3D tiskárna pro děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.10.18 06:36

3D tiskárna pro děti

Ahoj, nemáte někdo prosím zkušenost s 3D tiskárnou pro děti, popř. jakou máte? Nemyslím pero, ale opravdu tiskárnu. Našla jsem několik v zahraničí, ale bojím se objednávat vzhledem ke komplikované ev. reklamaci a vyšší pořizovací ceně. Líbí se mi Toybox 3D printing, Mattel 3D printing a ještě pár jsem vyhledala..ale žádnou vhodnou v ČR, snad jen da Vinci Mini 3D. Pokud někdo 3D máte, tvoří s tím děti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3699
29.10.18 07:07

No asi záleží jak staré máš dítě? Nezapomeň, že to co chce vytisknout v 3D musí mít i v programu v počítači. Ten 3D obrázek, naprogramovaný. Provoz není nijak levný. Technologie jde dopředu, pro dítě které tíhne k elektronice a má už přiměřený věk, proč ne. Také se dá u nás sestavit, nemusí se kupovat. Možná máte v rodině někoho, kdo by mu s tím pomohl? Určitě bych to pojala jinak, než jen že si vytiskne něco co vidí a líbí se mu to, jinak budeš mít doma pár plastových krámů a drahou věc v koutě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
29.10.18 07:26

Ráda počkám na zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.18 07:28

@Proto02 Je mu 6, ale k elektronice tíhne co začal chodit, sestavuje Boffina, Voltíka (toho od necelých 3 let) a i sám si vymýšlí různé obvody..a o tiskárně mluví už rok, sleduje videa a když se ho zeptám co by chtěl k vánocům, řekne vždy 3D tiskárnu :roll: Právě že zmíněné tiskárny mají i aplikace s obrázky (vč. dětských hraček), které jde vytisknout..a do budoucna pokud by ho to bavilo by si mohl 3D modely vymýšlet sám. Manžel by mu pomohl, technice rozumí..Jen cena mi přijde dost vysoká a bohužel tiskárna co by se mi zdála vhodná u nás k sehnání není.
 https://www.youtube.com/watch?…

• Citovat
  • Upravit
luccifera
29.10.18 08:40

Me to teda prijde mazec, kupovat 6letemu darek za 300 $. Vzpominam si, kdyz jsem chtela jako mala fotak, mamka mi vrazila zenita - naucila jsem se jak pracuje expozimetr apod. Jako vetsi, kdyz jsem furt chtela fotak, otec zavolal kamosovi a jen me pak nalozil do auta a rekl kde a co budu pracovat. Fotak jsem mela, ale vydelala jsem si na nej sama…

Jinak bych teda, pokud se nic nesezene tu, mrkla do Nemecka…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.10.18 10:01

@luccifera mě to mazec taky přijde, ale když celý rok nemluví o ničem jiném? Peníze si dává stranou, když nějaké dostane, šetří si na ni..nejsme ještě úplně rozhodnutí, taky si říkám, že by se mohl těšit ještě nějakou dobu a nedostat ji „hned“ 8) Na druhou stranu vidím, že je technicky zdatný a ráda bych ho v tom podpořila, když ho to baví..ono i to následné modelování, seznámení se s programem, se v dnešní době rozhodně hodí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.10.18 10:02

Jinak uvítám i jiné technické nápady, co mají vaši synové rádi..Popř. v podobném věku si hrají nejraději s čím?

• Citovat
  • Upravit
2819
29.10.18 11:13

relatvně levná tiskárna je třeba zde: https://www.alza.cz/…d5136681.htm
s ní zkušenost nemám, pracuji s většíma, ale funkční snad je. Modelů najdeš hodně na internetu, třeba myminifactory.com.
Je to super nástroj, ale asi ho dlouho nebude bavit tisknout jen hotové postavičky apod. (navíc jednobarevné), na modelování je si myslím ještě dost malý, úplně si nedokážu představit, jak si něco vytváří sám…

Co zkusit Lego Mindstorms? Tam se dá programovat a je to v úrovni pro děti, viz https://www.lego.com/…n-to-program S programováním pak může pokračovat dál v Pascalu apod. a v dospělosti se pak neztratí ;) Až bude umět číst, tak do 15 let může zvládnout, co dospělý programátor dnes :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.18 11:37

@Janee19 pracuješ i s touhle značkou? Ta má už dost malou plochu, ta mini co jsem uváděla na začátku má 15cm, tahle necelých 12cm. Na svých stránkách mají i dost souborů ke stažení a co jsme s manželem koukali, je jich i jinde dost volně ke stažení, podporuje asi 4-5 tipů souborů (snad to píšu dobře, já na techniku moc nejsem :) ) Že by ho to omrzelo se taky bojim..jestli máte někdo tip na něco technicky zajímavého sem s tím :D Lego vypadá dobře, ale to by na něj bylo zatím moc - lego skládá, ale tam takovou představivost a trpělivost nemá. Navíc kdyby mu mladší sourozenec z toho něco vzal, tak se to už nedá dohromady :?

• Citovat
  • Upravit
2819
29.10.18 12:13

s nejmenší pracuju takovouto, ta už je celkem dost dobrá, může tisknout PLA i ABS (mám lepší zkušenost s ABS, ale záleží na uživateli…). https://www.amazon.com/…p/B00E5OQIKS
má plochu 12 cm a bohatě stačí, ale netisknu hračky, většinou :mrgreen:

ten robot není z moc částí, či se prostě nedá skládat jak klasické lego, je to prostě robot z cca 5 částí

ještě mě napadá kuličková dráha, jsou různé obtížnosti a dají se mezi sebou kombinovat různé, ale není to zas tak moc vymýšlecí, ale úžasný jo :lol: https://www.nejlepsi-darecky.cz/…ickova-draha?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.18 13:40

@Janee19 ještě chvilku piš co tě napadá, vypadá to dobře :) Kuličková dráha je u dětí taky oblíbená, ale máme už Hubelino a Quercetti, obě oblíbené a využívané, max. bychom tyto rozšířili.

• Citovat
  • Upravit
1436
29.10.18 13:47

A kolik mu je? V Česku vyrábí špičkovou 3D tiskárnu firma Průša Research, s tím si budou hrát děti i tatínek od rána do večera :-) Těm legračním vyloženě hračkovým bych se vyhnula, to se přece musí hned samo rozpadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.18 14:59

@Jar Jar na ně jsme taky koukali, ale má je všechny dost drahé..i když věřím, že kvalitní. Původně jsem doufala, že by mohla být nějaká kolem 5tis., 7tis. vidím jako max. Je mu 6let. Ty co jsem právě našla v zahraničí vyložené hračkové nejsou..

• Citovat
  • Upravit
1436
29.10.18 15:13

Já jsem se koukala a našla jen ty vyloženě hračkovité :-) Takhle asi nezbude než něco koupit trošku naslepo, protože těch typů je dost a u nás má „každý“ Průšu a s těmi ostatními asi není moc zkušeností. Schválně nedoporučuju kupovat něco staršího z druhé ruky, protože bývá problém se softwarem, není moc jednoduché to rozchodit. Nějaká tiskárna přímo určená pro děti to určitě bude mít vyřešené uživatelsky přívětivěji :-) A pravda je, že šestiletý by se kvůli Průšovi musel naučit pracovat třeba s Freecadem nebo něčím takovým, to je spíš až pro starší děcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2819
29.10.18 18:45

@Jar Jar v čem je Průša lepší?? :)

jako ta 3D tiskárna je super pro kutily, u toho malého dítěte si nejsem jistá… přemýšlím ještě, co by se mu mohlo líbit, ale když mi napíšeš za pár let, tak ti toho poradím přehršel, protože až bdue umět číst, psát a bude mít trochu málo vzdělání, tak se toho dá vymyslet.. :mrgreen: a co takhle mikroskop? já ho dostala někdy na prvním stupni a vím že bych ho užila i dřív a byl úplně super ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí