Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím..
příští týden nám budou 3měsíce. Malá začala strašně slintat a pořád má ručičky v pusince je ukňouraná..
nechce moc papat, vždy se jen na chvilku přisaje.. dudlíka nechce vůbec, to začne brečet. Můžou to být zoubky nebo nějaká příprava na ně? Jsem vykulená, všichni v okolí měli zoubky až tak v půl roce. do pusinky jsem koukala, nic vidět neni a sahnout si tam moc nenechá, pláče.
Jak jste to měly vy u dětiček? ![]()
No, možné ti určitě je, malej měl taky první zuby ce tčech měsících, teď je mu 10m a má jich 8 ![]()
Al slintání a strkání rukou do pusinky je v tomhle věku normální, chtělo by se to podívat, jestli má nateklý a zarudlý dásně ![]()
Mužou se prořezávat. ale pochybuju že už vylezou. I když možne je všechno. I to se stava
To prořezávani muže trvat tyden ale muže trvat i 3-4 měsice. Je to naprosto idividualní. Ja taky plasila ve 3 mesicich že uz rostou zuby ale vylezli nám teprve az v sesti.
Trošku zarudlý je má.. ale neni divu.. narve si tam skoro celou tlapku a jakoby si přez ně přejíždí..
Vy už máte 8 zoubků, ju? Hezky.. ![]()
No, uvidíš, stejně s tím nemůžeš nic moc dělat, leda zkusit něčim potřít (nevim, jak se ten gel jmenuje, malej to nepotřeboval) a uvidíš jestli se to zlepší ![]()
Jiiriinka1 píše:
Zdravím..příští týden nám budou 3měsíce. Malá začala strašně slintat a pořád má ručičky v pusince je ukňouraná..
nechce moc papat, vždy se jen na chvilku přisaje.. dudlíka nechce vůbec, to začne brečet. Můžou to být zoubky nebo nějaká příprava na ně? Jsem vykulená, všichni v okolí měli zoubky až tak v půl roce. do pusinky jsem koukala, nic vidět neni a sahnout si tam moc nenechá, pláče.
Jak jste to měly vy u dětiček?
moji první dceři začali ve 4 měsících… druhé až v deseti
je to strašně individuální… Napoleon se prý se zubem už narodil ![]()
Fakt? no já čumim
a měli jste třeba teplotky, plakal, nebo tak něco ?
Jiiriinka1 píše:
Fakt? no já čumima měli jste třeba teplotky, plakal, nebo tak něco ?
No třeba u nás se to obešlo bez veškerejch příznaků, prostě jednou za čas objevim zub ![]()
Navíc ty první zuby šly zároveň s prdama, takže už jsem fakt nevěděla proč brečí ![]()
Temaho píše:Jiiriinka1 píše:No třeba u nás se to obešlo bez veškerejch příznaků, prostě jednou za čas objevim zub
Fakt? no já čumima měli jste třeba teplotky, plakal, nebo tak něco ?
taky jsem to tak měla… ani u jedné z dcer jsem neměla ponětí o tom, že zuby rostou dokud nebyl zub venku…
No uvidíme.. jinak děkuju. Přestaly nám prdíky, tak jsem myslela, že bude chvíli klídek
a oni asi teda začínaj zoubky ![]()
Klidně to mohou být, my je měli u obou holek ve čtyřech měsích ![]()
Já teď řeším stejný problém, akorát našemu malému je o měsíc víc. On ani nějak neslintá, ale je neskutečně nepříjemný a nabručený, nic není dobře. Nechce pod hrazdičku, nechce ke mně, nechce houpat, nechce hračky. Prostě neví co chce, ale chce to HNED. Navíc začal špatně spát přes noc. Vůbec nevím, čím to, a právě zuby jsem brala jako jeden z možných problémů. ![]()
Já se přidám, možné to je určitě, u nás vylezl první zub ve 14 dnech a máme tam zaděláno na další. Tak proč ne ve 3 měsících
![]()