Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ja nevim, prijde mi to zbytecny resit, ted to potrebuje, do tanecnich s tim nepujde, at si tomu rika jak chce, poradila bych se jen se zubarkou ohledne zubu a pripadne hlidala at z toho nesisla. Znam 5letou, co kadi jen do pliny nebo 6letyho s rannim mlikem do kojenecke lahve. Myho dedu babicka do 6let kojila. Vse zbytecna hysterie.
Překvapuje mě, že ve čtyřech letech říká didi, to by mě děsilo víc. Nedala bych mu už tu lahev, ale hrnek at se to naučí. U nás ve školce byly i lahvičky zakázaný a každý měl svůj hrneček. Klidně bych ho nechala vyvztekat, přejde to
@tini píše: Více
Omlouvám se, ale
Můžeš nějak rozvést, že byl tvůj děda kojen babičkou?
![]()
@Anonymní píše: Více
Pokud to nutně vyžaduje za účelem zklidnění i v domácím prostředí, tak určitou závislost na tom mít opravdu může… ![]()
Možná to má nějakou souvislost i s tím, do jaké doby, jste ho nechali na dudlíku. Řekla bych, že si to tím může vynahrazovat. ![]()
To je úplně stejné asi jako u dospělých. Jedné věci nebo „závislosti“, která mu chutná a nějakým způsobem ho i uspokojuje a už delší dobu na ni byl zvyklý a pak se mu přece jen zadaří od toho upustit, tak si zanedlouho najde zase něco jiného, čím to vykompenzovat. ![]()
Může to tak být, ale třeba nemusí.
Ale, jsem si jistá, že o žízeň jako takovou, fakt nejde. Potřebuje něco ucucávat pro jeho blaho. ![]()
Já bych mu to zase nějak striktně nezakazovala, ale snažila se postupně snižovat počet takových „náhražek“.
Když je doma a bude mít žízeň, tak mu dát normálně napít ze sklenky nebo hrnku. A to jeho „pitíčko“ mu dopřát, třeba jen jednou nebo dvakrát denně. No a pak už jen jednou. ![]()
Mimo domov, je to samozřejmě něco jiného. Obzvlášť, když je zapotřebí zvýšit příjem tekutin třeba při horkém počasí nebo podle jakékoliv jiné situace… ![]()
Taky by mě teda víc znervózňovalo to slovo Didi
Synma 2,5 roku a říká normálně Pití, čajík,… Didi je tak pro rocni dítě slovo ![]()
Na flašce od Jupíka nevidím nic špatného, občas si jí rády koupí ještě i děti v pubertě a do školy nosí normálně lahev se sportovním víčkem. Ale rituál uklidnění a neschopnost normálního vyjadřování by mě děsila víc.
Nechápu, co je na flašce od jupíka špatně?
Syn z toho taky pije, šťávu tedy z BBoxu. Ze skleničky by se tolik nenapil. A nedělá to bordel.
Je mu 5. Starší syn má skoro v 9 a taky má u sebe svoji lahev. Z hrnku pije jen teplý čaj. A já vlastně taky, případně kafe.