Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No já bych na tvém místě spíš byla ráda za práci u manžela ve firmě, třeba se i víc zapojila (jestli to jde?), věnovala se max. dětem a klidně nechala volný průběh pro to třetí
už jen jak píšeš v úvodním příspěvku, že VŠ dělají kamarádky…
Aby to nevyznelo blbe, nechci titul protože ho mají kamarádky
to opravdu ne. Mela jsem brzy dite, a potřebu vzdělávat se jsem nemela. Kdo taky dnes vi, co bude a chce dělat později. Ze?
napsala jsem, ze holky okolo me konci se studiem,.. Titul k práci nepotrebuji, ale co později. Děti odrostou, manžel muze chytit 2.muzu a ja budu moci jít Max k pokladne do kauflandu-což prehanim. Ale jen pro info. ![]()
Cesťák je na uni v Hradci Králové, ale není úplně malina se tam dostat (před pár lety jsem tam dělala přijímačky), chce to hlavně vypilovat jazyk (i když já psala tehdy němčinu a to je jazyk zabiják
). Nevím teda, jak je to tam s navazujícím, všechny moje spolužačky, které tam studovaly, si udělaly bakaláře a potom odešly na jiné školy.
Být tebou, zkusím si vš, jen bakalářský obor (což už jsou dneska skoro všechny) a uvidíš, co dál. Třeba se tam nedostaneš nebo tě to nebude bavit, ale aspoň nebudeš mít pocit, že jsi to nezkusila.
Já zkoušela dodělat navazující dálkově, ale jsem nervák a vzdala jsem to
odůvodňuji, že muž má mít vyšší vzdělání než žena, pak by si muž musel asi udělat doktorát
(pro rejpaly - je to joke, nejsem žádná staromódní domácí puťka)
Kdybych chtěla další miminko, tak bych se rozhodla pro něj. VŠ neuteče.
Já bych šla rozhodné do té VŠ, taky studuji i když bych teoreticky nemusela. Ale je to skvělej pocit
na 3. mimi je určitě čas, tak se teď věnuj chvíli sobě a vzdělání. Je přeci úžasný studovat proto, že chci vědět víc, a ne proto, že musím. ![]()
@Anonymní píše:
Aby to nevyznelo blbe, nechci titul protože ho mají kamarádkyto opravdu ne. Mela jsem brzy dite, a potřebu vzdělávat se jsem nemela. Kdo taky dnes vi, co bude a chce dělat později. Ze?
napsala jsem, ze holky okolo me konci se studiem,.. Titul k práci nepotrebuji, ale co později. Děti odrostou, manžel muze chytit 2.muzu a ja budu moci jít Max k pokladne do kauflandu-což prehanim. Ale jen pro info.
A ty osobne teda chces studovat, ze by te to bavilo? Jestli jo, neni nic jednodussiho nez zacit koukat po skolach. Ted je na to idealni doba - pred prijimackami a uzaverkami na podani prihlasek. navic, uz tento prvni krok te nekam pohne a treba zjistis, ze do toho opravdu jit chces nebo naopak. Ja byla hrozne prekvapena, jakou partu slozenou z vekoveho prumeru 35+ jsme utvorili.. Je to opravdu super odreagovani od prace. Ne, ze by me obcas nestvalo sedet o vikendu v lavici, kdyz je krasne, ale kdyz si uvedomim, ze se muzu sama rozhodnout, jestli tam sedet budu, tak me to tam hned bavi. Je to proste rozdil oproti stredni. Jsem tam rada.. A sakra, tak mi nejak doslo, ze ja nevydrzim doma jen tak na materske, ja asi budu musetopravdu zkusit pokracovat dal. Nedovedu si predstavit nejit v rijnu poprve do skoly ![]()
Jo a to jsem rozhodne nepatrila nikdy mezi sprty, naopak, mym heslem bylo to pretrpet, at uz se po mature do skoly nikdy nemusim vracet a ono ouha.. =D
Mně studium taky baví, dodělávám si doktorát. Mám ráda pocit, že něčemu opravdu rozumím a mám „svůj zájem“ mimo rodinu a práci. Vzdělání se mi samozřejmě hodí, ale doktorát nedělám z praktického důvodu. Je to hobby, rozšiřuju si denně obzory, mám svůj svět. Dobré je myslet i na dobu, kdy děti budou velké. Mít velký dům a cestovat je fajn, ale důležité je mít i něco svého, něco umět, něčemu rozumět, stát se může cokoli (děti se odstěhují, přijde rozvod) a vlastní kariéra/zájmy jsou pak nenahraditelné.