4 dny horečky 3,5letého

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
381
31.1.16 21:23

4 dny horečky

Ahoj, jdu si pro nějaké rady a potřebuju se vypsat…
Můj 3,5 letý syn má od čtvrtku od večera horečky. 38,5-40,3… Dávám zábaly, nurofen, paralen a bojujeme, jak se dá. Někdy se cítí dobře i když má 40horečky a z toho leží a dýchá jak myška už při 38.. Pořád jsem si říkala, že to nějak do pondělí vydržíme a zajdem k našemu doktorovi, ale ráno šel čůrat do nočníku a moč byla úplně zakalená, skoro bílá. Tak jsem ho popadla a jeli jsme na pohotovost.
Tam byla stará doktorka. V našem městě známá, jako ta horší dětská doktorka, sto let už na důchodě, v paneláku na balkóně chová slepičky, :roll: prostě trošku mimo.
Malý měl neklesající horečku 39,6 a dvě hodiny jsme čekali v čekárně, kde byli před náma dvě děti. Když jsme se konečně dostali na řadu, syn už měl opravdu převrácené oči a na nic moc nereagoval. :,(
dr mu prohmatala břicho, mrkla mu do pusy, vyšetřila moč.. A začla psát do počítače… Prstíkem lupkala po klávesách, co slabika, to překlep a tak zase mazala a psala… Mezitim mu zase koukla do krku a poslechla ho… První napsala, srdce bije jako zvon, bílý povlak na jazyku, moč šílená!!! Pak psala opět bílý povlak na jazyku, pak srdeční akce klidná, dochází na kardiologii… Tak jsem ji řekla, jak je to teda s tím srdcem, jestli bije jako zvon nebo ne? Tak na mě koukla a znovu ho poslechla.. Nakonec se mě zeptala, jestli chodíme na kardio 8o po druhé jsem ji teda řekla že jo. Pak si zvedla mobil, protože ji volal kamarád až z ameriky, asi 5 minut si s ním pokecala a pak si zase do zprávy napsala, že chlapec má bílý povlak na jazyku!!! :think: pak mi řekla, že mu napíše atb a že by mu ještě udělala crp, ale jede si pro oběd… Vzala malému teda kapku krve z prstíku a odjela si na kole pro jídlo. Manžel vzal syna do auta, aby nemusel být v čekárně, kde bylo plno nemocných a já čekala na doktorku… Do ordinace jsem už šla sama, chtěla jsem vědět co a jak, abych mohla toho mojeho malého chud´ačka uložit doma do postele. Crp měl 25. Dr zase psala do počítače a kývala hlavou a mudrovala „ano, ten kašel je opravdu strašný, vypadá to na zápal plic“ 8o tak jsem ji řekla, že to co slyší jsou další děti v čekárně, že můj syn je v autě… Pak mi jen řekla, že už se jí ty děti pletou :roll: vzala jsem nohy na ramena a odjeli jsme domů.
Koupila jsem rehydratační rostok a malý asi 3/4 litru fakt s chutí vypil. Nic teda nejí a za ty 4 dny zhubnul :,( má 110cm a 14,8 kg… Ještě v pátek měl skoro 16. A to tak bojujeme s kažou lžičkou :(
Jsem z toho celá rozhozená.. Teď dostal nurofen a má už „jen“ 38,9..začal víc kašlat a celkem to v něm duní začíná se zahleňovat :nevim: nevím co mu je a jsem rozčílená, že strávíme půl dne na pohotovosti, kde je totálně zmatená baba :zed: Mám o malého starch a nevím, jestli jsem tu chytračku neměla poslechnout a nezajít pro atb, které nám napsala na kašel druhého kluka z čekárny :nevim:
Dovezla jsem do laborky ještě jednu moč, po tom, co jsem ho trochu zavodnila. Tentokrát už tam nebyl žádný nález :nevim:
Znepokojuje mě, že má tak dlouho vysoké teploty:( leží, je úplně schvácený, blouzní… Mám jet znova na tu pohotovost? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9719
31.1.16 21:26

No já bych tam jela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64969
31.1.16 21:28

@kopejka pokud tam bude ta samá doktorka, tak si moc nepomůže. Mám dojem, že většinou slouží celý víkend. Ale nejsem si jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
31.1.16 21:29

Jela bych, ale asi jinam. Nemáte někde poblíž jinou nemocnici s pohotovostí? Případně telefon na vaši dětskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
31.1.16 21:30

@vokishka ta dr je tam vždycky… :roll: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
31.1.16 21:35

@werousek Prvni chyba byla, ze jsi se neozvala a nedupnula si na Dr. již poprvé :nevim: byt tam ja, udělám tam takovou scénu, ze by druhy den nesla do prace a nechám si zavolat nadřízeného. Jinak k dotazu, jela bych znovu do nemocnice.

Příspěvek upraven 31.01.16 v 21:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
31.1.16 21:36

Jestli by tam mela byt stejna baba a jinak se nedostanete, tak bych to nechala uz na rano, sledovat a v nejhorsim volat zachranku - aspon na konzultaci. k memu mladsimu brahcovi takhle jednou normalne prijeli - zkontrolovali, dali injekci.

jinak nas prcek ma taky 3,5. teploty mel 3 dny, pak jsme uz taky sli k lekari, dostal ATB a do druheho dne uz teploty uplne zmizely, dneska sice pokaslava, ale jinak je celkem fit. tak at jste taky brzo na tom lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
31.1.16 21:38

Tak to je hodne otresne 8o jela bych nekam jinam at uz je to jakkoliv daleko. Takhle dlouho trvajici horecky to uz je hodne divny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
31.1.16 21:39

@carambol na našeho doktora bohužel mobil nemám. Není k dispozici mimo ordinační hodiny:( jinak je moc dobrý a ráno za ním určitě zajdem. Můžeme zajet i jinam na pohotovost, ale nechce se mi ho teď převážet takové „dálky“
Zase si říkám, že to crp 25 není až tak vysoká hodnota a moč jsme měli úplně bez nálezu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
31.1.16 21:42
@werousek píše:
@carambol na našeho doktora bohužel mobil nemám. Není k dispozici mimo ordinační hodiny:( jinak je moc dobrý a ráno za ním určitě zajdem. Můžeme zajet i jinam na pohotovost, ale nechce se mi ho teď převážet takové „dálky“
Zase si říkám, že to crp 25 není až tak vysoká hodnota a moč jsme měli úplně bez nálezu :nevim:

tak crp závratné není, ale stav maloška už by mi naháněl strach. Nicméně zítra je pondělí, pokud to jeho stav dovolí, přečkala bych noc a vydržela k vašemu pediatrovi.

My naštěstí mobil na doktorku máme a můžeme, dle jejích slov, volat kdykoliv. Minimálně ta konzultace by bla super. Ale ta naše by sedla do auta a přijela k nám domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
31.1.16 21:44

Ahoj, taky bych jela, ale ne na pohotovost, ale rovnou na dětské oddělení do nemocnice. Popřípadě na to dětské oddělení zavolat, popsat situaci, vylíčit nespokojenost s pohotovostí a nedůvěrou k tamní lékařce. Doktorka je teda na zabití :pocitac: Popřípadě bych jela jinam. Držím pěsti, ať je malý v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
31.1.16 21:45

Taky jsme jednou meli 4dny horecky i s atb, stridala jsem paralen, nurofen po4hod, zabaly, pit, vydrz uz do rana, spi s nim, drzte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
31.1.16 21:46

Počkala bych do zítřka a šla k vašemu doktorovi.
Pokud jsi antibiotika nenasadila doteď, tak bych i s tím počkala do rána, kdoví, co vám taková zmatená doktorka předepsala. Crp 25 není zas tak hrozné, i když vím, že to není jediný ukazatel, tak to pořád může být jen třeba klasická virová chřipka.
Je dobře, že pije.
To, že nejí, bych vůbec neřešila, dětem při nemoci jídlo jen nabízím (většinou jim jede ovoce, čerstvé nebo i kompoty, někdy polívka), ale taky ty první dny většinou nejí vůbec. Jakmile se mu uleví, rychle to dožene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
31.1.16 21:51

Jela bych primo na dětské. Nejsi náhodou Vsetibsko? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
31.1.16 21:54

Tak u syna jsem zažila i 5 dní horeček ze kterých nakonec nic nebylo - prostě jen viróza. Ale tady by se mi nelíbil popisovaný stav chlapečka. Ja jsem nervák, takže bych adi hned po té první návštěvě jela na nějakou normální dětskou pohotovost do nemocnice. Teď večer bych snad už vydržela do rána i když sama jsem jednou jela na pohotovost v neděli v 11 večer a taky na mě nikdo divně nekoukal :nevim:.
Jinak když to čtu, tak jsem fakt ráda, že spadáme po Motol a s pohotovostí tam mám jen dobrou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí