Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Přežít řev a tyhle pití/flašky minimálně dočasně nekupovat, nemít doma. Nabídnout jinou firmu uklidnění, odvedení pozornosti. Je to stejné, jako odnaučit dudlík. ![]()
Mě by spíš znervózňovalo, že 4 leté dítě mluví o flašce od Jupíka jako o DIDI
, to vyjadřování mi přijde jak na roční dítě.
@Lil Kitkatt přesně tak, normální čtyřleté dítě už je schopné nějakého vyjednávání a mluví normálně…takhle se mi po sportovních lahvích sápe 1,5letá, ale 5,5letá si naleje pití do hrnku…
@Anonymní píše: Víceže tomu říká DIDI, vidím jako problém, že pije z flašky ne, vždyť školáci šmahem nosí do školy láhve od Jupíku nebo různé ty kevlarové, kovové nebo plastové láhve s různými pítky
Didi je nějakej nástupce Dudu ne? Jednoduché řešení Didi nekupovat.
Dítě má potvrzený opožděný vývoj nebo na něj takhle divně mluví dospělí? Někde didi slyšel.
Flašky přestat kupovat.
@Kelsey1 píše: Více
a proč ty flašky tak vadí? co je na nich špatného? jako ano, je to sladké pití, ale proč vadí pít sladké pití z flašky a z hrnku je to v pohodě?
Pořád lepší Jupík atd než dudlikove láhve a Dudan v puse
náš malej ji má taky radši než hrnek a umí se napít normálně. Při odpočinku si prostě lehne a pije. ![]()
A to že říká Didi třeba si to jen tak pojmenoval. A vy tu hned zněj uděláte nemocný dítě
![]()
Jde o to odbourat závislost. Až bude brečet po brambůrkách, tak mu taky denně koupí sáček brambůrků?
@stinga protože očividně je závislý na tom cumlani. Tady nejde o to že pije sladké na žízeň ale cumlá je na uklidnění. Má hysterák když se mu vezme…
@Kelsey1 píše: Více
moje dcera z jupíkovských flašek pije dodnes, nebo z těch různých pítek, a nevidím v tom nic škodlivého ![]()
@stinga píše: Více
A taky dělá scény? Jestli nevnímáš rozdíl. Tak to je těžké a zbytečné vysvětlovat.
Ahoj holky chtěla bych se zeptat můj 4 lety syn je pořád závislý na láhev od jupíka nebo kubíka a říka tomu DIDI vždycky když je rozčilený nebo si chce lehnout odpočinout tak řekne didi nebo si ji vezme sám a to je několikrat za den pít z hrnku také umí ale chci ho to odnaučit. ale už nevím jak když mu to vezmu a schovám tak okamžitě nekonečný řev bydlím s tchyní a ta mi říka že to vubec nevadí. chtěla bych se zeptat vás na váš nazor jak by jste vy to udělali.