Vždy čerstvé UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Naima
9.2.13 11:38
@Langosinka píše:
Stejne se tu jen bezhlave vysmivate a myslite si, ze jste s googlem sezrali moudrost sveta. Zakladatelka tematu se stejne ptala na neco jineho a nazor uz si musi udelat sama, at si ji budete presvedcovat jak chcete.

V tom pripade si nech neurcite a nepodlozene vykriky sebou, maji nulovou informacni hodnotu prave pro zakladatelku.

• Citovat
  • Upravit
202
9.2.13 12:07

@Havanna Převařím si vodu, do flašky nasypu um, potom si do mikrovlnky dám to množství co potřebuju zaliju um a papáme :) dělali nám to tak i v nemocnici jak jsme byli s malým, odtama to mám, jinak by mě to asi nenapadlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
9.2.13 12:08
@Naima píše:
V tom pripade si nech neurcite a nepodlozene vykriky sebou, maji nulovou informacni hodnotu prave pro zakladatelku.

No jo no, ja bych ti mohla jeste dlouho vyvracet, ale nemam na to cas. Jdu udelat malicke mlicko zdraveji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
9.2.13 14:56

@Havanna tak my máme na mlíčku uvedeno spotřebovat do dvou hodin od přípravy. Já teda osobně chystám vždy čerstvé. Malá se v noci na jídlo nebudí a přes den je to otázka chvilky. Převařím vodu, naliji do láhve a tu ponořím do hodně studené lázně. Během chvilky zchlazeno, přisypu požadované množství UM, promíchám, zkontroluji a podávám. Je to otázka několika minut, takže nevidím důvod nějaké přípravy dopředu.
Když někam musím jít, tak doma nakrmím a vezmu sebou čerstvě připravené UM, dám do termoobalu pro kojenecké láhve, ty dvě hodiny to vydrží a je to v pořádku. Ale nechávat delší dobu bych měla obavy, jak tady píšou holky, po delší době už to není k jídlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
9.2.13 16:24

@Langosinka Nezlob se na mě, ale to, co děláš nemám ráda. To mi dělá tchyně. Ona za mnou přijde, že vlastně vše dělám špatně: Proč malého nekoupu v ruce, ale cpu ho do vany na podložku, proč mu ohřívám jídlo v mikrovlnce atd. Ale když se ji zeptám, co je tedy na tom tak špatného, závadného, že se ráda nechám poučit a ona odpovídala přesně stylem, jako Ty (nic určitého).

Takže už nám odpovíš, proč je to tak špatné, vařit vodu v mikrovlnce? Mohla by jsi nás informovat, když my to evidentně nevíme, tak aby jsme popřípadě našim miminkům nedělaly špatně? Tak když něco víš, tak to napiš a nestyď se za svůj názor. Já se ráda nechám poučit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
9.2.13 17:11
@Maculinka píše:
@Langosinka Nezlob se na mě, ale to, co děláš nemám ráda. To mi dělá tchyně. Ona za mnou přijde, že vlastně vše dělám špatně: Proč malého nekoupu v ruce, ale cpu ho do vany na podložku, proč mu ohřívám jídlo v mikrovlnce atd. Ale když se ji zeptám, co je tedy na tom tak špatného, závadného, že se ráda nechám poučit a ona odpovídala přesně stylem, jako Ty (nic určitého).Takže už nám odpovíš, proč je to tak špatné, vařit vodu v mikrovlnce? Mohla by jsi nás informovat, když my to evidentně nevíme, tak aby jsme popřípadě našim miminkům nedělaly špatně? Tak když něco víš, tak to napiš a nestyď se za svůj názor. Já se ráda nechám poučit. :think:

prosim tě, ví prd. Jen co jedna bába povídala. Kdyby byla mikrovlbka tak škodlivá, tak už půlka populace pochcípala, když jí maj skoro všichni. Jako to bylo s mobilama a televizí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
9.2.13 17:18

@Maculinka no pockej, ale ja jsem nerikala, ze ohrivat vodu v mikrovlnce je spatne, ale rikala jsem, ze ohrivat mliko v mikrovlnce je spatne. Ale v pohode, kazdy at si dela jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
9.2.13 17:59

Mikrovlnku používám, ale nepovažuji ji jako uplně bezpečnou, takže radji používám sporák a pro malého obvzlášť. Články se dají najít a není jich málo. Přinejmenším některá tvrzení jsou zajímavá a i když třeba nebude vše pravda, tak na každém šprochu..o tom, že se na trh dostanou i nebezpečné věci, jen kvůli penězům si iluze nedělám.
 http://www.ac24.cz/…ina-zarizeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
9.2.13 19:21

Zajimava kapitolka o kojeneckem mleku z mikrovlnky http://covamnereknou.blog.cz/…vlnna-trouba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
9.2.13 20:08

Vodu na UM mám připravenou převařenou v konvici, a pak ji ohřívám v mikrovlnce v otevřené lahvičce - 180 ml 35 vteřin na plný výkon. Malá chtěla vždycky jíst hned a ne čekat, až uvařím vodu, namíchám, trefím teplotu. Ohřívačka absolutně o ničem, mám ji zavřenou ve skříni. Když mi zbylo UM, dala jsem ho do ledničky, a pokud další jídlo bylo do 2 hodin, což většinou bylo, tak jsem k němu přilila vařící vodu a srovnala teplotu, pak dosypala UM.
Příkrmy ze skleničky přendám do misky a taky ohřívám v mikrovlnce, 3×15 vteřin na plný výkon, mezitím promíchávám. Kamarádka ohřívá přímo ve skleničce 30 vteřin.
Zaplaťpanbu za microwave!
Přidávám taky jeden odkaz, i o mléku se tam píše.
 http://www.zbynekmlcoch.cz/…era-pravidla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
9.2.13 22:19

Tak je se připojím svou zkušeností. Synovi jsem vždy dělala mlíko třeba na 2 dávky do zásoby a ve flaškách si to dala hned do lednice. Připravovala jsem to se studenou vodou, takže se nic neohřívalo dvakrát a pak to šlo hned do ledničky. To myslíte, že je taky špatně? Nikdy nic nesmrdělo, nemělo z čeho když to bylo v chladu.Bylo to hlavně na noc, protože jak se vzbudil, tak chtěl hned jíst. Jen jsem to vyndala z lednice a ohřála v mikrovlnce. Takže asi všechno tak jak se nemá co? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
10.2.13 00:26

Pokud jsi měla mléko, kde je napsáno, že můžeš, tak prosím. V opačném případě to v pořádku není. Vyzkoušela jsem 3 kojenecká mléka a maximum byly 2 hodiny. Osobně nechápu, co je za problém dosypat mléko později. Stačí dávkovač na sušené mléko a je to otázka pár vteřin. Nikdy bych to dítěti nedala, sama bych to ani nepila. A že chtěl hned jíst - tak prostě počká o 15 vteřin déle.

• Citovat
  • Upravit
243
10.2.13 09:40

No, já nevím, jestli se to trochu nepřehání. Před těmi 4 lety mi i v prodnici řekli, že si to mám připravit dopředu, ať se nemusím s každou dávnkou připravovat. Syn to takhle měl 2,5 roku a byl zdraví a nic mu nikdy nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
10.2.13 10:14

Mně řekli v porodnici, že to, jestli je dítěti zima, poznám podle ručiček, rozhodně ne podle zátylku nebo hrudníčku :D.

Vždyť si to dělej jak chceš, já se držím toho, co uvádí výrobce. Ten to ví jaksi lépe, než Bůh v bílém plášti.

• Citovat
  • Upravit
614
10.2.13 11:32

Ahojky, také mám ohrívačku ale přijde mi to tam moc zdlouhavé, ale používám pro ohřívání MM protože mlíčko odsávám. Ted už přidávám občas i Sunar, a mám vodu převařenou v 0,5l flaštičce v lednici, protože toho moc nepotřebuji, tak aby nějak nezatuchla, a naliji do flašky, a otevřené ohřeju v Mikrovlnce, mám to vychytané takže už vím jak dlouho, dám dávkovaček UM a protřebu a podávám, otáka cca 1 minuty ;) Ale neohřívala bych již namíchané UM s vodou v mikrovlnce, jednou jsem zkusila a bylo to takové divné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová