Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, v pátek jsem byla na embryotransferu, zavedeno jedno 4buněčné embryjko, dneska jsem při zavádění Utrogestanu „objevila“ kousky sražené krve, nebo sliznice. Na všechno mi přijde brzo, na příznaky zavrtávání i na známky neúspěchu, nemáte některá zkušenost? Děkuju za jakoukoliv radu, nikde jsem nic nenašla.. ![]()
Monika29 píše:
Ahoj holky, v pátek jsem byla na embryotransferu, zavedeno jedno 4buněčné embryjko, dneska jsem při zavádění Utrogestanu „objevila“ kousky sražené krve, nebo sliznice. Na všechno mi přijde brzo, na příznaky zavrtávání i na známky neúspěchu, nemáte některá zkušenost? Děkuju za jakoukoliv radu, nikde jsem nic nenašla..
Nemám zkušenost s embryotransferem, ale po otěhotnění jsem taky zaváděla utrouše a taky jsem začala prochu krvácet. Vše dopadlo na jedničku.Jsem v 25tt. Držím palce ![]()
Ahoj Mončo,nemusíš se plašit,špinění může být při zavrtávání embrya do sliznice.Taky jsem byla na KETu minulý čtvrtek. Je to podobné jako při zahnizďování při normálním početí a to se taky špiní,s tím mám zkušenost před 16-ti lety,když jsem čekala syna a docela dost jsem špinila.Nebo Ti mohla prasknout nějaká slabá cévka při zavádění,neboj.
Díky za podporu!!!
Samozřejmě to nevzdávám a stále věřím, ale podle toho, co mám kde načteno mi jen přišlo, že to zahnizďování ještě být nemůže… ![]()
Jsou to opravdu spíš kousky sliznice, tak jsem z toho jelen
No stejně mi nezbyde nic jinýho, než počkat jak dopadne test ![]()
Mončo, ještě mě napadlo, že když Ti dělali ET minulý pátek, museli přece na UTZ vidět, že je vše o.k. a hormony máš řízenou i menstr. takže si myslím, že to ms být nemůže. Možná je to i nějaká hormon. porucha. Každopádně budeš muset vydržet, pokud by se Ti něco nezdálo, tak raději kontaktuj CAR. A do jakého CARu chodíš? Drž se.
Chodím do Reprofitu, všechno bylo ok, je to moje první IVF, takže asi jen trochu moc plaším…
Na MS to ani nevypadá, spíš se moc pozoruju a řeším i maličkosti, který bych jinak přešla
Zkouším být v pohodě, ale nějak to moc nejde… ![]()
Ahoj Moni,já bohužel nebudu z těch,co Tě potěší,i když bych raději… Ale já jsem taky začala špinit 5.den po ET,dnes jsem 9.den a už úplně normálně krvácím.
Ihned jsem volala do CAR,tam mi můj Dr. řekl,že to zahnizďování být může,ale že se i normálně může rozjíždět MS. Svůj cyklus prý vůbec nemám brát v potaz,když jsem mu říkala,že na MS je ještě dost brzy.
Testy jsem zkoušela hned po tom,co jsem to objevila a byly pozitivní,dokonce ze dne na den sílily,ale dnes už je o něco slabší. Nevyšlo to. ![]()
Pokud se to nezhoršuje,tak je to na dobrý cestě k úspěchu,který bych moc přála všem,co si tak moc přejí miminko. Já bohužel pofrčím na další pokus. Nevzdám to a už teď se moc těším na ty nervy…
Přeju,ať to dopadne!!!!! ![]()
Ono být v pohodě dokáže asi málokdo. Uvažovala jsi, který den si zkusíš udělat test? Mě to taky pořádně nahlodává, budu čekat asi do 10 dne. Tyhle věci jsou úžasný tréning na trpělivost.
V CARu mi řekli 15. den, ale tak nějak tuším, že to do tý doby určitě nevydržím
Zas nechci moc brzo, aby ještě nebyl zbytek Pregnylu, takže tak nějak vnitřně to mám naplánovaný na příští středu, to bude 12. den.. Ty jsi taky po ET?
Rozárková píše:
Ahoj Moni,já bohužel nebudu z těch,co Tě potěší,i když bych raději… Ale já jsem taky začala špinit 5.den po ET,dnes jsem 9.den a už úplně normálně krvácím.Ihned jsem volala do CAR,tam mi můj Dr. řekl,že to zahnizďování být může,ale že se i normálně může rozjíždět MS. Svůj cyklus prý vůbec nemám brát v potaz,když jsem mu říkala,že na MS je ještě dost brzy.
Testy jsem zkoušela hned po tom,co jsem to objevila a byly pozitivní,dokonce ze dne na den sílily,ale dnes už je o něco slabší. Nevyšlo to.
Pokud se to nezhoršuje,tak je to na dobrý cestě k úspěchu,který bych moc přála všem,co si tak moc přejí miminko. Já bohužel pofrčím na další pokus. Nevzdám to a už teď se moc těším na ty nervy…
Přeju,ať to dopadne!!!!!
To mě mrzí, že to nevyšlo
Příště už určitě musí!!!! Já jsem tento cyklus v nativu, takže by byl spíš zázrak, kdyby to klaplo, ale člověk pořád doufá, ale co ti budu povídat, určitě to znáš.. Příští cyklus jedu minimálku, takže rozhodně nic nevzdávám, ono se jednou zadařit musí!!!!
![]()
Aha,Ty jedeš takhle od úplného začátku,to je fajn!!! O to víc bych Ti přála,aby to vyšlo!!!! Já možná zkusím mezi tím,než bude vhodná doba na další IVF asi ještě IUI,i když tomu moc velkou šanci nedávám. Bez ICSI se nám neoplodnilo ani jedno vejce. Asi tvrdá skořápka. ![]()
Tak u nás nemá krom ivf nic cenu, spg je naprostá trága, morfologicky i pohybem, takže my se bez isci nehneme z místa, ale zkoušíme to pěkně popořádku, nativ, minimálka, klasická stimulace… bohužel, všude píšou, že ten nativ je strašně málo úspěšnej ![]()
Jinak koukám teď rozárková na tvůj podpis, rozhodně u tebe taky není nic ztracený, na testu // !!!!
MS přece nemusí nic znamenat!!! Držím palečky!!!
Ale asi znamená,mám to opravdu hooodně. Už jsem smířená s koncem,nechci si dělat žádné naděje,nejspíše se zavrtalo,vyprodukovalo něco hcg,proto ty testy a pak to odešlo i se sliznicí. ![]()
podívej se na diskuzi Kdy nejdříve testovat po ET… 9.stránka,tam jsou moje testy,špatná kvalita,je to z tlf,ale vidět jsou parádně,dokonce sílili den ze dne…A pak tohle. ![]()