Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky měla bych dotaz. Už to nemůžu vydržet do kontroly tak se ptám na vaše názory. Má podle vás velikost bříška vliv na velikost a hlavně váhu miminka? Jsem od mala hubená jsem ve 31 týdnu a mám 53 kg.Za těhu jsem zatím přibrala jen 2 kila. Bříško mám, ale menší. Například moje kamarádka co má termín porodu měsíc předemnou má 2× tak velký bříško jako já. Jím hodně. Bojím se aby moje děťátko nebylo nějak moc hubené. Děkuju za vaše názory ![]()
Tak asi záleží, co ti doktor naměřil jak je velké dítě, ne bříško, ne?
@verunie má kamarádku co přibrala za těhotenství 5 kilo a miminko bylo menší, ale nijak dramaticky (tuším přes 2700g) ale šla o týden dřív a ani rodiče nejsou žádní čahouni.
já přibrala 22 kilo a dítě jsem měla taky normální. teď jsem v 15tt a zhubla jsem 8 kilo. dítě je normálně veliké. takže pokud jsou utz a průtoky placentou v pořádku tak bych to neřešila
No naposled mi malou měřili ve 26 týdnu a zatím se mi břicho nijak nezvětšilo. Tak jsem z toho nervózní
O průtoku mi nic neříkala. Musím se já na to zeptat ale tak asi kdyby něco nebylo ok tak mi řekne. Doufám
Jj má mi malou měřit ted v pondělí, ale já to nemůžu vydržet
ten strach je dost nepříjemnej. ![]()
Já mám sousedku, která ještě před porodem měla ploché bříško a nosila tričko pod prsa, a narodila se jí krásná holčička, která měla 50cm a 3,6kg. Kam se jí vešla netuším ![]()
To vis, ze by ti rekl, kdyby neco bylo spatne. velikost briska neurcuje velikost miminka
ja sama jsem v 5.mesici vypadala jako kamaradka pred porodem
ale je fakt, ze se mi narodil macek
a za tech 9 tydnu jeste muzes peekne nakynout ![]()
@verunie tak to ti průtoky přeměří. opravdu bych byla v klidu. já se začala fakt hodně zvětšovat nějak po 30tt
@verunie neboj
Já měla před otěhotněním 52kg, rodila jsem na nějakých 60 a děti jsem měla pěkné tlusťochy, až se porodník lekl ![]()
Mimino je jako parazit - vezme si co potřebuje a doroste tak jak má.
Ja teda v tehu nabrala 22 kilo, vse dolu bohuzel teda neslo, stale mam 10 kilo nahore ale mela jsem jen brisko takze to na me nejde videt, ze mam vic kil nez predtim..
Jinak velikost miminka vliv na brisko nema..Ja mela brisko tak akorad..Mela jdem hodne vody, malej mel teda 2700g a 49 cm, dr se me ptali zda je donoseny jsem rikala ze ano, rodila jsem ve 40+5 tt.taky se ptali zda dr se nespletla jsem rikala ze snad ne, a pak mi rekli ze ho nejspis nevyziovovala placenta, v te dobe jsem ani nevedela ze neco takovyho jde i zjistit..Priste si to i ohlidam snad..Jeste ze si rekl syn sam a dral se na svet sam od sebe.