6měsíční od včera odmítá flašku

2435
9.2.13 13:25

6 měsíční od včera odmítá flašku

Ahoj maminky, už začínám být zoufalá, malý má 6,5 měsíce, od 4 měsíce je plně na UM, má ABKM. Od včera naprosto odmítá flašku a cokoliv co je v ní. Je pouze na kaši, ovocné přesnídávce (pouze kupovanou a jeden druh, jiné nechce. Bojím se, že má málo tekutin. Plenku měl v noci 12 hod a byla skoro suchá. Dneska nevypil vůbec nic. Cokoliv se mu snažím dát, začne hystericky ječet. Bojím se taky proto, že od narození má rozšířenou ledvinovou pánvičku a chodíme na kontrolu ledvin, tak aby mu nedostatek tekutin neublížil. Nevíte, jak na něj? Proč to dělá? Moc vám děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25959
9.2.13 13:40

Nerostou mu třeba zoubky? Zkus dávat tekutiny ze lžičky. Vodu, mlíko, cokoliv ať do něj aspoň něco dostaneš ;) Jestli si dá přesnídávku, tak ji taky klidně nařeď vodou. Jinak asi neporadim, nevim jestli může být i něco jako bojkot kojení u dětí na UM :think:
Nabídnout jinou lahvičku si nezkoušela? S jinym pítkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
9.2.13 13:42

Taky mě napadly zuby a nebo jinou savičku na flašce, jestli už nechce s více dírkama, nadře se a potom se u toho vzteká a nebo ještě vxzkoušet jinou chuť UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
9.2.13 13:43

@petrul bojkot být může, první dcera nám bojkotovala jak to jen šlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
9.2.13 13:44

Nebo mě ještě napadl růstový spurt, ale to nevím jak to takto funguje s flaškou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
9.2.13 13:45

Určitě bych dávala lžičkou a zkusila větší dírku na flašce, od 6ti měsíců už je třetí velikost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
9.2.13 13:55

Ahoj, nám je jedenáct měsíců a asi od 5.měsíce jsme úplně bez mléka. Taky jsme byly na UM. takže bojkot určitě jde. U nás to vypadalo úplně stejně jako u vás. Vyzkoušeli jsme totálně všechny možnosti. Dodnes jakmile pozná, že jí dávám mléko má záchvat jako blázen a prostě do ní nedostanu ani kapku.Ani ve spaní to nezabírá. Doktorka říkala, že se to občas stává. Prý děti co to mléko nechtějí jsou. Taky mám strach neb malá měla zánět ledvin a taky chodíme na kontroly na nefrologii. Mě ale alespoň pije vodu asi 300ml za den. Víc do ní nedostanu. Mě se hodně osvědčilo dávát stříkačkou. Bohužel to bylo vždy na sílu v leže jinak bych do ní nic nedostala. Bylo sice riziko vdechnutí, ale nic jiného se nedalo dělat. Každý den co nechce pít se děsím dehydratace a to už přes půl roku. Přeju Ti aby to nebyl váš případ, protože je to o nervy pořád hlídat pití. My museli v pěti měsících přejít na prostě tuhou sravu - jogurty, kaše a rvát UM kam to šlo. asi jsem Ti moc nepomohla.Snad má někdo něco co Ti pomůže. My už to vzdali, a dokonce budeme muset začít pít mléko kravské. Sice nevím jak upravené a jak to bude probíhat ale to se dozvíme na roční kontrole od doktorky. Takže držím palce. Jo a UM jsme vyměnili snad všechny co existují a flašek a saviček mám doma desítky a nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
9.2.13 13:59

Zkoušela jsem mu dát čajík do hrníčku od 6m, to nechce taky. Mám tu flašku, ze které jí normálně a druhou s větší dírkou. Je mu jedno, co tam je za dírku, řve už když tu flašku vidí. Jinou příchuť mléka bohužel dát nemůžu, má ABKM. Ale tak mě napadá, doktorka nám dala místo Nutrilonu AC 1 už 2 a od té doby jedl hůř. Teď už to nechce vůbec. Ale on nechce ani čaj, nechce nic.
Zoubky mu rostou už asi měsíc, a pořád byl ok. Teď se mu prořezává první, má venku špičku.
Včera totiž zjistil, že se dá nožičkách stát, takže se mu to líbí a jediné, kdy je v klidu je, když se něčeho drží a stojí. To mu ale nechci moc dovolit, aby si neničil nožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
9.2.13 14:18

To urcite bude kvuli zoubku.Me to taky mala delala, namazala jsem dasna mundisalgelema, nosila na rukach, zpivala a ona pila, byla to drina, ale co uz, tekutiny mit musi.Taky mi pak zacla lip pit, kdyz jsem ji do mlicka vmichala jednu odmerku nemlecne kase lipove od nestle, zmeni to chut mlicka a je to trosku hustejsi.Tak drzim pesti at je brzo lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
9.2.13 14:53
@Gaaabiii píše:
To urcite bude kvuli zoubku.Me to taky mala delala, namazala jsem dasna mundisalgelema, nosila na rukach, zpivala a ona pila, byla to drina, ale co uz, tekutiny mit musi.Taky mi pak zacla lip pit, kdyz jsem ji do mlicka vmichala jednu odmerku nemlecne kase lipove od nestle, zmeni to chut mlicka a je to trosku hustejsi.Tak drzim pesti at je brzo lip.

kaši a různé příchutě mu dávám do každého mlíčka, protože jen po mlíčku blinká. já už fakt nevím. no zkusím nosit, ale on už vidí, že ho beru do ruky s flaškou a ječí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.2.13 15:10

@Granda a tu lžičku jsi zkoušela? Lžičkovat tekutiny je samozřejmě vopruz, ale některé děti to celkem dobře akceptují. Jinak určitě hlídat, do plínky dej kdyžtak látkovou plínku nebo bílý kapesník, jakmile by přestal čůrat nebo jen pár tmavých kapek, začal být apatický, mít hodně suchou pusu, sliznice by taky vypadali suché, tak do nemocnice, vím minimálně o jednom dítěti, které kvůli zoubkům fakt skončilo na kapačce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
9.2.13 15:23

@Gladys no jediné co do něj dostanu je to na lžičce, jinak nic. A i to jen omezené množství, sní trochu kaše a už do toho mlátí, že nechce a plive to ven. No dneska ho bude hlídat skoro teta, u které je rád a třeba ona na něco přijde, jak to do něj dostat. o situaci ví, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
9.2.13 15:53

Jakou má to mlíčko teplotu? My teď bojujem se zubama a všechno musí být studené - pokojová teplota - jinak řve a nic nechce. Není třeba problém v tomto? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
9.2.13 15:57
@jayjayka píše:
Jakou má to mlíčko teplotu? My teď bojujem se zubama a všechno musí být studené - pokojová teplota - jinak řve a nic nechce. Není třeba problém v tomto? :nevim:

to vyzkouším, ale kaši jí taky teplou. já už fakt nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
9.2.13 16:00

@Granda Mě nechce teplýho vůbec nic. No zkus a uvidíš. Snad aspoň něco vypijete. Nám hodně chutnají ty ovocný šťávičky ;) Kupuju Hami. A chystám se oprášit odšťavňovač :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová