Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj chtel bych se zeptat na to jake mate zkusenosti s 3D tiskarnama
premyslim nad porizenim
@Zvavroid píše: Více
Ahoj,
máme v práci (základka), umí to super věci. Děti na tom pracují denně, každou přestávku a zvládají na tom dělat různé hračky, ale třeba i zarážk do dveří, poháry, razítka, „kopyta“ pro silikonové formičky na svíčky, nebo mýdla, apod.
Taky máme v práci, ve škole teda nepracuju, dají se na tom vyrobit i odbornější věci a je to super
Manžel v tom pracuje, je to super věc, pořídiš fakt vše na co si vzpomeneš, ale já bych to domu nechtěla.. manžel pořád něco nosí detem z práce a vytiskne co si vymyslíme.
Pořízení tiskárny máš za 26tis cca a když si to chceš složit sama tak něco přes 20.tis, MK4 tiskárna. Filamenty stojí kolem 600-700,– originály..neoriginální kolem 300,–..je to drahá sranda.
Manžel je seřizovač, dělá u 3D tiskáren, filamentu..kdybys něco okolo chtěla vědět, napis..
@lucynka25 píše: Více
Možná pokud se budeme bavit o Průšovo předražených tiskárnách, ale dnes je naopak možné pořídit slušnou tiskárnu za pár korun, doslova za jednotky tisíc. Ty časy před více než deseti lety, kdy jsem si musel tiskárnu sám postavit, odladit, dopisovat soft a všechno stálo majlant, jsou už dávno pryč. A kvalitní filamenty dnes také už dávno nestojí to, co píšeš. Když se zadaří, tak seženeš třeba kvalitní Verbatim filamenty pod tři stovky za kilo.
Filamenty se dají objednat třeba na Alíkovi, PETG bývá v akci kolem 220 Kč / kg (+plus poštovné z německa).
Jinak ještě k dotazu. K 3D tiskárně se hodí umět v nějakém CADu, aby si člověk mohl modely dělat (upravovat stávající) sám. Sice je už dnes spousta katalogů 3D modelů ke stažení ale já největší výhodu vidím právě v tom, že si umím vyrobit věc, která je přesně pro mě na míru.