3měsíční mimčo odmíta levý prso

876
10.2.13 21:03

3m mimčo odmíta levý prso

Ahoj
potřebuji radu co dělat. Mám 3m holčičku. Je to týden co začala odmítat levý prso. úplně. ani se nepřisaje. začne plakat, propíná se.Na pravý se přisaje normálně. kojím teda z pravýho prsa. Máme do toho spurt takže kojím a levý prso odsávam a pak dávám lahvičkou. Cítím že mlíka je asi mín protože tak 2-3 dni při kojení necítim spouštěcí reflex. z levýho odsaju tak 90 až 120 ml.co dělat? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
10.2.13 21:07

Zkoušela jsi přiložit v noci, když je rozespalá? V noci většinou děti dělají menší cavyky. případně bych zkusila (ale bude to chtít trochu štěstí a časování) roztahat levý prso odsávačkou a pak jí ho rychle vrazit, aby jí to z něj teklo hned. S tou flaškou bych byla opatrná, obzvlášť když je problém, z flašky to teče hned, pokud navíc máte nějakou obyč, tak to často teče celkem bezpracně, aby pak nezačla odmítat kojení jako takové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
10.2.13 21:07

U nás pomohlo při kojení z toho prsa co nechtěla chodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
10.2.13 21:10

U nás u starší dcery pomohla změna polohy. Asi už byla starší, když začala odmítat pít z levýho v klasické poloze. Zkusila jsem ji otočit do fotbalové či jak se tomu říká a pila. V noci jak byla rozespalá, tak cavyky nedělala, to fakt funguje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
10.2.13 21:23

Zkusila jsem i jinou polohu a nic. V noci je trochu problem- ona spí v kuse od osmý večer až do 5 ráno. pak hned přiložím na levý. to jde ale přes den nic. odsávačkou- ono to trvá než se odsávaní rozjede tak nevím. četla jsem na kojení. net nejaké tipy tak zkusím.
Tak nějak to prso byl problém od narození ale ne tak moc jak teď. Celkově mám pocit že mám mlíka míň. Za poslední měsíc i přibrala míň ale přibrala. Je po 1. očkování a je taková rozhozená tak snad se vše upraví. Je mi ale divné že necítim při kojení ten reflex. vždy to bylo až mírně bolestivé a teď nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
10.2.13 21:23
@Gladys píše:
Zkoušela jsi přiložit v noci, když je rozespalá? V noci většinou děti dělají menší cavyky. případně bych zkusila (ale bude to chtít trochu štěstí a časování) roztahat levý prso odsávačkou a pak jí ho rychle vrazit, aby jí to z něj teklo hned. S tou flaškou bych byla opatrná, obzvlášť když je problém, z flašky to teče hned, pokud navíc máte nějakou obyč, tak to často teče celkem bezpracně, aby pak nezačla odmítat kojení jako takové.

Použ. Avent

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4853
10.2.13 21:28

Slyšela jsem, že odmítání levého prsa, je kvůli srdci, jak pumpuje krev, že je tam jinej tlak v tom prsu, nevim co je na tom pravdy, malá mi z levého pila, ale radši měla pravé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.2.13 21:30

@critline já ho teď taky necítím, někdy se mi z druhýho prsa ani nespustí mlíko, ani to nezabolí, nezatrne či jak to popsat, zkrátka nic, nabídka a poptávka jsou natolik vyrovnané, že to není potřeba. To není známka nedostatku. Jinak mimina přibírají postupně méně a méně, nejraketovější přibírání je tak do těch 3m a pak to může klesat klidně na půlku, dítě se víc hýbe, tak to spálí a méně se uloží.
Co zkusit vzbudit v noci?
Jinak avent je dobrej tvarově, ale zkrátka z tý dírky to teče nebo aspoň kape. Asi zatím jediná flaška, kde se dítě musí pořádně snažit, je ta Calma od medely, protože je tam ventilek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
10.2.13 21:33

Hele, mě levý prso odmítaj obě moje děti. Možná nějaký fyziologický problém či co. Syn se mi odstavil z levého přesně ve čtyřech měsících a dcera ve čtyřech a půl. Syna jsem kojila pouze z jednoho prsu až do jeho jedenáct i měsíců a dceru hodlám kojit co nejdéle to půjde. Kojim jen z pravého prsu a v pohodě. Tvorba mléka se ustálí a stačí to. Dcera přibývá skvěle. Určitě vyzkoušej co tady holky radí, ale kdyby to nezabralo /u mě bohužel všechny všechno zabralo jen dočasně a potom prsu stejně odmítala/, tak se neboj kojit se dá taky pouze z jednoho a stačí to. Lidské tělo je fakt dokonalý ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
10.2.13 21:39

Mi malá taky odmítala prso, ale to pravé. Nakonec jsem kojila jen v leže na levém boku a vždy v nestřežený okamžik jsem se víc vytočila a fukla ji do pusy i to pravé byla tak zblblá, že ho vzala na milost.Sice to byl trochu tělocvik, ale chytla se vždy :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
10.2.13 21:39

Já se přiznám, že u obou dětí jsem měla slabší levé prso a táhlo to převážně pravé. Prostě zkoušet a nebát se. Ono i pravé to utáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
10.2.13 21:40

Holky dík za rady. Nechci kojení vzdát.
Je to moje druhé mimi a i první dcerka měla raději pravý prso ale vše bylo ok. Četla jsem že tohle se objevuje u žen co mají nějaký problém s prsama. Ja jsem už od 18 let sledována v mamolog. centru a co rok kontrola.Tak možná i to.
Asi si to moc beru. Vždy jsme měla názor že když to kojení nepůjde tak máme UM. Ale najednou to nemůžu strávit že bych ji nekojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6347
10.2.13 21:43

@critline my si doma z toho delali srandu, ze z leveho tece desitka a jemu spakovala 12 z praveho :-)
Take mi to delal, takze jsem chodila, nechala prisat k pravemu a po chvilce strcila leve. Menila polohy. Problem byl, ze z toho leveho mu to strikalo tak nejak divne do pusy a on to proste nechtel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
10.2.13 21:58
@critline píše:
Holky dík za rady. Nechci kojení vzdát.
Je to moje druhé mimi a i první dcerka měla raději pravý prso ale vše bylo ok. Četla jsem že tohle se objevuje u žen co mají nějaký problém s prsama. Ja jsem už od 18 let sledována v mamolog. centru a co rok kontrola.Tak možná i to.
Asi si to moc beru. Vždy jsme měla názor že když to kojení nepůjde tak máme UM. Ale najednou to nemůžu strávit že bych ji nekojila.

Tak já si nemyslím, že vzhledem k problému. Protože já mám prsa OK a taky mám levé slabší…

Spíš bych řekla, že každá mamina má jedno prso silnější a druhé ne a ono i dítko vycítí a pak podle toho má priority..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
10.2.13 22:01

Moje malá přímo levý prso neodmítala, ale protože z něj stříkalo málo mlíka, rychle se na tý straně unavila a usnula. Za krátko se hladová vzbudila, z levýho to prostě nešlo, tak přišlo na řadu pravý. V levým se začalo tvořit málo mlíka a já už se strachovala, že budu nadobro kojit jen z jednoho. Začala jsem mlíko z levýho prsa odstříkávat odsávačkou, ale moc to nešlo. Pak jednou malá jeden den míň vypila a mně se v pravým začala dělat zatvrdlina. Bála jsem se toho, tak jsem to prso večer pořádně ledovala. Na zatvrdlinu to sice pomohlo, ale přehnala jsem to, protože se mi do rána v tom prsu neudělalo mlíko. Najednou jsem neměla ani v levým, ani v pravým. Malá, chudák, hladová. Už jsem myslela, že pojedu pro UM. Ale měla jsem ji neustále na prsou, střídala jsem je. A nakonec to dopadlo tak, že se mi rozkojila obě prsa. Jak zuřivě tahala, tak se pak víc naplnilo i to levý a líp teklo. Pak už jsem je normálně střídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová