Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky
Mám za sebou stimulaci na první IVF, v pátek bude OPU. Jenže to u mě vypadá na OHSS a tak ET nebude a musíme udělat mrazáčky s tím,že až budu zase v normálu,takže nejspíš další cyklus by se udělal KET. Máte s tím někdo nějakou zkušenost,že by vám to třeba vyšlo napoprvé? Prý je tam menší šance jak u klasického ET ![]()
Nezoufej dopředu,třeba ET bude..
hodně pij a hodě bílkovin.
Já měla OHSS a nakonec ET byl,ale jen jedno embryo…
No ale mě řekl doktor že ET nebude. Daly mi nějaký 2 injekce na zakončení stimulky
Jmenuje se to Decapeptyl… Neznáš to?
Aha…už je to definitivní…
tu injekci nezmám.....
Hele…já byla na KETU v březnu,povedl se ale chytla jsem šílenou chřipku a šlo to do háje…
Ale vlastně se povedl…jen to nedopadlo
A to byl tvůj první KET?
Hele a jak je to pak s rozmražením? To rozmrazí všechny nebo třeba jen dvě? Co když ani jedno z těch 2 nepřežije? Tak rozmrazí další?
Podívej se n ní
v roce 2008 nám to vyšlo na 1 pokus. Na transféru byla semnou mamka co mněla kluka taky na 1 pokus a šla si pro sourozence. Na gyndě mi říkala moje DR, že má pacientku co nemá vaječníky ani vejcovody. Vzala si s manželem darované otěhotněla zbytek zamrazila a po dvou letech si nechala embria rozmrazit a čeká zase. Chce to jen doufat nic víc nám stejně nezbývá ![]()
Lucifer…Mates je z IVF a zbyly nám mrazáčci…
v březnu jsem šla na prví KET,vyšel,ale musela jsem na revizi
a oni ráno v den KETU rozmrazí 2-3 embrya…a ty si zavoláš,embryoložka ti řekne co a jak a v kolik máš přijet.
To je super
To moc blahopřeju,že ti to vyšlo
Já z toho mám docela strach. Mrzí mě že nebude rovnou ET ![]()
Peťul,tak to je mi líto
A co když rozmrazí 3 a nedá se použít ani jedno?
Jinak postup se takový cca 12 den MS půjdeš na UZ a pak 14 den ti píchnou pregnyl na vyvolání ovulace a pak záleží jak jsou embria stará tj. kolik dní kultivace třeba PO ti píchnou pregnyl a embria jsou stará 5 dní tak na KET půjdeŠ až v SO. V PÁ embria rozmrzí a ty si ještě v SO ráno zavoláš do CARU jak jsou na tom a jestli KET bude. Mezitím budeš brát asi ultrageston já brala až do 12tt. ![]()
Luci nevím…tak zkusí rozmrazit další???když ještě jsou.....
My máme výhodu,že jich tam máme dost,takže jsem toto zatím neřešila,KET byl dvakrát a vždy říkala dr,že má připravené krásné embryo
Blani Děkuju za vysvětlení
No já jsem se asi nějak nepochopila s doktorem,nebo nevím
Zkusím ti to vysvětlit,třeba budeš vědět. Platit budeme v pátek jenom ty hormony,mražení a pokud dáme ICSI… PK prý až při KETu. Tak teď nevím… Budou je kultivovat hned,nebo je zamrazí a kultivace bude až potom? To je divný ne? Podle mě by měla být kultivace,aby se ty nejlepší zamrazily ![]()
Peťul Doufám,že jich bude na mrazák dost. Mám nějakých 26 folíků a všechny skoro stejně veliké. A jak je to pak s rozmražením? Mám se připravit na to,že se to také platí? ![]()
LuciferJ píše:
AhojkyMám za sebou stimulaci na první IVF, v pátek bude OPU. Jenže to u mě vypadá na OHSS a tak ET nebude a musíme udělat mrazáčky s tím,že až budu zase v normálu,takže nejspíš další cyklus by se udělal KET. Máte s tím někdo nějakou zkušenost,že by vám to třeba vyšlo napoprvé? Prý je tam menší šance jak u klasického ET
Takto to měla kamarádka.OHS jako blázen,odsávali ji 10l vody.KET za 3 měsice a na první pokus dvojčata páreček.Hodně štěstí.Některé ženy lépe přijímají KET než čerstvé..
Luci…KET u nás v CARU stojí 5000…
A já před ketem stimuluju sliznici,sama nemám ovulaci,takže tu nehlídají,beru léky jen na růst sliznice a cca 18-18 den cyklu je pak KET
a s kultivací…
Já měla dost vajíček…21 mi jich oplodnili…
6 embryí nechali kultivovat a zbytek zamrazili hned