Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky…Jsem tady nová, Tak ještě nevím jak to tady chodí…Ale ráda bych se zeptala, kdo už mate zkušenosti…Jsem 4 den po ET a nam bolesti břicha jako kdyby měla prijet Mrcha…Tak jsem s toho nervozni jestli je to normalni nebo zase nic…moc děkuji za odpověď…
@Akili Jsem na tom stejne ja tys byla. Boli me jak pred ms. Jak si dopadla?
Ahoj chtěla bych radu,
minulý čtvrtek jsem byla na mém prvním embryotransferu ( předtím 2 IUI neúspěšné) nyní jsem pokud počítám správně 4.den po zavedení a boli mě podbřišek i záda a včera večer jsem měla to samé
Embryo mi zaváděli za použití EmbryoGlue.
Co koukám tak embryo, které mi zavedli bylo ve stádiu blastocysty, euploidni po PGTA všech 24 chromozomů. Beru Amelgen 1-0-1 a vitamíny pro těhotné (pregnafolin).
Budu ráda za vaše rady co by ty bolestí mohli být. Nejsou silné, ale jsou nepříjemné.
@Kamikaczi Ahooj, mě bolesti v podbrisku začaly asi 2.-3. den a docela se to stupnovaĺo až do takových MS bolesti, po týdnu jsem dokonce spinila a podařilo se 🙏Pozítří první screening, tak držím palce at je to známka toho, že se povedlo ❤️
@FunnyDenni píše:
@Kamikaczi Ahooj, mě bolesti v podbrisku začaly asi 2.-3. den a docela se to stupnovaĺo až do takových MS bolesti, po týdnu jsem dokonce spinila a podařilo se 🙏Pozítří první screening, tak držím palce at je to známka toho, že se povedlo ❤️
No uvidíme jak to dopadne, s testováním se budu snažit vydržet do toho 14.dne a budu doufat že špinění se jen objeví a zmizí a ne že se to rozjede.
@Kamikaczi Zkus hodně odpocivat a opravdu alespoň ten první týden spíše polehavat 🙏Pokus se to vydržet, vím jaké to je, testovala jsem také až 13. den a nelituji. Brala jsem to tak, ze si chci udržet naději a zároveň klid co nejdéle, potom už se člověk porad jen boji. 😂 😂Budu držet palce at vše dopadne. 🍀 Dej o sobě vědět!
Snažím se hodně ležet, manžel má odpolední tak dopoledne třeba vařím a pak celé odpoledne ležím a pospavam. Jsem na neschopence, protože mám praci psychicky a fyzicky náročnou.
@Kamikaczi To je dobre, ja neschopenku jedině podporuji, at si kdo chce říká co chce 🙏
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odbornice z poradny pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Poradna je pro registrované uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()
@FunnyDenni píše:
@Kamikaczi To je dobre, ja neschopenku jedině podporuji, at si kdo chce říká co chce 🙏
Dnes je to týden po et a přijde mi že bolesti ustupují nebo aspoň nejsou tak silné. Spinila si někdy v době těch 14ti dnů?
@Kamikaczi Spinila jsem asi 6 den po, hnědě, takové kousky, jen při utreni a trvalo to asi 3-4 dny. Potom v 9tt jsem silně krvacela a byl to hematon.
@FunnyDenni píše:
@Kamikaczi Spinila jsem asi 6 den po, hnědě, takové kousky, jen při utreni a trvalo to asi 3-4 dny. Potom v 9tt jsem silně krvacela a byl to hematon.
Co znamená hematom? Já mela na právě straně ještě cystu tak nevím co prasklo, ale zatím jsem zaspinila jen 1.
@Kamikaczi Hematon je jakoby modřina, nahromadena krev, pro IVF hodně časté. Ale to mi samozřejmě nikdo neřekl, takže stres na maximum…ale jsme už 14 tt, tak věřím, ze vše zvladneme. ❤️
Tak snad to vyjde i mě. Ale myslím si že buď to je u mě špinění nebo cysta. Jinak hodně štěstí a zdraví pro oba.