Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky,
Chtěla jsem se zeptat, jak dloho může být připravené UM v lahviče před ohřátím? Jestli třeba vadí, když se malá o půlnoci vzbudí na krmení, já jí dám napapat a pak si hned připravím do jiné lahvičky další dávku, pak jdu spát a cca za tři hoďky jí to při dalším krmení až ohřeju???Vadí to? Dík moc.
Podívej se na krabici výrobce UM, které používáte. Beba Sensitive má spotřebovat okamžitě, Sunar N. HA tuším do hodiny s tím, že už se nemá znovu ohřívat. Výrobci asi vědí, proč to tam píší, osobně by mě nenapadlo tohle dělat - je problém ohřát v noci vodu a UM tam nasypat?
Sice zkušenost nemám, ale měla jsem teď vzorek nějakého sunaru a tam je ohřívání výslovně zakázané. Dávám malé mléčné kaše a ty se taky mají zalívaz 50°C, kvůli bifido kulturám. TAk nevím, jestli je to jen kvůli „kvalitě“ mlíčka nebo to může být i nějak nebezpečné. Připravila bych si studenou převařeno vodu, do termosky teplou a v noci podle potřeby namíchala…
No je to o několik minut zdlouhavější(a s malou v ruce i náročnější)a hlad je většinou akutní, tak jsem chtěla celý proces urychlit…jen se ptám, pokud je to špatně, tak bych to samozřejmě nedělala!!Mám ohřívačku a ohřívaní trvá 8min.,tak o těch pár chvil navíc malou zkusím udyndat, to je jasný…jen mi ve tři ráno těch 8min. přijde nekonečných!!Na krabici o tom nic není, jen o opakovaném ohřívání a to je jasné, to neřeším, víckrát bych mlíčko prostě neohřívala…
@Havanna Já se omlouvám, že vůbec přispívám - kojila jsem. Ale co znám holky, tak měli - jak jsem psala - jednu lahev se studenou vodou, pak termosku s vařící, namíchali potřebnou teplotu, zamíchali mlíčko a bylo. A to mi neříkej, že to bude delší jak 8 minut… ![]()
A proč si neuděláš buď horkou vodu do termosky a nebo si ohřej vodu v rychl. konvici. Je to hned a nemusíš nic ohřívat.
Nevím jak jinde v nemocnicích, ale ve Fakultní nemocnici v Hradci se UM( Beba, Nutrilon) na noční krmení pŕipravuje v mléčné kuchyni, zchladí se, rozveze se po odděleních. Tam se dává do ledničky, jen nevím na kolik stupňů je zchlazené, bohužel. Přes den se vaří čersyvé.
Takže ohřívačku můžu vyhodit
OK, beru v potaz a děkuji za rady.Od teď to budu prostě dělat jinak ![]()
Ahoj,
já jsem si taky pořídila ohřívačku a leží mi tu ladem.
Hlad je vždy příerně akutní, tak si nachystám před spaním do všech lahviček vodu, do dávkovače Hipp a jen co malá začne hekat, tak jdu zapnout konvici a tu horkou vodu naliji do lahvičky, takže je to tak otázka dvou minut.
Když jsem se crcala s ohřívačkou, probrali jsme se všichni řevem malý. ![]()
@Havanna já to ohřívám v mikrovlnce tu vodu. Převařím si jí dopředu a pak jí přihřeju na 25 sekund v mikro a do minuty malinkej papá. Zatim vše ok. ![]()
@Havanna píše:
No je to o několik minut zdlouhavější(a s malou v ruce i náročnější)a hlad je většinou akutní, tak jsem chtěla celý proces urychlit…jen se ptám, pokud je to špatně, tak bych to samozřejmě nedělala!!Mám ohřívačku a ohřívaní trvá 8min.,tak o těch pár chvil navíc malou zkusím udyndat, to je jasný…jen mi ve tři ráno těch 8min. přijde nekonečných!!Na krabici o tom nic není, jen o opakovaném ohřívání a to je jasné, to neřeším, víckrát bych mlíčko prostě neohřívala…
8 minut
Mě když se kluk vzbudil, šla jsem do kuchyně, tam jsem měla v lahvičce připravenou vodu, dala jsem to na pár sekund do mikrovlnky, vytáhla a nasypala připravené mléko z víčka. Záležitost minuty? Minuty a půl? proč si to komplikuješ ohřívačkou? ![]()
@Havanna - já si udělám dvě mléka do lednice večer, když malý usne (cca v půl sedmé) a pak mu je postupně ohřeju, jak se vzbudí (cca v jednu a ve čtyři). Dělám to tak od jeho 4 měsíců, takže 5 měsíců a v pohodě. Má bio compiotic. I jsem se na to psala doktorky a ta mi řekla, že když to tam nenechávám dýl jak 12 hodin, tak to nevadí a samozřejmě, když to opakovaně neohřívám.
@monika32 píše:
8 minut![]()
Mě když se kluk vzbudil, šla jsem do kuchyně, tam jsem měla v lahvičce připravenou vodu, dala jsem to na pár sekund do mikrovlnky, vytáhla a nasypala připravené mléko z víčka. Záležitost minuty? Minuty a půl? proč si to komplikuješ ohřívačkou?
Zeptam se jako blbec, ale davaa do mikrovlnky lahvicku sestavenou nebo otevrenou?
V mikrovlnce není moc dobré ohřívat… Já mám vždycky uvařenou vodu v konvici. V noci jdu do kuchyně, zapnu na pár vteřin, naliju do lahvičky a nasypu mlíčko. No a je hotovo. Je to za chvilku hotovo. A s tou termoskou to dělají zase moje kamarádky. Každý si zvykne na něco jiného. Ale v mikrovlnce? Tak to dám výjmečně.
@monika32 píše:
8 minut![]()
Mě když se kluk vzbudil, šla jsem do kuchyně, tam jsem měla v lahvičce připravenou vodu, dala jsem to na pár sekund do mikrovlnky, vytáhla a nasypala připravené mléko z víčka. Záležitost minuty? Minuty a půl? proč si to komplikuješ ohřívačkou?
Děláme to stejně..150 ml ohřívám 20 vteřin, nasypu, zamíchám a dlabe se.