Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máme trojkombinaci, ale jsme vesničani–kočárek věčne od bahna, od psích tlapek.. potřebovala bych ještě něco do města, ale nechce se mi kupovat další trojkombinace. Nemáme ještě golfky, tak jsem si říkala, že bych to vyřešila tím. Ale-jsou vhodné už pro 3,5měsíční dítě? Popř. které.. nerada bych nějaké za tisícovku ze supermarketu, počítám, že tohle dítě budu vozit déle než předchozí (první dcerku jsem v 1,5roce vyhodila z kočárku,musela si všechno odchodit, nebo jsme ji nosili-a do toho už znovu nejdu, máme ty děti nějaké moc velké…).
Pročetla jsem už diskuze ohledně kočárků, ale přesto se ptám..
požadavky: často je budu skládat do kufru u auta
raději větší kolečka-i na dlažební kostky..
nebo: je nějaká kárka, ne přímo golfky, která jde dobře skládat? to je pro mě hodně důležité..
nemusím mít ani moc velký nákup. košík, stejně tam nic nedávám..ani netrvám na velké výbavě typu držák na pití…
u ceny nemám jasno, vzhledem k tomu, že jsme teď kočárek nekupovali nový, asi bychom přežili i dražší golfky/kárku..
ufff… jo, a nejlépe ještě aby na to pasoval nějaký fusak, přeci jen budu to dítě vozit přes zimu
ještě dodávám: ve městě vezu dítě tak max. 2h, spíš víc času bude trávit v té 3-komb. co už máme doma…
Pokud by slo o nejake PegPerega, ktere jdou uplne do lehu, tak snad by se to prezit dalo. Ty maji i ty drzatka na piti a slusne kolecka. Skladani nevim, tenhle kocar nevlastnim. Kazdopadne pokud golfky pro tak male dite, tak urcite do uplneho lehu a to maji maloktere. Pegperega nejsou ani moc golfky, ale ucel by to splnilo. Zkus omrknout jednotlive typy. Patri ale mezi ty drazsi…
Terik
A co třeba Croozer? Je to teda vozík za kolo, ale dá se tam dokoupit dětská baby vložka pro děti už od narození. V základní výbavě máš velké přední kolečko (vhodné do terénu, pro in-line), malé buggy kolečko (do města a na rovnější povrch), a samozřejmě i připojení na kolo. Velikost úložného prostoru závisí na tom, jestli budeš mít Croozer pro jedno nebo dvě děti. Do jednomístného se Ti vejde tak 1-2 tašky s nákupem. Dítko budeš mít schovaný, ale bude zároveň dobře vidět ven.
Jana
Jano, ale je to skládací? já mám v kufru od auta totiž ještě bednu na psa, potřebuju něco opravdu placatého…
Terik. díky za tip, jdu někde zkusit hledat info o tom jak moc dobře se Perega skládají, určitě je má hodně lidí, viděla jsem je často-jednou jsem to už hledala, tu cenu bych přežila-jak píšu, fakt jsem na druhé dítě nic moc nekupovala a chci si to maximálně usnadnit-i za cenu větší investice
Jasně, složíš ho na placku cca 30 cm vysokou a je to takový malý tank v dobrém slova smyslu - kovová konstrukce, odolný materiál skladný téměř nezničnitelný.
díky moc za tip, to mě nenapadlo.. zkusím si ho někde sehnat a narvat do auta, to je pro mě limitující faktor, bednu vozit musím skoro pořád
Croozer je super věc ale zdaleka nemůže nahradit kočár, co se týče pohodlí dítěte, primárně byl vymyšlen pro jiný účel. Hlasovala bych pro golfky, koukni na www.detskyraj.cz, vyprodávají loňská perega za asi pět a půl tisíc. Jdou polohovat až do lehu a jsou krásně polstrované, tak myslím, že je můžeš bez výčitek používat od čtyř měsíců, znám dost holek, co to tak pořešilo ![]()
A co si poridit golfky,na ktere pasuje autosedacka?Treba Zapp,Bugster(nevim jestli to pisu spravne),Maxi Cosi,BBconfort atd…
Anonymni píše:
A co si poridit golfky,na ktere pasuje autosedacka?Treba Zapp,Bugster(nevim jestli to pisu spravne),Maxi Cosi,BBconfort atd…
To ten kocar pak muzes pouzivat bez vycitek uz od tri mesicu.
PS:odeslalo se to driv,nez jsem to dopsala ![]()
Řešila jsem teď úplně stejný problém. Jsme také vesničani, s kočárem (trojkombinací), těžkým jako prase. Když s ním vjedu do obchodu, připadám si jako JZDák. Hledala jsem ultra lehké golfky, kde i 4měsíční miminko může cca 2 hodinky poležet. Kámoška mi ukázala TFK Buggster. Je naprosto lehoučký, dá se krásně složit skoro jednou rukou, úžasně se s ním jezdí a hlavně - sedačka je široká, takže se v něm později krásně uvelebí i větší dítko. To je ale jen tip, nevím, jaké zkušenosti mají ostatní.
Zdraví Maaca
Ahoj emitom,
navrhovaal bych tento kočár: http://www.kocarky-teutonia.cz/produkty.php?…
Vzhledově je moc hezký a kvalitní. Je opravdu krásně a jednoduše skladný (předváděli nám ho totiž v obchodě) A myslím že má moc příjemnou cenu.
Zkus se mrknout. ![]()
s tou autosedačkou asi neee.. máme svoji, investice do další se mi zdá zbytečná.. navíc naše dítě asi nebude žádný drobek, takže brzy půjde do té větší velikosti sedaček..
golfky bývají do kolika kg? uvezou třeba i 15-ti kilové dítě?
vetsina golfek je do 15kg, ale nektere kocary tam maji uvedeno i 18kg
terik
no, 15kg měla starší dcerka v 15měsících.. asi téhle dám dietku..