Vždy čerstvé UM?

19
9.2.13 00:30

Vždy čerstvé UM?

Ahojky,
Chtěla jsem se zeptat, jak dloho může být připravené UM v lahviče před ohřátím? Jestli třeba vadí, když se malá o půlnoci vzbudí na krmení, já jí dám napapat a pak si hned připravím do jiné lahvičky další dávku, pak jdu spát a cca za tři hoďky jí to při dalším krmení až ohřeju???Vadí to? Dík moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Naima
9.2.13 00:38

Podívej se na krabici výrobce UM, které používáte. Beba Sensitive má spotřebovat okamžitě, Sunar N. HA tuším do hodiny s tím, že už se nemá znovu ohřívat. Výrobci asi vědí, proč to tam píší, osobně by mě nenapadlo tohle dělat - je problém ohřát v noci vodu a UM tam nasypat?

• Citovat
  • Upravit
25210
9.2.13 00:45

Sice zkušenost nemám, ale měla jsem teď vzorek nějakého sunaru a tam je ohřívání výslovně zakázané. Dávám malé mléčné kaše a ty se taky mají zalívaz 50°C, kvůli bifido kulturám. TAk nevím, jestli je to jen kvůli „kvalitě“ mlíčka nebo to může být i nějak nebezpečné. Připravila bych si studenou převařeno vodu, do termosky teplou a v noci podle potřeby namíchala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
9.2.13 00:54

No je to o několik minut zdlouhavější(a s malou v ruce i náročnější)a hlad je většinou akutní, tak jsem chtěla celý proces urychlit…jen se ptám, pokud je to špatně, tak bych to samozřejmě nedělala!!Mám ohřívačku a ohřívaní trvá 8min.,tak o těch pár chvil navíc malou zkusím udyndat, to je jasný…jen mi ve tři ráno těch 8min. přijde nekonečných!!Na krabici o tom nic není, jen o opakovaném ohřívání a to je jasné, to neřeším, víckrát bych mlíčko prostě neohřívala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25210
9.2.13 01:04

@Havanna Já se omlouvám, že vůbec přispívám - kojila jsem. Ale co znám holky, tak měli - jak jsem psala - jednu lahev se studenou vodou, pak termosku s vařící, namíchali potřebnou teplotu, zamíchali mlíčko a bylo. A to mi neříkej, že to bude delší jak 8 minut… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
9.2.13 01:06

A proč si neuděláš buď horkou vodu do termosky a nebo si ohřej vodu v rychl. konvici. Je to hned a nemusíš nic ohřívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
9.2.13 01:08

Nevím jak jinde v nemocnicích, ale ve Fakultní nemocnici v Hradci se UM( Beba, Nutrilon) na noční krmení pŕipravuje v mléčné kuchyni, zchladí se, rozveze se po odděleních. Tam se dává do ledničky, jen nevím na kolik stupňů je zchlazené, bohužel. Přes den se vaří čersyvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
9.2.13 01:10

Takže ohřívačku můžu vyhodit :mrgreen: OK, beru v potaz a děkuji za rady.Od teď to budu prostě dělat jinak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.13 02:00

Ahoj, :mavam: já jsem si taky pořídila ohřívačku a leží mi tu ladem. :D Hlad je vždy příerně akutní, tak si nachystám před spaním do všech lahviček vodu, do dávkovače Hipp a jen co malá začne hekat, tak jdu zapnout konvici a tu horkou vodu naliji do lahvičky, takže je to tak otázka dvou minut. :) Když jsem se crcala s ohřívačkou, probrali jsme se všichni řevem malý. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
9.2.13 02:12

@Havanna já to ohřívám v mikrovlnce tu vodu. Převařím si jí dopředu a pak jí přihřeju na 25 sekund v mikro a do minuty malinkej papá. Zatim vše ok. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
9.2.13 06:50
@Havanna píše:
No je to o několik minut zdlouhavější(a s malou v ruce i náročnější)a hlad je většinou akutní, tak jsem chtěla celý proces urychlit…jen se ptám, pokud je to špatně, tak bych to samozřejmě nedělala!!Mám ohřívačku a ohřívaní trvá 8min.,tak o těch pár chvil navíc malou zkusím udyndat, to je jasný…jen mi ve tři ráno těch 8min. přijde nekonečných!!Na krabici o tom nic není, jen o opakovaném ohřívání a to je jasné, to neřeším, víckrát bych mlíčko prostě neohřívala…

8 minut 8o 8o Mě když se kluk vzbudil, šla jsem do kuchyně, tam jsem měla v lahvičce připravenou vodu, dala jsem to na pár sekund do mikrovlnky, vytáhla a nasypala připravené mléko z víčka. Záležitost minuty? Minuty a půl? proč si to komplikuješ ohřívačkou? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
9.2.13 07:09

@Havanna - já si udělám dvě mléka do lednice večer, když malý usne (cca v půl sedmé) a pak mu je postupně ohřeju, jak se vzbudí (cca v jednu a ve čtyři). Dělám to tak od jeho 4 měsíců, takže 5 měsíců a v pohodě. Má bio compiotic. I jsem se na to psala doktorky a ta mi řekla, že když to tam nenechávám dýl jak 12 hodin, tak to nevadí a samozřejmě, když to opakovaně neohřívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
9.2.13 07:13
@monika32 píše:
8 minut 8o 8o Mě když se kluk vzbudil, šla jsem do kuchyně, tam jsem měla v lahvičce připravenou vodu, dala jsem to na pár sekund do mikrovlnky, vytáhla a nasypala připravené mléko z víčka. Záležitost minuty? Minuty a půl? proč si to komplikuješ ohřívačkou? :nevim:

Zeptam se jako blbec, ale davaa do mikrovlnky lahvicku sestavenou nebo otevrenou?

• Citovat
  • Upravit
251
9.2.13 07:27

V mikrovlnce není moc dobré ohřívat… Já mám vždycky uvařenou vodu v konvici. V noci jdu do kuchyně, zapnu na pár vteřin, naliju do lahvičky a nasypu mlíčko. No a je hotovo. Je to za chvilku hotovo. A s tou termoskou to dělají zase moje kamarádky. Každý si zvykne na něco jiného. Ale v mikrovlnce? Tak to dám výjmečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
9.2.13 07:31
@monika32 píše:
8 minut 8o 8o Mě když se kluk vzbudil, šla jsem do kuchyně, tam jsem měla v lahvičce připravenou vodu, dala jsem to na pár sekund do mikrovlnky, vytáhla a nasypala připravené mléko z víčka. Záležitost minuty? Minuty a půl? proč si to komplikuješ ohřívačkou? :nevim:

Děláme to stejně..150 ml ohřívám 20 vteřin, nasypu, zamíchám a dlabe se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová