Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky
T. P. podle ms mám mít dnes, podle ultrazvuku v úterý, od včerejška tak od 21 hodin mi pravidelně po 5 min tvrdlo břicho a to až do půl 12 večer, pak jsem usla ale dnes ráno od 6 zase znova ale né pravidelně. Poslíčky jsem neměla tak nevím ani jak vypadají jsem prvorodička, jde o to že jsem četla na netu že tvrdnutí břicha více než 20× za den není přípustné, no tak jsem s toho jelen, protože kdybych to včera měla celé počítat tak u 50 ky jsem určitě. moc děkuji za reakce ![]()
@Renatuška Ja myslim, ze to budou poslicky. Pockej, az to bude pravidelne. U prvorodicky by mely ty bolesti byt alrspon hodinu po 5 min.Pak teprve do porodnice.Zkis se nalozit do teple vany a uvidis, co to s tebou udela.But to prejde nebo zesili.Ale ircite bych doporucovala jeste vydrzet.
@Klara1234 právě včera večer jsem si dala teplou sprchu a ono to nepřešlo, bylo mi divné že je to tak pravidelné po 5 minutách trvalo to skoro do půlnoci pak jsem usla
bylo to jako když se stáhnou břišní svaly i podbříšek a drželo to tak asi 30 sekund a pak to polevilo, no a vždy když to začínalo tak se mi úplně těžce dýchalo a když to povolilo tak zas ok. asi se mi to už blíží a to budou ti poslíčci.
@Klara1234 Taky mi říkali, že hodinu kontrakce po 5 min a pak jet. Kdybych už nebyla ubytovaná v porodnici předem a dala na tuhle radu, tak jsem to snad nestihla. Můj porod byl expres a to jsem byla taky prvorodička. Prostě jsme každá jiná. Ale to tvrdnutí více než 20× za den je špatné třeba v 20. týdnu, to je problém, ale teď už ne, holt porod je za dveřmi. ![]()
No, pokud to je takto pravidelné a nepomohla ta vana, tak podle mě začínáš rodit…
pokud to bude dnes takto pokračovat, asi bych jela pro jistotu do porodnice. minimálně tě tam zkontrolují a řeknou jak to vypadá.
Poslíčky, u kterých už jsem si počítala frekvenci, jsem měla celý poslední týden před porodem.. Není to nic příjemného, ale blížící se porod jsem poznala hned a od poslíčků se to liší, takže to taky poznáš ![]()
Děloha cvičí na porod. Do porodnice bych jela až při pravidelnosti a také, že by bolest stupňovala. Těch expres porodů je málo, naopak tvrdnutí v porodnici den dva předem je více stresující a méně pohodlné než v klidu domova.
Takoveto tvrdnuti bricha jsem mela posledni dva tydny, zhruba posledni dva mesice mi bricho tvrdlo tak 30× denne, nekdy i vic a nekdy. I na delsi dobu. V noc kdy jsem jela do porodnice jsem mela tvrdnuti a bolesti co 5 minut a porod to teda nebyl, ten mi vyvolali o nekolik hodin pozdeji.
Já měla takové tvrdnutí břicha asi den před porodem, taky jsem nevěděla jestli už, nebo to jsou jen poslíčci. V noci se mi to rozjelo po 10,pak po 5 minutách příšerných bolestí a v ten den se malá narodila taky (39+4tt.)
Neboj to poznáš
Každopádně hodně štěstí ať to máš rychle za sebou a prcka u sebe ![]()
Zitra jsem 39tt a od ctvrtka mi tvrdne bricho, maleho citim jak se hybe ale zadne bolesti zatim nemam.Asi zatim nemam plasit, ze?