Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Havanna Převařím si vodu, do flašky nasypu um, potom si do mikrovlnky dám to množství co potřebuju zaliju um a papáme
dělali nám to tak i v nemocnici jak jsme byli s malým, odtama to mám, jinak by mě to asi nenapadlo ![]()
@Naima píše:
V tom pripade si nech neurcite a nepodlozene vykriky sebou, maji nulovou informacni hodnotu prave pro zakladatelku.
No jo no, ja bych ti mohla jeste dlouho vyvracet, ale nemam na to cas. Jdu udelat malicke mlicko zdraveji.
@Havanna tak my máme na mlíčku uvedeno spotřebovat do dvou hodin od přípravy. Já teda osobně chystám vždy čerstvé. Malá se v noci na jídlo nebudí a přes den je to otázka chvilky. Převařím vodu, naliji do láhve a tu ponořím do hodně studené lázně. Během chvilky zchlazeno, přisypu požadované množství UM, promíchám, zkontroluji a podávám. Je to otázka několika minut, takže nevidím důvod nějaké přípravy dopředu.
Když někam musím jít, tak doma nakrmím a vezmu sebou čerstvě připravené UM, dám do termoobalu pro kojenecké láhve, ty dvě hodiny to vydrží a je to v pořádku. Ale nechávat delší dobu bych měla obavy, jak tady píšou holky, po delší době už to není k jídlu.
@Langosinka Nezlob se na mě, ale to, co děláš nemám ráda. To mi dělá tchyně. Ona za mnou přijde, že vlastně vše dělám špatně: Proč malého nekoupu v ruce, ale cpu ho do vany na podložku, proč mu ohřívám jídlo v mikrovlnce atd. Ale když se ji zeptám, co je tedy na tom tak špatného, závadného, že se ráda nechám poučit a ona odpovídala přesně stylem, jako Ty (nic určitého).
Takže už nám odpovíš, proč je to tak špatné, vařit vodu v mikrovlnce? Mohla by jsi nás informovat, když my to evidentně nevíme, tak aby jsme popřípadě našim miminkům nedělaly špatně? Tak když něco víš, tak to napiš a nestyď se za svůj názor. Já se ráda nechám poučit. ![]()
@Maculinka píše:
@Langosinka Nezlob se na mě, ale to, co děláš nemám ráda. To mi dělá tchyně. Ona za mnou přijde, že vlastně vše dělám špatně: Proč malého nekoupu v ruce, ale cpu ho do vany na podložku, proč mu ohřívám jídlo v mikrovlnce atd. Ale když se ji zeptám, co je tedy na tom tak špatného, závadného, že se ráda nechám poučit a ona odpovídala přesně stylem, jako Ty (nic určitého).Takže už nám odpovíš, proč je to tak špatné, vařit vodu v mikrovlnce? Mohla by jsi nás informovat, když my to evidentně nevíme, tak aby jsme popřípadě našim miminkům nedělaly špatně? Tak když něco víš, tak to napiš a nestyď se za svůj názor. Já se ráda nechám poučit.
prosim tě, ví prd. Jen co jedna bába povídala. Kdyby byla mikrovlbka tak škodlivá, tak už půlka populace pochcípala, když jí maj skoro všichni. Jako to bylo s mobilama a televizí…
@Maculinka no pockej, ale ja jsem nerikala, ze ohrivat vodu v mikrovlnce je spatne, ale rikala jsem, ze ohrivat mliko v mikrovlnce je spatne. Ale v pohode, kazdy at si dela jak chce.
Mikrovlnku používám, ale nepovažuji ji jako uplně bezpečnou, takže radji používám sporák a pro malého obvzlášť. Články se dají najít a není jich málo. Přinejmenším některá tvrzení jsou zajímavá a i když třeba nebude vše pravda, tak na každém šprochu..o tom, že se na trh dostanou i nebezpečné věci, jen kvůli penězům si iluze nedělám.
http://www.ac24.cz/…ina-zarizeni
Zajimava kapitolka o kojeneckem mleku z mikrovlnky http://covamnereknou.blog.cz/…vlnna-trouba
Vodu na UM mám připravenou převařenou v konvici, a pak ji ohřívám v mikrovlnce v otevřené lahvičce - 180 ml 35 vteřin na plný výkon. Malá chtěla vždycky jíst hned a ne čekat, až uvařím vodu, namíchám, trefím teplotu. Ohřívačka absolutně o ničem, mám ji zavřenou ve skříni. Když mi zbylo UM, dala jsem ho do ledničky, a pokud další jídlo bylo do 2 hodin, což většinou bylo, tak jsem k němu přilila vařící vodu a srovnala teplotu, pak dosypala UM.
Příkrmy ze skleničky přendám do misky a taky ohřívám v mikrovlnce, 3×15 vteřin na plný výkon, mezitím promíchávám. Kamarádka ohřívá přímo ve skleničce 30 vteřin.
Zaplaťpanbu za microwave!
Přidávám taky jeden odkaz, i o mléku se tam píše.
http://www.zbynekmlcoch.cz/…era-pravidla
Tak je se připojím svou zkušeností. Synovi jsem vždy dělala mlíko třeba na 2 dávky do zásoby a ve flaškách si to dala hned do lednice. Připravovala jsem to se studenou vodou, takže se nic neohřívalo dvakrát a pak to šlo hned do ledničky. To myslíte, že je taky špatně? Nikdy nic nesmrdělo, nemělo z čeho když to bylo v chladu.Bylo to hlavně na noc, protože jak se vzbudil, tak chtěl hned jíst. Jen jsem to vyndala z lednice a ohřála v mikrovlnce. Takže asi všechno tak jak se nemá co? ![]()
Pokud jsi měla mléko, kde je napsáno, že můžeš, tak prosím. V opačném případě to v pořádku není. Vyzkoušela jsem 3 kojenecká mléka a maximum byly 2 hodiny. Osobně nechápu, co je za problém dosypat mléko později. Stačí dávkovač na sušené mléko a je to otázka pár vteřin. Nikdy bych to dítěti nedala, sama bych to ani nepila. A že chtěl hned jíst - tak prostě počká o 15 vteřin déle.
No, já nevím, jestli se to trochu nepřehání. Před těmi 4 lety mi i v prodnici řekli, že si to mám připravit dopředu, ať se nemusím s každou dávnkou připravovat. Syn to takhle měl 2,5 roku a byl zdraví a nic mu nikdy nebylo.
Mně řekli v porodnici, že to, jestli je dítěti zima, poznám podle ručiček, rozhodně ne podle zátylku nebo hrudníčku
.
Vždyť si to dělej jak chceš, já se držím toho, co uvádí výrobce. Ten to ví jaksi lépe, než Bůh v bílém plášti.
Ahojky, také mám ohrívačku ale přijde mi to tam moc zdlouhavé, ale používám pro ohřívání MM protože mlíčko odsávám. Ted už přidávám občas i Sunar, a mám vodu převařenou v 0,5l flaštičce v lednici, protože toho moc nepotřebuji, tak aby nějak nezatuchla, a naliji do flašky, a otevřené ohřeju v Mikrovlnce, mám to vychytané takže už vím jak dlouho, dám dávkovaček UM a protřebu a podávám, otáka cca 1 minuty
Ale neohřívala bych již namíchané UM s vodou v mikrovlnce, jednou jsem zkusila a bylo to takové divné…
V tom pripade si nech neurcite a nepodlozene vykriky sebou, maji nulovou informacni hodnotu prave pro zakladatelku.