3. dítě nebo vš

Anonymní
5.2.15 10:43

3.dítě nebo vš

Krasny den všem. Nějak jsem se dostala do nulteho období života a resim co dal. Vím, ze rozhodnout se musím stejne sama, ale spis me zajima názor vás ostatních. Mam 2 děti, krasne zdravé. Delaji mi radost. Starší půjde do 3.tridy, mladší chodí do školky. Me je 29. Resim ovsem dilema jestli si nedodelat vs dalkove. Kamarádky v mem okoli dodelavaji školy. Mam z nich radost, ale nechci aby se na me dívaly jako na tu co se dobre vdala a na školu se vyprdla. Je fakt, ze po skončení střední školy jsem nastoupila k manželovi do firmy a od té doby tu jsem. Mam na starost fakturaci a pracovní dobu individualni. Mohu si odjet kdy potrebuji a nebo byt doma s dětmi když jsou nemocné. Velký dum, kam se vejdou jeste další 2deti a mely by pokoj pro sebe. Financi dost. Jenže si neumím představit, ze budu zbytek života koukat do pc a dělat faktury. Teď mladší povyrostla a zaciname i víc cestovat. Jak byste se v této situaci rozhodovaly vy? Miminko bych jeste jedno chtěla. Ale školu taky. Naraz bych to asi nedala. :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41130
5.2.15 10:46
@Anonymní píše:
Krasny den všem. Nějak jsem se dostala do nulteho období života a resim co dal. Vím, ze rozhodnout se musím stejne sama, ale spis me zajima názor vás ostatních. Mam 2 děti, krasne zdravé. Delaji mi radost. Starší půjde do 3.tridy, mladší chodí do školky. Me je 29. Resim ovsem dilema jestli si nedodelat vs dalkove. Kamarádky v mem okoli dodelavaji školy. Mam z nich radost, ale nechci aby se na me dívaly jako na tu co se dobre vdala a na školu se vyprdla. Je fakt, ze po skončení střední školy jsem nastoupila k manželovi do firmy a od té doby tu jsem. Mam na starost fakturaci a pracovní dobu individualni. Mohu si odjet kdy potrebuji a nebo byt doma s dětmi když jsou nemocné. Velký dum, kam se vejdou jeste další 2deti a mely by pokoj pro sebe. Financi dost. Jenže si neumím představit, ze budu zbytek života koukat do pc a dělat faktury. Teď mladší povyrostla a zaciname i víc cestovat. Jak byste se v této situaci rozhodovaly vy? Miminko bych jeste jedno chtěla. Ale školu taky. Naraz bych to asi nedala. :think:

Hodně záleží jaký směr studia by tě bavil a co by jsi do budoucna chtěla dělat. A jestli tu vejšku k práci potřebuješ nebo jen pro tvůj pocit, že tu vejšku máš.
Jestli tě baví např. jazyky, nebo by jsi chtěla ekonomii dělat i na vejšce. Jakou máš představu o svém budoucím povolání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
5.2.15 10:52

Tak na tvém místě bych asi klidně začala studovat a trochu se pověnovala sobě. Další dítě si můžeš klidně pořídit až třeba za 5 let, když ho pořád budete chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.15 10:54

Mam ekonomku. Chtěla bych obchodní hotelovou školu. Zamereni na gastronimii, cestovní ruch, hotelnictvi. V budoucnu bud cestovat nebo mít kancelář. Což k me profesy není extra výhoda, ale některé vyucujici předměty ano.

• Citovat
  • Upravit
16140
5.2.15 10:55

Jestli tušíš, že na tvé vysněné pozice je VŠ potřeba, a jaká, tak jdi studovat. Jestli ti jde jen o zisk titulu na jakékoliv i soukromé škole, vyprdni se na to, protože dnes je třeba titul z UJAK spíš za trest, to už je lepší středoškolák s dobrou praxí.
Studovat bych šla jen buď v případě nutnosti prí své povolání nebo v případě enormního zájmu o nějaký obor a touze se tím směrem rozvíjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101591

No a co myslíš, že budeš dělat s tou VŠ? Velice pravděpodobně taky koukat do PC a možná tedy nedělat faktury, ale něco malinko jiného… jako neodrazuju tě od VŠ, to ne, ale chce to vědět jako chceš dělat a proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50133

Přihlásila bych se na VŠ, 3.dítě si můžete pořídit časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41130
5.2.15 10:59
@Anonymní píše:
Mam ekonomku. Chtěla bych obchodní hotelovou školu. Zamereni na gastronimii, cestovní ruch, hotelnictvi. V budoucnu bud cestovat nebo mít kancelář. Což k me profesy není extra výhoda, ale některé vyucujici předměty ano.

Tak pokud je tvůj sen mimo obor, souhlasím s tou školou. Třeba zjistíš, že se tam hodně naučíš, nebo třeba to bude k ničemu, ale minimálně si to vyzkoušíš. Nicméně jestli to chápu chtěla by jsi pak podnikat sama na sebe, ano? To sežere dost vlastních peněz do začátku a hlavně času, pokud budeš chtít být úspěšná - obávám se, že by ti na třetí dítě moc nezbyl čas. bylo by to něco na úkor něčeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
5.2.15 11:00

Já mám mimi při dálkovým, a nejsem sama. Záleží teda, co bys dělala za školu a jestli máš možnost hlídání.
Já bych se v tvém případě rozhodla asi pro školu, ale jsem úplně jiný případ - mám střední, ze které není uplatnění, bydlím v kraji s vysokou nezaměstnaností, takže jsem pracovala jen v pomocných profesích s minimálním platem. Výšku si dělám i proto, abych nebyla pořád závislá na partnerovi (i když to samozřejmě není hlavní důvod).
Anebo miminko a až trochu odroste, šup na výšku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.15 11:01

V mém případě co se týká cestovního ruchu v kombinaci s kombinovaným studiem není moc možností si vybírat, takže soukromá škola je nejspíš nevyhnutelná. I když jde „jen“ o bakalářské studium.

• Citovat
  • Upravit
4624
5.2.15 11:02

Jsi přesně ve věku, kdy se můžeš rozhodnout pro jedno nebo pro druhé. Obojí nedoporučuji, budete trpět všichni.
Máš představu, co chceš po dokončení VŠ dělat? Tedy i jakou VŠ chceš studovat? Počítej s tím, že VŠ ti bez praxe bude k… Takže se musíš sunout směrem, kde se vážně uplatníš. Za 5 let bude mladšímu 8, to už bude i na to, abys nastoupila do nějaké pořádné práce (popř. u muže ve firmě na pořádnou pozici, což vyžaduje i hodně času) a získávala praxi a dále profesně rostla. Pokud nemáš žádnou strategii, bude to vše jen ztráta času. Už nejsi nejmladší, máš rodinu, a nemůžeš si proto dovolit plýtvat časem. Doporučuji mít plán, strategii. Vím, že to zní humorně, ale život běží strašně rychle, zejména pak po té pětatřicítce, kdy se s každým rokem tempo nepříjemně zvyšuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
5.2.15 11:09

V úvodním příspěvku píšeš o tom, že školu dělají kamarádky, ne, že máš touhu něco studovat, něco tě zajímá. Takže z mého pohledu, proč si dělat vysokou? Potřebuješ to v práci? Je obor, po kterém toužíš? Nestačil by třeba jen kurz nějakého zaměření, který by tě bavil? Ono studovat dálkově, pracovat a mít rodinu není žádný med, samozřejmě proč ne, ale ty jsi nepsala nic o vlastních touhách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
5.2.15 11:27

Zalezi na tom, proc studovat

Ja jsem treba typ vecneho studenta ve smyslu, ze me bavi chodit do skoly. Rada se neco ucim. Nejsem typ karieristky anikdy mi ani neslo o titul, takze studuju jen z toho duvodu, ze jsem nasla obor, ktery me bavi i skolu, se kterou jsem spokojena. Ale to hledani trvalo-tohle jemuj 5. Pokus o vysokou a nastesti jsem u nej uz zustala. Ty predchozinebyly spatne, ale po case jsem zjistila, ze me nebavi a nemam tak zadnou motivaci u studia setrvat. Kdybych nasla neco, co bych moc chtela studovat a bylo by to ve forme treba jen kurzu, sla bych do toho. Skola je trochulepsi v tom, ze je patrna perspektiva behem let studia, kdezto u kurzu muze clovek kdykoli vynechat, vzdyt co, nastoupim zase priste..
Je mi 30, jsem ve tretim rocniku dalkoveho studia, zaroven jsem v 6. mesici a statnice si budu muset odlozit na zari, protoze vychazi na termin porodu, ale uz ted premyslim, jestli nemam rovnou pokracovat na magisterske, dokud jsem v tomto zaprahu. Ono totiz taky dost zalezi na tom, jak jsi dlouho ze skoly a jak by ses adaptovala zpatky na studim. Mne to ze zacatku delalo fakt problem a da sse rict, ze az ve druhaku jsem nasla zpusob, jak jsme si pak se studiem hezky a nenasilne sedli. Mam sposutu spoluzacek, ktere behem studia porodily a studuji vesele dal. Vlastne to maji asi i jako rozptyleni-druhy zivot-takove odreagovani. Stejne jako jsem to do ted mela ja pri praci a chtela bych mit dal pri materske..
Takze zalezi na tobe.. Chces studovat ty sama, nebokvuli tomu, ze vsechny kamaradky kolem tebe to delaji? Mne zase vsichni rikaji, ze jsem blazen, ze studuju, to si nevyberes. Udelej to, co bys chtela a s cim budes spokojena ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.2.15 11:32
@Anonymní píše:
V mém případě co se týká cestovního ruchu v kombinaci s kombinovaným studiem není moc možností si vybírat, takže soukromá škola je nejspíš nevyhnutelná. I když jde „jen“ o bakalářské studium.

Dálkově jde myslím cestovní ruch v Hradci Králové, na státní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.15 11:47

Mně studium taky baví, dodělávám si doktorát. Mám ráda pocit, že něčemu opravdu rozumím a mám „svůj zájem“ mimo rodinu a práci. Vzdělání se mi samozřejmě hodí, ale doktorát nedělám z praktického důvodu. Je to hobby, rozšiřuju si denně obzory, mám svůj svět. Dobré je myslet i na dobu, kdy děti budou velké. Mít velký dům a cestovat je fajn, ale důležité je mít i něco svého, něco umět, něčemu rozumět, stát se může cokoli (děti se odstěhují, přijde rozvod) a vlastní kariéra/zájmy jsou pak nenahraditelné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová