Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@1pipa jinak jsou to hodně dobré stránky o těhotenství, jak pokračuje týden po týdnu (včetně 3D obrázků a videí) a je tam i kalkulačka, která ti spočítá předpokládaný termín porodu - dost informací pro nastávající maminy ![]()
Ahoj a nemyslela dr. 3 týden stáří plodu když jsi nevěděla datum poslední menstruace? To by sedělo na 6 tt a tím pádem už viděla vacek
jinak gratuluji
@Maky.p nad tím jsem už taky uvažovala. Takhle by to totiž sedělo a bylo by to jako u prvního těhotenství. Byla jsem na zástupu u jiné dr, takže je možné, že to tak myslela, mě to samozřejmě začalo šrotovat až doma. Taky mi trošku bylo divné, že nemluvila o té tečce jako o váčku ale o vajíčku. Ach jo, vím prd, ale tak co dopadne to tak jak má…
Holky a nebraly jste některá ten Duphostan? Mě to moc nejde pod nos to brát na udržení, říkám si, že když má mimi být, tak to musí zvládnout, v opačném případě si musí tělo poradit a vyčistit se. Ale vím o tom úplný houbelec
Co to je vůbec za prášky?
Počítá se to od prvního dne MS, a třetí týden je 2+ něco což je uplná blbost…
Dr asi myslela 3. týden po oplodnění a tj. 5 týden a něco, což už by vidět mohlo být něco málo na utz. Asi jo protože ta první varianta je fakt divná…Asi se nevyjádřila přesně.
@1pipa Já ho brala kuli hrozícímu potratu, no, nevím jak moc pomohl, ale teď se mi ten potrat vzteká v kuchyni ![]()
@1pipa ono je divné i to, že byla ta kulička uprostřed dělohy, zárodek je přeci „přilepený“ na stěnu dělohy…nelítá si tam volně… nehledě na to, že třetí týden je týden před MS a mimi se nejspíš zrovna akorát uhnízďuje…něco jsi musela poplést ty nebo doktorka… třeba to upřesní, až přijdeš příště…
@1pipa píše:
Pardon je to Duphaston ne Duphostan
Duphaston podporuje funkci žlutého tělíska, které je potřeba na začátku těhotenství. Beru ho také…měla jsem dva potraty, tak pro jistotu mi teď nasadil dr. duphaston…vysvětlil mi to takto: když potřebujete, aby kytička vyrostla a nezahynula, tak ji pohnojíte…no a duphaston je hnojivo
Myslím si, že ti nijak neublíží, naopak pomůže ![]()
No ze školy si ještě pamatuju, že ve třetím týdnu (cyklu) oplodněné vajíčko putuje do dělohy ne? tž se třeba zahnizďuje a proto mluvila o vajíčku..ale spíš bych taky řekla, že myslela 3tt po ovu, či-li 5+xtt
gratulace ![]()
@1pipa v klidu - mě ho napsal taky - jsem v 6. týdnu (takže asi jako ty
) a trochu jsem krvácela, takže mi doktor řekl, že se to sice stává, ale kdybych přeci jen znovu krvácela, tak ho mám brát
Sice jsem si ho vyzvedla, ale užívání nechám až při případném krvácení ![]()
@ivulinaM díky a gratuluju. Já už jsem to teda začala užívat. Dneska jsem měla frmol a musela jsem dost tahat malého a břicho mě bolelo jak čert. Když jsem v klidu, tak žádné problémy. Takže možná že mi to doporučila brát i z tohoto důvodu + to špinění
Uvidíme za 14 dní.
Tak to máš stejně jak já, v termínu ms sem začala špinit, podle ms sem byla 4+2 a v děloze nic neviděla a za týden v 5+2 už viděla váček s embryem a říkala, že je to hodně mladý těhotenství tak 4 tyden a jak to dopadlo vidíš u mě v podpisu.Tak držím palce, aby to tak bylo i u tebe