3měsíční mimčo odmíta levý prso

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3089
10.2.13 22:15

Mě malej pak taky nechtěl z levýho prsa pít. Normálně by mi to nevadilo, ale nedařilo se mi z něj ani moc odsát. Z pravýho jsem odsála 200ml jakoby nic a z levýho tak 10-20ml. Taky levý bylo vel 1 a pravý tak 3. Kojila jsme naštěstí jen půl roku. Nedokážu si představit takhle „neasimetrická“ chodit třeba v létě v ptričku mezi lidmi :nevim: alespoň na to budu myslet u druhého dítěte a preferovat budu levé prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
11.2.13 07:09

Mamky, a nebude to tím, že jste většina asi pravoruké a dítě jste si přikládaly na pravou stranu - pokud jste zapomněly, ze kterého prsa jste naposledy kojily a než jste si to ze začátku uvědomily, tak už dítko bylo přisáto?
Tak to pravé prso je od začátku víc rozkojené, trénované..

Já jsem problémy s kojením jako takovým neměla ani u jednoho dítěte, ale zvlášť u prvorozeného jsem měla tento problém, zapomněla jsem střídat, navíc jsem čistě vyhraněný pravák, levačku mám úplně levou a chvíli mi trvalo, než jsem se naučila ten grift manipulovat s novorozenětem i levačkou. Ze začátku se mi často stávalo, že jsem opakovaně kojila z pravého prsa, levé jsem potom musela odstříkávat, aby si ho vzal..
U třetího se mi to teď nestává, automaticky střídám od začátku - mám cvik :mrgreen:, nebylo levé plnější a tím pádem menší ochota pít..

U mě to bylo lateralitou, která se s prvním dítětem přirozeně projevovala, tak mě napadlo, jestli to nemáte taky tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
14.2.13 11:48

@Jana206 To je dobrý postřeh, akorát mě zmátly ty strany, já jsem pravák, ale dítě nosím na levé, tudíž mám tendenci kojit víc z levého prsu. Měla jsem to už u dcery, kojila jsem víc z levého, bylo to i tím, že v noci jsem kojila v posteli a dávala jsem jí vlevo, kde je manžel, aby nespadla a kojila častěji z levého prsu. Taky ho mám víc „vytahané“ :) Syn taky radši levé, je to tím, že se prostě radši točí doprava, takže ho při spaní musím polohovat, aby nespal jen na jedné straně. Kojení na fotbalistu jsem občas používala, první měsíc jsem jinak nekojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
14.2.13 13:49

Matky prý instinktivně nosí své děti na levé straně, že je blíž u srdce, ale to platí spíš v novorozeneckém věku.
Já jsem měla plnější levé prso, protože jsem vyhraněný pravák, levou zvládnu maximálně zamíchat oběd z nutnosti, když dítě řve :mrgreen: V pravé - té šikovnější, nosím dítě. Zvládnu to samozdřejmě i v levé, ale ne nad vařícím obědem.

Co se týče kojení, s těžkou hlavičkou a tělem novorozence se mi opravdu manipulovalo lépe na pravé straně a pravou rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová