muze to byt obyc viroza, muze byt covid. “Nejaka chripka” urcite ne, to bys lezela ani nehnula. Jen nachlazeni to asi neni, u toho nemivas kasel (aspon ne hned). Zazvor nepij, radeji caj s citronem a medem. Zajela bych si na test pro klid duse, nejen z ohleduplnosti vuci ostatnim, ale i kvuli sobe, at vis co mas nahlasit, kdybys zacala rodit, protoze horecka je priznakem pro spoustu zanetu, nechtela bys prece byt spatne lecena. A tim, jak se ted rychle siri covid, nemej holkam za zle, ze je hned napadne prave ten, kor kdyz mas kasel. Tak at to dobre dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
30.1.21 17:16
@kacz píše:
Nepřeháníte to už s tím covidem, není snad na světě jen covid :mrgreen:
Zakladatelko, vylež se, dej si čaj, céčko, pusť si film a bude dobře.

No vis, s takovym pristupem se z toho nouzoveho stavu nikdy nedostaneme. A hlavne predstav si, jak by bylo cerstvym maminkam po tezkych porodech, treba i s komplikacemi, dozvedet se, ze personal, ktery je a miminka (mozna i nedonosenatka) osetroval, dostal se do primeho kontaktu s Covidem? Ja bych umrela strachy za sebe, miminko i svoji rodinu, kam se mam do 3 dnu vratit. Katastrofa to neni, ale hrozne to je. Tu nezodpovednou sobeckou maminku bych doslova proklinala.
A lezet s cajikem u filmu muze porad, jen po testu i s klidnou dusi a svedomim, kdyz vi na cem je a ze ani ona, ani clenove jeji domacnosti nikoho neohrozuji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
30.1.21 17:26

@Sharmel myslíš, že je lepší jet někoho nakazit na test, nedej Bože u toho ještě začít rodit, než zůstat doma a ležet?
Ležením doma přece nikoho neohrožuje :) to jako jednou kýchneš a hned jedeš na test? Dobře funguje panická masírka :) Že v porodnici potkáš/potkám někoho pozitivního, to je snad úplně jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
30.1.21 17:49

@kacz Nemam v planu tu sirit osvetu mezi temi, kdo veri na konspiracni teorie. Covid ma 2 “super” zvlastnosti: dlouhotanskou inkubacni dobu a neskutecnou nakazlivost. To mi staci k tomu, abych mela z nakazeni v dobe pandemie respekt.
Zakladatelka nekychla jednou ani dvakrat, ma vsechny priznaky patrici Covidu (ztrata chuti a cichu se objevije az pozdeji).
Ze v porodnici potkam nekoho nakazeneho mne osobne neni vubec jasne. Takhle to prave byt nema, pokud lide jsou zodpovedni a netutlaji eventualni nakazeni. Stejne jako deti s nestovicema nemaji co delat na navsteve miminka. Tecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
30.1.21 17:58

@Sharmel má všechny příznaky patřící k běžné viroze, nikam se nechystá, leží doma a pije čaj :roll: tím podle tebe ohrožuje budoucnost lidstva?
Až pojede do porodnice, mohou jí tam udělat antigenní test. To může být klidně až za 3 týdny. Do té doby je úplný nesmysl se v tomto počasí, těhotná a s nachlazením vydávat kamkoli ven.
Máš pravdu, děti s neštovicemi nepatří na návštěvu. Zakladatelka se taky na žádnou návštěvu nechystá, čili tento příměr nechápu.
Stejně jako bych dříve v porodnici pravděpodobně potkala někoho nachlazeného s virozou (je leden, víme? Ještě před rokem by se nad tím nikdo nepozastavil), tak tam teď mohu potkat někoho s covidem. Nevidím v tom absolutně rozdíl. Je to jen jiný název pro totéž.

Také mám respekt z pandemie, ale nezapomněla jsem při tom ještě používat mozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
30.1.21 19:09
@Sharmel píše:
@kacz Nemam v planu tu sirit osvetu mezi temi, kdo veri na konspiracni teorie. Covid ma 2 “super” zvlastnosti: dlouhotanskou inkubacni dobu a neskutecnou nakazlivost. To mi staci k tomu, abych mela z nakazeni v dobe pandemie respekt.
Zakladatelka nekychla jednou ani dvakrat, ma vsechny priznaky patrici Covidu (ztrata chuti a cichu se objevije az pozdeji).
Ze v porodnici potkam nekoho nakazeneho mne osobne neni vubec jasne. Takhle to prave byt nema, pokud lide jsou zodpovedni a netutlaji eventualni nakazeni. Stejne jako deti s nestovicema nemaji co delat na navsteve miminka. Tecka.

Slečna podle popisu má obyčejnou virózu a i kdyby šla na testy a potvrdil by se jí Covid tak i tak ji pošlou dom kde bude muset ležet a maximálně pít čaj a na stažení horečky si vzít paralen.
Když začne rodit, tak ji stejně při příjmu udělají rychlo test a normální test a určitě ji nenechají jenom tak.
Moje máma pracuje jako zdravotní sestra na porodním a několikrát do měsíce se setkají s pozitivní, kterou odrodí i tak :palec:
Respirátory a mundury mají na sobě a chrání se. Na pokoji ji Izolují a pošlou do 32 hodin domů, když je dítě v pořádku tak spolu když není tak jen matku.
Ostatní pacientky jsou izolovány a mají vyhrazeny pokoje pro nakažený ;)
V nemocnici jsou na to vybavený a riziko tam je vždy. Nemocnice je zaplněná hlavně lidma co mají Covid, oddělení jsou rozděleny protože nemají místa kam ty lidi umístit :nevim:
A určitě slečně nepomůže když ji tady budete stresovat a říkat ji že je nezodpovědná vůči ostatním. A to že někde bude stát a čekat na test, když ji není dobře ji nijak nepomůže a akorát může nakazit ostatní :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
30.1.21 21:13

@kacz Dobre, tak ja podle tebe asi mozek nepouzivam, me to nijak neurazi. Kasel hned do zacatku bezne virozy obvykle nepatri. Jiste, muze to byt jisty virus, ktery to tak ma, ale to Covid take. Ne v kazde porodnici se pri prijmu testuje na Covid, nedavno tu totiz byla jedna diskuze, kde se holky malem pobily kvuli tomu, ze nikdo nema pravo se jim stourat v nose kvuli porodu, cerpam z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
30.1.21 23:23
@Sharmel píše:
@kacz Dobre, tak ja podle tebe asi mozek nepouzivam, me to nijak neurazi. Kasel hned do zacatku bezne virozy obvykle nepatri. Jiste, muze to byt jisty virus, ktery to tak ma, ale to Covid take. Ne v kazde porodnici se pri prijmu testuje na Covid, nedavno tu totiz byla jedna diskuze, kde se holky malem pobily kvuli tomu, ze nikdo nema pravo se jim stourat v nose kvuli porodu, cerpam z toho.

Jasně, takže TY nemáš při viroze kašel (například můj manžel má VŽDY na začátku pouze kašel, potom trochu teplotu a rýmu má jen občas - je to dost individuální), takže bys těhotnou nastydlou vyštvala do mrazu, ať si jde stoupnout do fronty na test, protože - proč vlastně? Jasně, už vím: aby nikoho neohrozila. Svým nezodpovědným ležením doma při viroze by mohla vyřadit z provozu regionální porodnici.

To dává opravdu smysl.
No nic, v diskuzích o nemocech je zdravý rozum zbytečné hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
31.1.21 09:17
@kacz píše:
Jasně, takže TY nemáš při viroze kašel (například můj manžel má VŽDY na začátku pouze kašel, potom trochu teplotu a rýmu má jen občas - je to dost individuální), takže bys těhotnou nastydlou vyštvala do mrazu, ať si jde stoupnout do fronty na test, protože - proč vlastně? Jasně, už vím: aby nikoho neohrozila. Svým nezodpovědným ležením doma při viroze by mohla vyřadit z provozu regionální porodnici.To dává opravdu smysl.
No nic, v diskuzích o nemocech je zdravý rozum zbytečné hledat.

jako ja nevim jak kde, ale u nás se testuje tak moc, že na ty mista už skoro nikdo nechodí, natož aby tam byla řada. a jak jsem psala, drive in z auta a nevylezes nikam ven. ale pokud hledas jen duvody, proc nejit na test, tak dobré no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
31.1.21 10:02
@alialiali píše:
jako ja nevim jak kde, ale u nás se testuje tak moc, že na ty mista už skoro nikdo nechodí, natož aby tam byla řada. a jak jsem psala, drive in z auta a nevylezes nikam ven. ale pokud hledas jen duvody, proc nejit na test, tak dobré no…

Manžel shodou okolností před pár dny byl, protože mu nebylo dobře (byl negativní). Drive in u nás v okolí 30 km není a to bydlíme na kraji Prahy. Nakonec se zaregistroval na nejbližší místo. Vypadalo to volně, ale když tam dorazil, na místě byla jedna fronta registrovaní - neregistrovaní… Čili čekal venku na parkovišti asi 15 minut, než na něj došla řada. Pro všechny ty neregistrované bylo potřeba vyplnit všechny údaje, manžel už měl vše předvyplněno.

Já spíš nevidím jediný důvod, proč na ten test chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí