Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Neodnaučíš ho to nijak. Čím větší pozornost tomu budeš věnovat, tím víc to bude říkat. Přestaň to řešit a samo to přejde. Určitě nebude první dítě, které někde slyšelo sprosté slovo.
@Anonymní píše: Více
Na zadek dej sobe ne diteti
.
Nejlip ho to odnaucis, kdyz si toho slova vubec nebudes vsimat a naopak si hodne budes vsimat ditete. Deti chteji pozornost a je jim jedno jestli pozitivni nebo jakou, tak provokujou tim, co zaujme. Ve skolce jim to proste vysvetli, ze to nekde pochytil a ze nevis, jak ho toho zbavit.
Co to mas za známe proboha, ze takhle mluví? Zveš si divné návštěvy a pak se divíš.,
Neboj, ze školky si přinese horší věci. Pokud to takhle strašně řešíš, tak je jasné, že dítě bude mluvit dál sprostě. Dáváš mu tím svou pozornost.
@Alušáček píše: Více
No ono bohatě stačí, aby dítě mělo staršího sourozence v pubertě. Nenaděláš nic. Musíš jen čekat, až to zase přejde.
Řekla bych, že ve čtyřech letech je dost normální, že opakuji různá slova, a čím větší cirkus se kolem nich dělá, tím víc je to láká. Ve školce slyšeli už tolik věcí, že se jistě nezhrouti a nějak si poradí. A nevím, proč kvůli takový blbosti dáváš dítěti na zadek, to bys měla řešit spíš.
Jinak tě uklidním. Znám dvě rodiny s více dětmi - kluky. V jedné se mluví fakt sprosté, v druhé vůbec sprostá slova nepoužívají. A ti chlapci, kteří už jsou v pubertě, mluví strašlivě sproste všichni. Takže taková období se ještě mohou opakovat a v patnácti mu snad na zadek dávat nebudeš.
Ignorovat?
Neprotiřečíš si trochu? Když slušný člověk sprostě nemluví tak by neměl ani dát na zadek, ne? Pokud unavenými rodiči ujede ruka při nějakým průšvihu, no tak asi jo. Ale za sprostý slovo? To by nedelal nic jiného než máchal rukou. ![]()
Ta ignorace je podle mě vhodnější než plácnutí.
Pak mě ještě napadá najít nějaké velice podobné slovo a používat to i s významem. Třeba broskev v angličtině.
Jasný, slušní lidé nemluví sprostě, ale děti klidně mlátí. Tak to já mám o dost radši lidi, co mají hrubší mluvu, ale nikoho nemlátí.
Kdo mlátí tebe, když něco uděláš blbě?
Je to normální, u nás lítala hov.na jak na běžícím pásu. Děti to přešlo a teď opravují každou návštěvu, že musí mluvit slušně.
Ahoj chtěla bych poradit jak odnaučit dítě mluvit sprostě mám syna jsou mu 4 roky tento rok půjde do školky.. u nás byl kamarád který vyslovil hodněkrat slovo pičo a můj syn to do teď pořád říká říkám mu že je to škaredé slovo že u nás v rodině takhle nemluvíme a že takhle slušný člověk nemluví že je to fuj slovíčko a on pořád přesto to pořád říká a to mu dávám i na zadek když to řekne ale jak vidím pořád žádná změna pořád to mluví bojím se a stydím se toho že jak půjde do školky a že to tam řekne tak budu za špatnou mámu
potřebuji jen poradit prosím děkuji